Kilo Vermek için Altın İpuçları

- 22:16
Kilo vermek ve zayıflamak için birçok yola başvurdunuz, günlerce açlık hissi ile kıvrandınız, sizden istenen şey ne kadar katlanılması mümkün olmasa bile yapmak için kendinizi yıprattınız. Belki başvurduğunuz bu yollar bile yetersiz kaldı, aylar boyunca sıkı bir diyet programına bağlı kalarak gözle görülür ölçüde kilo vermeyi başardınız. Yalnız programınız bittikten sonra tekrar normal yaşantınıza döndüğünüzde, verdiğiniz kiloları belki de fazlasıyla birlikte geri aldınız.
Sizler için çok bilinmeyen fakat basit altın değerinde kilo verme ipuçları hazırladık. Sizlerde bu altın ipuçları sayesinde kalıcı bir şekilde formda kalabilirsiniz. İşte sizlere hazırladığımız Altın Kilo Verme ipuçları!

Psikolojik Hazırlık



İşte kilo vermenin yöntemlerini ararken ilk olarak almanız gereken önlem kendinizi psikolojik olarak hazırlamaktır. Psikolojik olarak inanmazsanız eğer, giriştiğiniz en basit bir eylemde bile başaramadığınızı görmeniz kaçınılmaz bir sondur. Kilo aldıran etkenlerden birisinin de fiziksel değil, duygusal açlıktır. Bu tarz kötü alışkanlıkları yenmenin en kolay yöntemi ise daha sağlıklı alışkanlar kazanmaya çalışmaktır. O zaman kendinizi motive ederek kilo vermeye başlayabilirsiniz.



İpucu 1: Kendiniz için kendinize şahane bir motivasyon panosu oluşturun. Unutmayın ki, oluşturacağınız bu motivasyon tablosu, sizi hedefinize giden yolda karşınıza çıkabilecek her türlü engele karşı koymanız için güçlendirecektir. Mesela giymek isteyip de size uygun bedenini bulamadığını o şahane elbiselerin resimlerini panonuza veya odanızın duvarına asarak bu etkinliğe başlayabilirsiniz.

Aç Kalmayın Kilo Alırsınız



Sakın aç kalarak kilo vermeye çalışmayın. Çünkü aç kalarak asla kilo veremezsiniz. Yaşam koçlarının araştırmaları sonucuna göre vücutta ki uzun süreli açlıklar metabolizmamızda meydana getirdiği dengesizlikler yüzüne yeme bozukluklarına ve daha çok kilo alımına yol açmaktadır. Bu yüzdendir ki sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin ipuçlarından birisi de dengeli beslenmek ve sağlıklı ara öğünlerle desteklemektir.

İpucu 2: Kalıcı ve sağlıklı kilo vermenin en iyi yöntemi dengeli beslenmektir. Kendinize günlük, dengeli beslenme yöntemleri içeren öğün programı yapın. Yaptığınız bu programı uzman bir kaynaktan referans alarak oluşturmaya dikkat edin. Yanlış yaptığınız öğün programlarınız, sizlere fayda sağlamak yerine daha da fazla kilo aldırabilir unutmayın. Çalışma temponuza göre yanınızda ara öğünler için ceviz ve kuru üzüm gibi sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmaya dikkat edin.

Kimin Yanındaysan O’sundur


Bazen bir misafirlikte, bazen bir davette bulunmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bu tarz plan değişikliklerin de ise bazen ipin ucunu yakalayamıyoruz. Hele annenizin evin her odasını sarak mis kokulu, lezzetli mi lezzetli o yemekleri yok mu? İşte onlar tamamen rayından çıkartıyor her şeyi. Bu gibi durumlara artık önlem alarak, evinizde, iş yerinizde, arkadaşlarla gezmelerinizde, davetlerde dikkatli olarak dengeli öğünler tüketmeli ve atıştırmalıklarınızın sağlıklı olmasına özen göstermelisiniz.

İpucu 3: Kendinize ait haftalık veya aylık bir menü oluşturarak alışveriş listesi yapmanız etkili bir yöntemdir. Gideceğiniz davetlere ve gezmelere açlık hissiyle katılmamaya özen göstermelisiniz. İlla ki etrafınızda çok iştahlı, yedikçe size de ilham veren ama bir türlü kilo almayan arkadaşlarınız vardır. Bu arkadaşlarınızla yemek dışında farklı faaliyetler de bir araya gelmeye özen gösterin. Çünkü bu küçük ama kilo kontrolünde çok önemli bir etkendir.

Spor Ayakkabı İyi Yakar



Artık mükemmel ve kusursuz görünme isteklerinizden vazgeçmenin zamanı geldi. Şık görünmek için giydiğimiz bayanlar da stiletto, erkeklerde ise kunduraları değiştirmenin vakti geldi. Yeni teknoloji harikası rahatlıklarıyla dünyaya ün salmış spor ayakkabıları varken neden tercih etmiyorsunuz. Günlük rutin hayatınızda ne kadar fazla hareket ederseniz o kadar çok yağ yakarsınız. Sizin hareket kabiliyetinizi kısıtlayacak ayakkabılar yerine size hareket genişliği sağlayan ayakkabıları tercih etmelisiniz. Yaptığınız bu tercih sayesinde tam anlamıyla spor yapmadığınız bir günde bile en azından kilonuzu korumak adına bir şeyler yapmış olursunuz. Şunu asla unutmamalıyız ki spor, diyetsiz bir şekilde kilo vermenin en sağlıklı yöntemidir.

İpucu 4: Belki de en kalıcı kilo verme yöntemlerinden birisidir; sporla kilo vermek. Bu yüzden en ufak fırsatı kendiniz için değerlendirmeyi ihmal etmeyin. Fırsat buldukça hareket etmeye özen gösterin. Mesela yürüyün, yerinizde zıplayın, merdiven çıkın, açma-germe hareketleri yapın, hatta koşun. Bu şekilde yaptığınız küçük hareketlerle ne kadar büyük bir yol katettiğinizin farkına varınca sizde şaşıracaksınız.  


Bu altın öğütleri uygulayarak sizlerde artık kilo vermeye başlayabilirsiniz. Unutmayın altın öğütlerin hepsi kilo verme piyasasında gerçek bir altın değerindedir. Hepsini uygulamaya özen gösterin. Kalın sağlıcakla.