Kabak Detoksu Nasıl Yapılır ?

- 00:10
Hızlı bir şekilde kilo verip, bir an önce zayıflamak isteyenler için içinde bulunduğumuz günlerin trend diyeti, kabak detoksunun nasıl yapılacağını ve ne olduğunu paylaşıyoruz. Kabak detoksu diyeti uygulayarak 3 günde tam 3 kilo kilo vermenizin mümkün olduğu söyleniyor. Kabak detoksu diyet programını kullanarak kilo veren kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bizlerde sizler için bu yazımızda kabak detoks uygulayarak nasıl kilo vereceğinizi, tecrübe sahibi kişilerin yorumlarıyla birleştirerek hazırlıyoruz.

Kabak Detoksu Nedir?

İçerdiği yüksek su miktarı ve kalorisi az olan sebzelerin başında kabak gelmektedir. Kabak, yaz mevsimi sebzesidir. Bu nedenle kabak detoksu için elinizi çabuk tutmalısınız. Malum son bahar içerisindeyiz. Yaz bitmeden kabak detoksunu uygulamaya başlamalısınız.

Peki anlatılanlar gibi 3 gün içerisinde kabak detoksu ile 3 kilo verebilecek miyiz ? Anlatılanlar ve söylentiler eşliğinde bunun gerçek olduğu söyleniyor. Kabak detoksu diyet programında öğlen ve akşam yemeklerinde kabak tüketeceksiniz.

Kabak Detoksu Nasıl Yapılır ?

Öğlen ve akşam tüketmeniz önerilen hafif bir yemek olan düşük kalorili kabak detoksu için, rendelenmiş iki adet orta boy kabağı, yağsız tavada hafifçe kavuruyoruz. Yemeğimizi bir müddet dinlendiriyoruz. Yemek soğuduktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz diyet yemeğinin içerisine damak lezzetinize göre, ceviz, karabiber, kekik, nane, dereotu  ve kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Ve sonrasında kabak detoksu diyet yemeğimiz hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.



Hazırladığınız kabak detoksu diyet yemeğini öğle ve akşam öğünlerinde yiyebilirsiniz. Bu detoks uygulanırken yanına ek olarak; kahvaltıda 2 adet yumurta ve peynir ile daha fazla protein alınmalıdır. Ara öğünlerde ise 2 farklı meyve seçimi ile vücudumuza bol miktarda lif almalıyız.

Üç gün boyunca bu yemek programını uygulayın. Sabah bol proteinli kahvaltı, ara öğünlerde lif kaynağı meyveler, öğlen ve akşam ise hazırladığınız kabak detoksunu tüketerek günlük beslenme programınızı tamamlayın. Bu detoksu kullanmadan önce, herhangi bir kronik hastalığı olanlar ve emziren anneler detoks programını uygulamadan önce mutlaka alanında uzman doktorlara danışmalıdırlar. Zayıflamak isteyen, fazla yağlardan kurtulmak isteyen ve daha güzel görünmek isteyenler bu kabak detoks doğru bir şekilde uygulayarak 3 gün içerisinde 2 ile 3 kilo arasında kilo verebilirler.

Alternatif Kabak Detoksu Yöntemi




Pratik bir şekilde ince ince doğradığınız kabağı haşlayarak üzerine yoğurt ilave edip tüketebilirsiniz. Dilerseniz kırmızı biber ve havuç gibi renkli sebzeler ile çok az yağlanmış bir tava soteleyip bir öğün yemeği hazırlayabilirsiniz.

Kabak Detoksu Uygulayanlara Öneriler

Hiçbir diyet yöntemi tek başına uygulandığı müddetçe etkili olmaz. Böylece uyguladığınız kabak detoksunun yanında ek yöntemler ile de destekleyerek daha kolay ve sağlıklı kilo verebilirsiniz. Uyguladığınız kabak detoksunun yanında yapmanız gereken bazı yöntemler;

Güne pozitif ve güçlü başlamanın altın kuralı iyi bir kahvaltı ve sabah egzersizlerinden geçer. Her gün sabah hafif egzersizler yapın. Kahvaltıda bol proteinli besinler tüketmeye özen gösterin. Öğle ve akşam öğünlerinde kabak detoksunuzu kesinlikle tüketin. Öğün atlamamaya dikkat edin. Gün içinde ki ara öğünlerinizde, meyve, çerez, kahve, sade maden suyu gibi şekersiz içecekler içmeye özen gösterin.

Bol bol sıvı tüketmeye çalışın. Bir gün içerisinde minimum 2 litre su için. Gün içerisinde aldığınız şeker miktarını sıfıra indirin. Alışveriş yaparken aldığınız ürünlerin içerik kısımlarını okumayı kendinize alışkanlık edinin. İçerisinde şeker olanları tercih etmeyin. Kabak detoksunu uygularken hazır gıdalar tüketmekten kaçının. Yiyeceğiniz besinleri kendi ellerinizle evinizde hazırlamaya gayret gösterin. Böylelikle ek formüller ile de kabak detoksunuzu desteklemiş olursunuz.

Spor egzersizleri sağlıklı bir hayat için herkesin vazgeçilmezidir. Günlerinizi bol bol egzersizler yaparak geçirmeye özen gösterin. Sürekli hareket halinde olun. Gün içerisinde gideceğiniz yerlere yüksek tempolu yürüyüş yaparak gidin. En az 1 saatlik zamanınızı günlük olarak yüksek tempolu yürüyüşlere ayırtın. Eğer bu süre zarfları içerisinde çok fazla derece açlık hissederseniz, kalorisi az ve su miktarı yüksek olan örneğin, salatalık gibi yiyecekler tüketebilirsiniz. Uyguladığınız bu detoks sonrasında da yine egzersizleri hayatınıza ekler ve yediğiniz besinleri düzenlerseniz verdiğiniz kiloları almadan yolunuza devam edebilirsiniz.

Yalnız unutulmaması gerek bir nokta daha vardır. Bireyler arasında ki kişisel farklılıklar nedeni ile detoks sonucunda farklılıklar olması gayet normal olarak karşılanmalıdır.