Sağlıklı ve Hızlı Nasıl Kilo Verilir? Kilo Vermenin Püf Noktaları

- 17:34
Sağlıklı ve hızlı kilo vermek her insanın hayalidir. Özellikle yaz aylarında kendisini disiplin altında tutamayan ve haddinden fazla kilo alarak kara kara düşünenler için bu yazımızda Sağlıklı ve Hızlı kilo vermenin yöntemlerini araştırdık. Hızlı ve sağlıklı kilo vermenin püf noktalarını öğrenebileceğiniz sağlık rehberimizde bir de diyet programına yer vereceğiz. Bu diyeti uygulayarak 1 haftada 5 kilo birden vermek mümkün. Evet yanlış duymadınız 1 haftada 5 kilo! Buyrun yazımıza...


Öncelikle hızlı kilo vermek için hızlı yağ yakımı gerekiyor. Bunun için de spor ve egzersiz büyük önem taşıyor. O yüzden de hareketsiz bir yaşama sahipseniz bu alışkanlığınızı, yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Günde en az 1 saat yürüyüş yapmak metabolizmanızın yavaş yavaş harekete geçmesini ve hızlanmasını sağlayacaktır. Eğer günde 1 saat yürüyüş yapacak hareketliliğe sahipseniz bu süreyi biraz daha artırmakta fayda var. Aşağıda sağlıklı ve hızlı kilo vermek için Altın öneriler sunacağız. Bu önerileri başarıyla uyguladığınızda uygun vücut ölçülerine ve kiloya indiğinizi siz de gözlerinizle göreceksiniz. Şimdi gelelim bu altın önerilere...

ZAYIFLAMAK İÇİN NELER YAPMALIYIM? Altın Öneriler...

- Sabahları kalktığınızda bir bardak suya 2 damla  limon sıkıp içmelisiniz.
- Gün içerisinde yediğiniz yemeklerin, içtiğiniz içeceklerin kalorisini hesaplamalısınız. Bir günlük süre içerisinde toplamda 1800 kaloriyi geçmemelisiniz.
- Oturarak hareketsiz bir hayat yaşıyorsanız mutlaka günde en az 1 saat yürüyüş alışkanlığı edinmelisiniz. Eğer 1 saat yürüyorsanız bu süreyi artırmalısınız.
- Günde ortalama 2 litre su içmeye özen göstermelisiniz. pH değeri yüksek su markalarını tercih etmelisiniz. Suyun Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeniz hızlanacaktır.
- Tuz ve şekeri sofralardan uzak tutmalı, mümkün olduğunca az kullanmaya özen göstermelisiniz.
- Yemeklerimizde kullandığımız işlenmiş yağları bir kenara bırakıp Tereyağı ve zeytin yağı kullanımına geçmeliyiz.
- Sabah kahvaltınızı kesinlikle es geçmeyin. Hatta en çok kahvaltıya dikkat edin. Kahvaltı, günün geri kalanında abur cubur ve fast-food yemenizi engellemek için konulmuş bir öğün adeta. Bu öğünde bol protein ve karbonhidrat ağırlıklı besinleri tüketmeliyiz. Örneğin peynir, yumurta vs...
- Ara öğünleri de atlamıyoruz. Kahvaltı ile öğle ve öğle ile akşam yemekleri arasında ara öğünleri mutlaka dolu dolu geçiriyoruz. Bu öğünlerde hafif, açlığımızı yatıştıran besinler, kuru yemişler tüketebiliriz.
- Tıpkı ara öğünlerde yaptığımız gibi aşırı açlık hissettiğimiz anlarda da hafif yiyeceklerle açlığı bastırma yoluna gitmeliyiz.
- Stresten, bunalımdan ve depresyondan uzak durmalıyız. Kilo almanın en büyük sebeplerinden biri de aşırı strestir. Bu yüzden kafamızı ve kendimizi iyi hissettirecek, düzgün bir psikolojiye sahip olmanın kilo vermede büyük faydası var.
- Kilo vermede diğer bir faktör de uyku. Evet bir insan için kaliteli, 8 saatlik uyku olmazsa olmaz.
- Öğünlerde yemeklerin yanı sıra 1 kase salata veya yoğurt da tüketebiliriz.

1 HAFTADA 5 KİLO VERDİREN DİYET NASIL YAPILIR?
Uzman diyetisyen ve doktorlar tarafından açıklanan 1 haftada 5 kilo verdiren diyet ile kısa sürede sağlıklı şekilde zayıflamak mümkün hale geldi. 1 haftada 5 kilo verme garantili bu diyetin yanı sıra egzersiz ve yürüyüşlerinizi de yaptığınız zaman 5 kilo verdiğinizi kendi gözlerinizle göreceksiniz. Şimdi bu 7 günlük diyet programını paylaşacağız.

Sabah Vakti (Saat 07.30-08.00 gibi)
1 dilim peynir veya 1 tane yumurta
2 tane dilim ekmek (kepekli veya çavdar olabilir)
Bolca maydanoz, roka ve dereotu, tere
4 adet zeytin
Şekersiz çay (Yeşil Çayda tüketebilirsiniz)
Ara Öğün Vakti ( Saat 10.00 gibi)
çay bardağı kadar süt (istenirse süt yerine yoğurt da tüketebilirsiniz. Değerli okurlarımız Sütün içine azıcık kahve koyarsanız içindeki kafein nedeniyle vücut metabolizmanın hızlanmasına etkisi olacaktır.)
Öğle Vakti
Izgara et (Tavuk, balık, kırmızı et) 1 porsiyon kadar eğer (Sabah yumurta tüketmediyseniz yumurta da olabilir)
1 tane dilim ekmek (kepekli veya çavdar)
Bol salata (Yağsız)
1 bardak ayran (tuzsuz)
İkindi Vakti
1 bardak yoğurt ve
2 kaşık yulaf
1 adet mevsim meyvesi (Öğle yemeğinden sonra doymadıysanız meyveyi öğle yemeğinin ardından da tüketebilirsiniz)
Akşam Vakti1 kase çorba
5 kaşık zeytin yağlı yemek
1 kase yoğurt ve
1 adet mevsim meyvesi

Bu diyeti 7 gün boyunca başarılı şekilde uyguladıktan sonra farkı gözlerinizle göreceksiniz. Diyet sonucunda yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz...