Çakra Diyeti

- 01:44
Bedenimiz üzerinde bulunan toplam 7 adet enerji merkezi bulunmaktadır. Aura denen, elektromanyetik alanın üzerinde bulunan çakralar ise vücudumuza enerji girişlerini sağlamaktadır. Evrensel enerji girişleri bu çakralar üzerinden sağlanmaktadır. Elektromanyetik alan üzerinde bulunan çakralar, evrende bulunan enerjiyi emerek bedenimize girdirir.


çakra diyeti nedir
Çakra Nedir ?
Enerji, insan vücudunda sürekli olarak akış hareketliliğini korur. Önünde herhangi bir engel ( blokaj ) olmadığı sürece engelsiz olarak yoluna devam eder. Eğer önünde bir blokaj olursa, enerji akışı kesilir ve akmaz. Eğer vücudumuza enerji aldığımız çakra bölgelerinde tıkanıklık meydana gelirse; çakra bölgesinde bulunan organlarımız da bu etkiye maruz kalarak hastalanabilir.

Bu sebeple organlarımızın sağlığı ve dışarıdan gelen kötü etkilerden korunmak için sağlam bir auraya sahip olmamız gerekmektedir. Fakat aurası zayıf olanlar yada zayıflayanlar, dışarıdan gelen negatif enerjilerin bedene alınmasında daha açık bir hale gelirler. Böylece hastalıklar vücuda girmeden önce, aura bölgemizde başlamış olur.

Bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda güçlü bir auranın sağlığımız için oldukça önemli olduğu anlaşılmaktadır.

Eğer vücudumuz üzerinde bulunan elektromanyetik alanlar üzerinden vücudumuza aldığımız enerjiler doğru kullanılmazsa, ortaya depresyon, bunalım ve sıkkınlık gibi hastalıkların belirtileri çıkamaya başlar.

Kök çakraya denk gelen bir tanım olan eterik beden, vücudumuza gerekli olan yeteri kadar enerjiyi vücuda aldıysa, fazlasını tekrar vücuttan dışarı verir. Sağlıklı bir insanda bu alan 15-20 cm arası genişliğe sahip olmaktadır.

Hayatta karşılaştığımız bazı insanlar bize daha sempatik gelir ve sanki bir mıknatıs gibi bizi kendilerine çekerler. İşte bu olay aslında auraların parlaklığından kaynaklanmaktadır. Sağlıklı ve aura alanları daha büyük olan kişiler kendine çekerken, hastalık ve yorgunluk gibi duruma sahip kişilerde bu mesafe daha az bir hale gelir.

Ayrıca aura katmanıyla ilgili olan hallerden bazıları da ruh halidir. Bu katmanla alakalı olan ruh halimiz, enerji alanlarımıza da yansımaktadır. Negatif insanlar da  aura renkleri genel olarak koyu renklerde bulunmaktadır.

Herhangi biriyle yan yana geldiğinizde o kişi dair sizde beliren düşünceler ve hislerinde anlamı aslında tam olarak budur. Pozitif-negatif, huzurlu-huzursuz gibi hissettiğiniz duygular, yanınızda bulunan kişinin bedeninden yayılan enerji frekanslarından kaynaklanmaktadır.

Çakra Bölgeleri


Çakralar hakkında detaylı olarak edindiğimiz bu bilgilerin devamında ise, sağlığımız ve kilolarımız açısından faydalarını ve çakra diyetinin nasıl yapılacağını inceleyelim.

Çakra Diyeti Nedir ? Nasıl Uygulanır ?


Çakra diyeti kişiye özel olarak uygulanacak bir beslenme programı sunmaktadır. Çünkü çakra diyeti, tükettiğimiz besinlerin sadece içeriği ile ilgilenmiyor, aynı zamanda besinlerin titreşimsel doğası ile vücudumuzda uyardığı çakra noktaları ile de ilgileniyor.

Çakra diyetinin asıl amacı tükettiğimiz besinler ile çakralara enerji yüklemektir. Böylece görünmeyen enerjinin yüksek hızı sayesinde görünüşümüz de belirli değişiklikler meydana getirmemizi sağlar. Eğer beslenme şeklimize gereken dikkati gösterirsek, vücudumuza girecek pozitif enerjiyi de kontrol altına almış oluruz.

Çakralarda, pozitif ve negatif enerjilerin sahip olduğu renkler gibi çakra diyetinde de besinlerin rengi önemsenmektedir. Bunun nedeni ise tükettiğimiz yiyeceklerin renginin oluşmasında rol alan biyokimyanın, vücudumuzun belirli bölgelerinde var olan çakra noktaları ile etkileşime geçmesidir.

Çakra Diyeti Nasıl Yapılır ?


1. Kök Çakra


Kök çakra, omuriliğin alt uç kısmında yer almaktadır. Bu bölge üzerinden aldığımız enerjiler hayatta kalma içgüdüsü ve odaklanma ile ilgilidir. Tüm çakraların temeli olan kök çakranın rengi kırmızıdır. Elementi toprak ve organlarımız üzerinde bağırsak ve rektumla ilişkilendirilmektedir. Genel olarak kabızlık ve ishal gibi sorunlar yaşayan kişilerde bu enerji bölgesi üzerine egzersizler ve beslenme alışkanlığı önerilmektedir. Bu gibi rahatsızlıklar yaşayanların kırmızı besinler tüketilmesi öneriliyor.

