1 Haftalık Diyet ile 1 Beden İncelin

- 23:37
Bir haftalık bir diyet ile 3 kilo vererek daha ince bir bedene sahip olmak ister miydiniz? Cevabınız evet ise bu diyet programı tam size göre. Aylar süren uzun diyetlerin yerine daha kısa sürede kilo verebilirsiniz.




Paylaşacağımız bu diyet programı 7 adımdan oluşmaktadır. Diyet programı doğru bir şekilde uygulandığında en az 3 kilo vermenizi garanti ediyor. Kısa sürede kilo vermeniz gerekiyorsa bir çok ünlünün de başvurduğu bu yöntem tam size göre. Bu kısa süreli diyet programıyla kilo verenler sanki aylar süren bir diyet programına girmiş gibi kilo verebilirler.

Bir çok avantaj sağlayan bu diyet programıyla, gitmeniz gereken davette giymek istediğiniz kıyafeti giymek için, daha fit ve formda görünmek için veya kendinizi mutlu etmek için 1 haftada 3 kilo verin. Uzun süreli, yorucu ve sıkıcı geçen diyet programlarının yerini doldurmak için bu diyeti uygulayabilirsiniz.

Bu yöntem ile kalıcı bir şekilde kilo vermeniz mümkün olmasa bile kalıcı bir şekilde kilo vermeniz için giriş diyeti olabilir. Bir haftada verdiğiniz kiloların tamamını vücudunuzda bulunan yağ depolarından yakamazsınız.

Bu diyet programı ile verdiğiniz kiloları kısa sürede geri kazanacağınız için diyeti uyguladıktan sonra daha planlı beslenerek programın sürdürülebilirliğini devam ettirebilirsiniz.

Şimdi 7 adımdan oluşan diyet programına geçelim.

1-) Karbonhidratı Azaltın ve Yağsız Protein Kaynaklarını Tüketin


Yediğimiz karbonhidrat miktarını azaltarak başlıyoruz. Karbonhidrat oranı düşük besinler tüketerek vücuttaki su oranı ve şişkinliği azaltmış oluruz. Böylelikle kilo verebiliriz. Bu nedenle birkaç gün içerisinde bile rahatlıkla kilo vermiş olursunuz. Ek olarak yüksek proteinli besinler tüketerek metabolizma hızını arttırmış ve iştahımızı kesmiş oluruz.

Bir haftalık beslenmeniz boyunca karbonhidrat bakımından düşük seviyede sebze çeşitleri ve gıdlarak tüketin.

2-) Sağlıklı Beslenin


Tam tahıl bakımından zengin olarak planlanmış beslenme programı fazlasıyla işimizi kolaylaştırır. Tahılların lif oranları yüksek olduğu için tokluk hissi fazladır.  Böylece daha az kalori almanızı ve kilo vermenizi kolaylaştırır. Bir haftalık beslenme programında hazır işlenmiş besinlerden uzak durmalı ve tam tahıllı besinler bulundurmalıyız.



3-) Tavsiyelere Uyun


Yediğiniz besinlerin kalori değerlerini not edin ve aldığınız kalori miktarına dikkat edin.

Sadece ana öğünlerde yemek yiyin, ara öğünleri diyet boyunca bırakmalıyız. Gün içinde atıştırmalıkları unutun.

Yüksek kalorili sosları yemek menüsü dışına alalım. Kesinlikle kullanmıyoruz.

Boş miktarda sebze tüketerek, tükettiğimiz yağ miktarını en aza indirelim. Nişasta içerikli ürünler tüketmemeye gayret gösterelim.

Yağ içermeyen proteinli gıdalar kullanalım.

Yüksek kalorili içecekler tüketmeyelim. Sade soda ve kahveler en iyi arkadaşınız olsun diyet programı boyunca.

Ve bu ipuçlarını kesinlikle günlük rutininiz haline getirin ki kilo verebilesiniz.

4-) Vazgeçilmez Egzersiz Programı



Genel kültür egzersiz hareketleri ile sabah sporuyla güne dinamik başlayın. Ağırlıklarla çalışmalar yapmaya başlayın. Düzenli olarak aeorobik hareketleri uygulamaya başlayın. Böylelikle daha fazla kalori yakmaya başlarsınız. Ayrıca kas kütleniz gelişecektir.

5-) Her Yerde Hareket Halinde Olun

Daha fazla kalori yakmak için gün içinde belirlediğiniz spor saatleriniz dışında da aktif bir durumda olmalısınız. Günlük olarak yaptığınız spor faaliyetlerini yeterli miktarda arttırmaya gayret gösteriniz. Zayıflama konusunda güç içerisinde ki enerjini ve hareketliliğiniz de çok önemlidir. Kısa mesafeleri yürüyün, bisikletle yolculuk yapmaya çıkın, merdivenleri asansörle değil yürüyerek çıkın, aldığınız eşyaları marketten eve yürüyerek taşıyın, ev işlerini yapın. Böylelikle spor faaliyetleri dışında da hareket halinde olarak ekstra kalori yakmış olursunuz.

6-) Metabolizmanızı Şaşırtın

Gün içerisinde belirli zaman dilimleri içerisinde aç, belirli zaman dilimleri içerisinde ise tok olarak, metabolizmanızı şaşırtın. Açlık diyeti olarak da adlandırdığımız bu yöntem ile kilo vermek mümkündür. Yalnız bu yöntemi herhangi bir sağlık problemi olmayan kişiler uygulayabilir. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa kesinlikle yapmıyorsunuz.

Uygulanmasına örnek olarak ise, 16 saat hiçbir şey yemeden sürdürüyorsak, 16 saatin sonunda yemek yiyerek tok olarak 8 saat geçirerek günü tamamlamalıyız. Bu yöntemi uyguladığınız taktirde aç iken spor yapmayınız.

7-) Vücudunuzdaki Suyu Azaltın

Bazı bitkiler kullanarak vücudunuzda su tutma oranınızı azaltın. Karahindiba özü kullanarak vücudunuzun su tutma oranını azaltabilirsiniz. Yedikten sonra şişkinlik yaratan besinlerden uzak durun. Kahve tüketerek yağ yakmayı arttırın.