Kilo Almak için Neler Yapmalısın ?

- 15:19
Kilo almak için bir çok yol denediniz fakat başarılı olamadıysanız, bu yazımız tam size göre. Bu yazımızda sağlıklı kilo almayı başarabilmeniz için farklı önerileri sizlerle buluşturduk.
Eğer kilo almaya hazırsanız, yazımızın devamını okumaya devam edebilirsiniz.


kilo alma yolları
Kilo Almak için Neler Yapılmalı
Kilo almak da, kilo vermek kadar zor ve meşakkatli bir süreçtir. Eğer doğru ve yeterli bir beslenme programı uygulanmazsa, sonuç yine başarısız olacaktır. Zayıf olan kişilerde kilo almamaya sebep genel olarak vücudun dengeli olarak beslenmemesidir. Aşırı derecede zayıf olan bireylerde ilerleyen yaşlarda sağlık problemleri görülmektedir.

Aslında sağlıklı bir yaşam sürebilmek için ne aşırı kilolu ne de çok zayıf bir vücuda sahip olmalıyız. İdeal kilomuzu bulmalı ve korumalıyız. Vücudumuz için gerekli olan vitaminleri düzenli olarak almalıyız.

Kilo almak için Yemeği Fazla yiyin


Yemek yemek düzenli ve sağlıklı bir şekilde kilo almak için en önemli unsurdur. Tükettiğiniz besinler size yakabilmek için daha fazla kalori kaynağı sunacaktır. Doğru ve düzenli beslenmenin yanı sıra çok yemek kilo almak için gerekli olan unsurların en başında yer almaktadır.
Evde Kilo Almak İçin Öneriler
Fakat çok yemek yemekten kastımız, ulaşabildiğimiz her şeyi yememiz için bize bir sebep vermemektedir. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda vardır.

Tüketilenden daha fazla yemek yemek, yemek sevenler için kulağa hoş gelecektir. Günlük beslenme öğünlerinizi 2 katına çıkartarak başlayabilirsiniz. Normal bir günde 3 öğün yemek tüketiyorsanız bunu 6 öğüne çıkartabilirsiniz.

Fakat bu durum ilk başlarda biraz zor gelebilir. Çünkü doyduktan sonra hala yemek yemek oldukça zor bir durumdur.

Bu süreç zarfı içinde de, ucuz bir protein kaynağı olan süt tüketmeyi asla ihmal etmeyin.
Not: Gün içerisinde alınan fazla 500 kalori size haftada yarım kilo almayı sağlayacaktır.

Yemekleri Hızlı Yiyin

Genellikle zayıflamak için besinleri ağızda iyice öğüterek, yavaş yavaş yememiz tavsiye edilir. Çünkü mideden beyine yollanan tokluk sinyalleri yaklaşık olarak 30 dakika gecikmeli bir şekilde yollanır. Yemekleri hızlı yemenin her ne kadar da sağlıksız olduğu belirtiliyorsa bile, çok fazla aşırıya kaçmadan besinleri hızlı bir şekilde yemek daha fazla kalori almamızı ve böylece de kilo almamızı sağlar.

Yemek Tercihleri Doğru Yapılmalı

kilo alma yöntemleri


Yetişkin bir bireyin kilo alabilmesi için gerekli olan kalori miktarı yaklaşık olarak 3500 ve üzeridir. Belirlenen bu kalori miktarı kola, hamburger, baklava ve fast food besinleri ile kolayca alınabilmektedir. Fakat bizim için önemli olan kilo alırken, doğru tercihler yapmak ve sağlıklı besinler tüketerek bu kalori miktarını aşmak gereklidir.

Fazla miktarda karbonhidrat ve protein kaynaklı besinler, sağlıklı ve bitkisel yağlar kullanarak alacağınız kilo vücudunuzda yağ olarak depolanmaktan ziyade kas kütlesi olarak depolanacaktır.

Düzenli ve Yeterli Uyumak

kilo alma yolları


Uykunuzu almak kilo almanız ve vermeniz için oldukça önem arz etmektedir. Günde 7-8 saat uyumak vücudunuz için faydalıdır. Büyüme hormonları gece siz uyurken salgılanmaktadır. Gece uyudunuz sıralarda artan büyüme hormonu üretimi, vücudumuzun tekrardan düzenlenmesini sağlarken, kas kütlelerimizin artmasına da yardımcı olur.

Bu yüzden dolayı, büyüme hormonlarının en fazla miktarda salgılandığı 23:00 ve 03:00 arasında mutlaka uymak gereklidir.

Bir günde 6 saat veya daha az uyuyorsanız vücudunda oluşan hasarların onarılması daha da zorlaşacaktır.

Yağ Tüketimi Doğru Yapın

Yağ açısından zengin besinleri sürekli olarak tüketirsek, vücut kütlesi yap yapısına bağlı olarak artış gösterecektir. Vücut kütlesinin kas olarak artmasını sağlamak için ise yağ ile protein içerikli besinlerin aynı anda tüketilmesi gereklidir.

Örneğin, karbonhidrattan bakımından düşük fakat protein bakımından zengin bir diyet programı uyguluyorsanız, vücudunuz için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılayamazsınız. Bu tarz bir diyetin sonucu olarak da, metabolizmanız enerji ihtiyacını karşılamak için kas yapılarına yönelir ve mevcut olan kas dokularını parçalamaya başlar.

Böylece siz kilo almayı ve kas kütlenizin artmasını beklerken, daha fazla kilo vererek diyetinizin her şeyi daha kötüye götürdüğünü izlemekle yetinirsiniz.
Kilo almaya yardımcı yağlar yazımızı okuyarak kilo aldıran yağlar hakkında bilgi alabilirsiniz.