Hormon Sıfırlama Diyet Listesi

- 22:24
Kilo vermek için katı spor egzersizleri ve zor diyet programları seçeriz. Sonra bir bakarız ki bu süreç zarfı içerisinde verdiğimiz kiloları, teker teker geri almışız... Uzun süreli, uygulaması doğa üstü güçler gerektiren diyetler yapmaya başlarız, bir süre sonra dayanamaz bundan da vazgeçeriz.


Oysa, Harvard üniversitesi mezunu, Doktor Sarah Gottfried çıkarttığı ‘Hormone Reset Diet’ ( Hormon Sıfırlama Diyeti ) adlı kitabında, sadece 21 günde metabolizmamızı orjinal haline döndürebileceğimizi ve de ideal kilomuza kavuşabileceğimizi söylüyor. Kitap ilk çıktığı sıralarda ABD'de ve ardından da tüm dünyada şiddetli bir yankı uyandırdı. Kitap da sihirli olan anahtarın ise hormonlarımız olduğu belirtiliyor.

Hormonların Kilolarımız Üzerinde ki Etkisi

Hormonlar kilolarımız üzerinde oldukça etkilidir. Size kısaca kilo almamız için ne kadar olay varsa hepsi hormonlar tarafından yönetiliyor desem, inanın. Vücudumuzdaki yağları nerede, nasıl ve hangi miktarda depoladığımız, bir türlü durduramadığımız iştahımız, sürekli yeme isteğimiz, hatta sıradan bir yiyeceğe karşı olan bağımlılığımıza kadar kilo almamız için ne kadar sebep var ise hepsi hormonlarımız tarafından yönetilmektedir.

Bu yüzden hayalimizde ki ideal kilomuza kavuşabilmemiz için hormon seviyemizi düzenlememiz gerekmektedir.

Vücudumuzda Bulunan Hormon Çeşitleri

Vücudumuzda, Kortizol, tiroit, testosteron, büyüme hormonu, leptin, insülin ve östrojen olmak üzere yedi farklı hormon faaliyet göstermektedir. 21 gün içerisinde 7 kilo verebilmemiz ve metabolizmamızı özüne döndürebilmemiz için bu saydığımız hormonların tamamını verimli çalıştırmalı ve hormon reseptörlerinin gelişmesine destek olacak bir beslenme programı geliştirmemiz lazım.

21 Günde 7 Kilo Vermek



Evet doğru duydunuz, 21 günde 7 kilo vermek hormon sıfırlama diyeti ile mümkün. Bu programa göre uygulamanız gereken yöntem, 3 günlük diyet evrelerinden oluşan bir diyet programı ile, et, şeker, alkol,  meyve, tahıl, kafein, süt ürünleri ve içeriğinde toksin olan yiyecekleri tüketmemek.

Bu hormon sıfırlama diyet listesine göre, her üç günde bir yukarıda saydığımız tüketmemeniz gereken gıdaları çıkartıyor ve 21.günün sonuna kadar da hiçbir şekilde tüketmiyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet Listesi



Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 1., 2. ve 3. günlerinde: Et ve alkol tüketimi keserek östrojen hormonunun sıfırlanmasını sağlıyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 3., 4. ve 6. günlerinde: Şekersiz beslenmeye başlayarak, vücudumuzdaki insülin değerini dengeliyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 6., 7., 8. ve 9. günlerinde: Meyveyi yemek listelerimizden çıkartarak, tokluk hissi yaratan ve yağ yakımını arttırmaya yardımcı olan leptin hormonunun seviyesini düzenliyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 9., 10., 11. ve 12. günlerinde: Kafein tüketmeyi bırakarak, stres seviyelerimizi en alt seviyelere indiriyoruz. Bu sayede de kortizol hormonumuzun da dengelenmesi sağlamış oluyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 12., 13., 14. ve 15. günlerinde: Tahıl tüketimini bırakarak, yemek listelerimizde tahıllı ürünleri çıkartıyoruz.  Böylece tiroit hormonumuzu yeniden aktif bir hale getiriyoruz. Bu sayede de leptin ve insülin hormonlarının seviyelerini de düzenlemiş oluyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 15., 15., 17. ve 18. günlerinde: Süt ve süt ürünlerini yemeyi bırakarak, yemek menülerinden kaldırıyoruz. Böylelikle büyüme hormonunun seviyesini sıfırlıyoruz.

Hormon Sıfırlama Diyet listemizin 18., 19., 20. ve 21. günlerinde: Direk veya dolaylı olarak toksin içeren tüm yiyeceklerden uzak durarak, kendimizi toksinden arındırıyoruz. Böylece testosteron hormonumuz normal seviyeye dönüyor.

Hormon sıfırlama diyet listesi ile 21 gün içerisinde ortalama 4-7 kilo arasında kilo vermeniz mümkün olacaktır. Unutmadan, hatırlatmak istediğim bir kaç noktayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Vücudumuzun pek çok fonksiyonu hormonlarımız tarafından etki altındadır. Bağışıklık sistemimiz, hal ve hareketlerimiz, bakış açımız, motivasyon düzeyimiz ve hatta iç organlarımızın sistematik çalışma düzenin de bile hormonlarımızın etkisi vardır. Vücudumuzda gerçekleşen çoğu sistemler arası iletişim bile hormonlarımız sayesinde meydana gelmektedir. Dolayısı ile bu diyet listesinde hedef 21 günde 7 kilo vermek ve hormon seviyelerini sıfırlamak gibi görünse de, asıl amacımız her zaman hem sağlıklı hem de düzenli çalışan bir vücuda sahip olmak olmalıdır. 

Bir başka ayrıntı ise, beslenme menülerinde besin çeşitleri her zaman için zengin tutulmalıdır. Günlük olarak ihtiyaç duyduğumuz lif ve vitaminleri tükettiğimiz besinler aracılığı ile yeteri kadar almaya da her zaman dikkat etmeliyiz.