Sebze olarak: Havuç, patates, turp, soğan, pancar ve yaban havucu.
Meyve olarak: Nar.
Protein olarak: Yumurta, et, fasulye, fıstık ezmesi, soya peyniri ve sayalı ürünler.
Baharat olarak: Paprika, kırmızı biber, kara biber, frenk soğanı ve siyah turp.

2. Sakral Çakra


Sakral çakra, cinsellik ve yaratıcılıkla ilgilidir. Karın bölgemizin alt kısmında yer almaktadır. Rengi turuncu ve elementi sudur. Doğurganlık, cinsel güç ve yaratıcılık konularında sıkıntı çekenler şu besinleri tüketebilir.

Sebze olarak: Kavun, mango, hindistan cevizi, çarkıfelek meyvesi, çilek ve portakal.
Meyve olarak:Portakal ve mandalina
Kuru yemiş olarak: Badem, ceviz, bal.
Baharat olarak: Vanilya, tarcın, tatlı paprika, susam tohumu, kimyon, vanilya.

3. Solar Pleksus Çakrası

Midenin üst kısmında yer alan solar pleksus çakrası, güç çakrası olarak da bilinir. Kişisel güven ve iradeyi simgeler. Beslenme konusunda ki tercihlerimizi belirler. Element olarak ateş ve renk olarak sarıyı temsil etmektedir. Beslenme bozuklukları bu çakra bölgesinin oluşumuna sebep olduğu, duygusal problemlerden kaynaklanıyor olabilir. Beslenme bozuklukları için şu besinleri tüketebilirsiniz.

Tahıl olarak: Kahvaltılık gevrek çeşitleri, pirinç, ay çekirdeği tohumu, ekmek, makarna, sarı mercimek.
Süt ürünleri olarak: Süt, yoğurt ve peynir.
Baharat olarak: zencefil, keten tohumu, nane, melisa, sarı papatya, zerdeçal, kimyo ve rezene.

4. Kalp Çakrası

Sevgi, şefkat ve kişinin benliğini kabul etmesi ile ilgili olan bu çakra, göğsümüzün tam orta noktasında bulunmaktadır. Yeşil rengi temsil eden çakranın elementi havadır. Doğayı ve onun olanları temsil eder. Bu çakra noktası üzerinden alınan sevgi enerjisi, tüm çakra sistemini dengeleyen muhteşem bir hazinedir.

Bu çakra diyetin sebze olarak : Ispanak, kara hindiba, brokoli, karnabahar, lahana, kereviz, kabak ve kıvırcık tüketilebilir.
Sıvı olarak: Yeşil çay içilebilir.
Baharat olarak: Reyhan, kekik, kişniş, ada çayı ve maydanoz tüketilebilir.

5. Boğaz Çakrası

Kendini karşındakine anlatabilme ve gerçeklerle ilgili olan bu çakramız, gırtlakta yer alır. Rengi mavi ve elementi sestir. Tiroit bezleri ile alakalıdır. Tiroit bezleri ile alakalı bir problem yaşıyorsanız, kalbiniz ve zihniniz arasında bir iletişim problemi olabilir. Boğaz çakrası ile ilgili yiyecekler tüketilerek, zihninizde oluşan tercih seçenekleri arasından doğru olanı seçme kabiliyeti elde edebilirsiniz. Zihninizle ve kalbinizin uyum içerisinde çalışması için boğaz çakrasını aktif eden yiyecekler tüketmek bir adım olabilir.

Bu diyette tüketilecek sıvılar: Su, bitki çayı ve meyve suyu
Meyveler: Limon, greyfurt, kivi ve yaban mevsimi.
Ağaç meyveleri : elma, armut, şeftali, erik ve kayısı.
Baharat olarak: Limon otu ve tuz.

6. Alın Çakrası

Aynı zamanda üçüncü göz çakrası olarak da bilinir ve iki kaşın ortasında yer alır. Alın çakramız hem fiziksel görme hemde ruhsal olarak deneyimleme boyutlarıyla ilgilidir. Elementi ışık, rengi çivit mavisidir. Sezgilerimizin simgesidir. Vücudumuzda hormonların salgılanması göreviyle meşgul olan hipofiz bezinde bulunur. Bu çakranın beslenmesi, hipofiz bezini besleyerek sezgilerinizi dengelemeyi sağlar.

Bu çakranın diyet meyveleri: Yaban mersini, siyah üzüm, böğürtlen ve ahudududur.
Sıvı içecekleri: Kırmızı şarap ve üzüm suyu.
Baharat olarak ise: Lavanta, pelin ve haşhaş tohumudur.

7. Tepe Çakrası

Tepe çakrası bölge olarak beynimizde bulunur. Diğer bir adıyla Taç çakra olarak da bilinir. En önemli çakra bölgesi olarak nitelendirilir. Bu çakra bölgesi ile alınan enerjiler, beş duyumuzun soyut zaman ve mekan ötesini algılaması ile ilgilidir. Rengi mor, elementi ise düşüncedir. Bu çakranın amacı, bütün düşünceleri tepe çakrasına iletmek ve böylece diğer çakra bölgelerine aktarılmasını sağlamaktır.

Sebze olarak: Patlıcan tüketilebilir.
İçecek olarak : Detoks suları tavsiye edilir.
Tütsü olarak: Adaçayı, reçine, sarı sakız, ardıç ağacı tüketilebilir.