Sarımsak Çayı ve Sarımsak Zayıflatır Mı ?

- 17:46
Sarımsak, her derde deva bir bitkidir. Sarımsak bir çok hastalığın tedavi yönteminde ve hastalığa yakalanmaya engel olan insan sağlığı için yüksek önem taşıyan yiyecektir. Kontrolsüz beslenen, mikroplu ortamlarda yaşayan ve salgın hastalık mikroplarının bulunduğu ortamlarda bulunan kişilerin bu hastalığa yakalanmaması da sarımsağın bir faydasıdır.


Sarımsak, kalp hastalıkları, grip ve kanser gibi tehlikeli hastalıkların önlenmesinde ve tedavi edilmesinde oldukça etkili bir bitkidir. Sarımsağın faydaları saymakla bitecek gibi değildir. Ama önemli bir nokta daha vardır. Sarımsak ve sarımsak çayı tüketmek kilo vermek için sağlıklı bir yöntemdir. Kilo vermek için kullanılan sarımsak çayı ve sarımsağın kendisinin, bilimsel bir çok araştırmalar neticesinde de kilo verdirdiği kanıtlanmıştır. 

Zayıflamakta kullanılan sağlıklı ve faydalı yöntemlerden birisi de sarımsak çayı kullanmaktır. Bir çok sarımsak çayı kullanıcısının aldığı sonuçlarda olumlu bir şekildedir. Yani sarımsak ve sarımsak çayı kullanan bir çok kişi kilo vererek zayıfladığını belirtmektedir.

Sarımsağın faydalarından bir tanesi de vücudumuzun metabolizmasını hızlandırmasıdır. Böylelikle sarımsak tüketerek hızlandırdığımız metabolizmamız daha fazla yağ yakarak, yağ depolarının tükenmesini sağlamaktadır. 

Zayıflatan Sarımsak Çayı Tarifi



Zayıflatan sarımsak çayı tarifi için gerekli olan malzemeler ve hazırlanışını sizlerle paylaşıyoruz. Hazırladığınız sarımsak çayı ile kilo vermeniz çok basit ve kolaydır. Anlatılan tarifi eksiksiz olarak uygulayarak kilo vermeye başlayabilirsiniz.

  1. Bir tencerenin içerisine 2 su bardağı su koyun.
  2. Su koyduğunuz tencerenin içerisine ilaveten küp şeker büyüklüğünde 4 veya 5 adet taze zencefil ekleyin.
  3. Eklediğiniz taze zencefilin yanına 4-5 adette kurutulmuş zencefil ekleyin.
Yaptığımız bu karışımı orta ateşte yaklaşık olarak 6 dakika boyunca kaynatıyoruz.  Kaynattıktan sonra yapılacak gerekli işlemlere geçelim.
  1. Hazırladığınız karışımın içine ardından 3 adet küçük sarımsak ya da 2 adet büyük sarımsak ( Evinizde hangisi bulunuyorsa ) ekleyin.
  2. Ardından yarım tatlı kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyunu karşımın üzerine ekliyorsunuz. 
  3. Hazırladığınız karışımı bir müddet dinlendirmeye bırakıyorsunuz. 
  4. Karışım biraz dinlenip ılıkdıktan sonra üzerine 2 küçük tatlı kaşığı ile bal ekleyin. 
Bu adımları takip ederek sarımsaklı zayıflama çayımızı hazırlamış oluyoruz. Hazırladığımız sarımsak çayını kullanarak kilo verebilirsiniz. 

Hazırladığımız, zayıflatan sarımsak çayını günde iki defa, sabah ve akşam olmak üzere birer fincan tüketiyoruz. Yalnız sarımsak çayı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vadır. Hazırladığımız bu çayı çok aç karnına ya da çok tok karnına kesinlikle tüketmeyin. Hayalinizde bulunan veya belirlediğiniz fit bir vücuda kavuşana kadar birkaç hafta boyunca hazırladığımız sarımsak çayını belirlediğimiz oranda kullanmaya devam edin.

Haziran 2012 yılında Beslenme Araştırma ve Uygulama dergisinde yayımlanan bilimsel bir çalışma sonucuna göre, 12 hafta süre ile her gün tüketilen 80 mg sarımsak özünün, kilo verdirdiği ve kullanan kişilerin vücut kitle endekslerinin azaldığı gözlemlenmiştir. 

2011 yılının eylül ayında Beslenme Dergisinde yayımlanan bir başka makale içeriğine göre, sarımsağın, vücuttaki yağ üretimini azalttığı ve günlük olarak yaptığımız spor faaliyetleri sırasında yaktığımız kalori miktarını fazlalaştırdığı tespit edilmiştir.

Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında da sarımsağın insan sağlığına olan faydalarının yanı sıra kilo vermeleri içinde etkili bir besin olduğu saptanmıştır. Zayıflamak için günlük olarak bir diş sarımsağı tüketmek faydalı olabilir. Kilo verme amacıyla günlük tüketilen bir diş sarımsağı tüm halde yutmak yerine kabuğu soyulmuş sarımsağı ince ince doğrayarak su eşliğinde hap gibi yutabilirsiniz. Fakat bu beslenme tarzını hayatınıza geçirmeden önce kesinlikle alanında uzman bir doktora danışmalısınız.

Hayatınızdan sağlığının için faydalı ve kilo vermek için gerekli olan diğer alışkanlıkları çıkartarak sadece sarımsak kullanarak kilo vermeyi düşünmekte kesinlikle yanlış bir inanış biçimidir. 

Günlük yüksek kalorili besinler tüketip, spor egzersizlerine gün içi programlarında yer ayırmadan sadece sarımsak tüketerek kilo veremezsiniz. Asıl olarak kilo vermek ve zayıflamak istiyorsanız, günlük beslenme programınızda kalorisi düşük besinler tüketmeli, besleyici özelliği fazla olan besinler tüketmeli ve günlük rutininize spor egzersizlerini de eklemelisiniz. Sarımsak yutmak veya sarımsak çayı kullanmak işte ancak bu şekilde bir günlük rutin programlara sahipseniz işe yarayacaktır. 

Muhteşem İkili Sarımsak ve Ceviz ile Kilo Verin



Gerekli malzemeler : Su , 2 veya 3 adet ceviz, 1 diş sarımsak

1 su bardağı suyun içerisine akşamdan kabukları çıkartılmış ceviz ve sarımsağı koyuyoruz. 

Hazırladığımız bu suyu her gün sabah aç karnına içiyoruz. Ardından içindeki cevizleri ve sarımsağı da ister parçalar halinde yutabilir, isterseniz de yiyebilirsiniz. Bu karışımı her gün taze olarak hazırlayıp kullanmalısınız. 

Sarımsak ve sarımsak ürünlerini zayıflamak amacıyla tüketmek için öncelikle mutlaka bir hekime danışarak gerekli bilgilendirmeler doğrultusunda başlamalısınız.