Sarımsak Suyunun Faydaları Nelerdir ? Nasıl Çıkartılır ?

- 18:42
Sarımsak her derde deva sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Sarımsak suyu sağlığa olan faydalarından dolayı bir çok hastalığın tedavi edilmesinde alternatif bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Sarımsak suyunu evinizde kendiniz çıkartarak, sağlığınız için huzurla içebilirsiniz. 
sarımsak suyu nasıl çıkarılır

Her derde deva olan sarımsak suyunun bilimsel olarak kanıtlanmış ve toplumumuzda genel olarak bilinen faydalarının yanı sıra üstü tozlanmış bir şekilde keşfedilmeyi bekleyen faydalarıyla sizlere ulaştırıyoruz. 

Sarımsak Suyunun Faydaları 


İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı sarımsak suyu, astım hastalığının tedavi edilmesinde de kullanılmaktadır. Astım rahatsızlığı olan kişiler, bir bardak ılık suyun içerisine 2 tatlı kaşığı bal ve 8-10 damla sarımsak suyu karıştırarak içebilirler. 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, salgın hastalıklar toplum genelinde sıkça görülmektedir. Aynı zamanda kış aylarının sık görülen rahatsızlıkları arasında boğaz ağrısı da gelmektedir. Bu tip kış rahatsızlıkları için bir bardak ılık suyun içerisine eklenen bir miktar sarımsak suyu ile yapılan ağız gargarası oldukça faydalıdır. Bu şifalı karışım ile kısa bir sürede şifa bulacaksınız. Ayrıca soğuk algınlığı ve öksürük içinde bu tarifi kullanarak bu rahatsızlıklara karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Eğer vücudunuzda sivilce ve aknelerden kaynaklanan probleminiz varsa, bu şifalı bitkinin suyu size derman olacaktır. Sivilce ve aknelere uygulandığında zamanla yok edecektir. 

Zehirli böceklerin ısırması ve ya sokması ile meydana gelen yaraların iyileşmesinde ve ağrılarını geçirmekte sarımsak suyunun etkisi oldukça fazladır. Yaralandığınız bölgenin üzerine az miktar sarımsak suyu dökerek masaj yöntemi ile iyice yedirmeniz durumunda ağrılarınızın gittiğini fark edeceksiniz. 

Bağırsaklara karşı oldukça faydalıdır. Sarımsak suyu bağırsaklarda yaşayan probiyotik bakteriler için de oldukça dost bir içecektir. 

Sarımsak suyunun kullanımı aynı zamana da kolesterol seviyesini düzenlemeye de yarar. 

İnsan vücudunda bulunan zararlı maddelerin atılması ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasında da oldukça aktif bir rol alan sarımsak suyu, kalp krizine yakalanma riskini arttıracak nedenleri azaltarak, kalp krizi geçirme riskini azaltır. Aynı zamanda damar sertliği ve damar tıkanıklığına da iyi gelmektedir. 

Sarımsak suyu idrar söktürücü özelliği sayesinde, vücutta bulunan ödem ve şişkinliğin atılmasında yardımcıdır. 

Saç kıran hastalığının tedavi edilmesinde oldukça faydalıdır. 

Tansiyon hastaları için tansiyon düşürmeye yarar.

Sarımsak suyu doğal antibiyotik olan sarımsak, bağışıklık sisteminin rahatlatılması ve güçlendirilmesinde oldukça etkilidir. 

Sarımsak suyu kullanımı bir çok kanser türüne karşı sizi korur.

Akciğer sağlığınız için faydalıdır. 

Felç hastaları ve felce yakalanma riskine karşı etkilidir. 


Sarımsak Suyu Nasıl Çıkartılır ?


Sarımsak suyunun çıkartılması için öncelikle sarımsakların kabuklarından çıkartılması gereklidir. Sarımsağın kabuklarını soymak için boş bir kavanozun içine ayıkladığınız miktarda sarımsağı koyun. Ağzını kapatarak yaklaşık olarak 15-20 saniye sallayın. Ne kadar hızlı ve sert sallarsanız o kadar rahat soyulur. Sallama işleminden sonra kabukları soyulacak hale geldiğinde kavanozdan çıkartarak kabuklarını soyuyoruz. 

Sarımsaklar soyulduktan sonra, bir cezve su kaynatılır. Kaynatılan su bir süre ılımaya bırakılır. Ilıyan su kavanoza koyularak, üzerine sarımsaklar kavanozun içerisine atılır. Hazırladığınız karışım 15-20 dakika boyunca dinlendirilir. Dinlendirme süresi bittikten sonra, sarımsak suyunuz hazır hale gelmiştir. Gönül rahatlığı ile hazırladığınız sarımsak suyunu içebilirsiniz. 

Sarımsak suyunun günlük olarak kullanımı 4 bardağı geçmemelidir. Hazırladığınız sarımsak suyunu ağzı kapalı bir şişenin içerisinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sarımsak suyu sıcak olarak içilmemelidir. Sarımsak suyunun doğru içilme şekli, soğuk halde tüketilmesidir. 

Düzenli olarak tüketilen sarımsak suyunun vücudumuza sağladığı faydalar çok kısa süre içerisinde gözle görülebilir derecede kendini belli edecektir. Sarımsak suyu kullanımı özellikle; saçların canlanması ve güçlenmesinde, cilt ve vücudumuzda bulunan zararlı organizmaların vücuttan atılmasında oldukça önemli bir role sahiptir. Ayrıca düzenli sarımsak suyu kullanımı vücudu hastalıklara karşı dirençli bir hale getirecektir. 


Peki sağlığımız açısından bir çok faydası bulunan sarımsak suyunun aynı zamanda vücudumuza zararları ve yan etkileri var mıdır ? 


Elbette sarımsak suyunun da bazı dezavantajları vardır. Örneğin, sarımsak suyu cildimizle temas etmesi halinde ender durumlar da bile olsa cildi yakarak tahriş edebilir. 

Ayrıca sarımsak suyu sürülen bölge uzun süre yıkanmaz ise yine yakıcı özelliğini gösterebilir.

Sarımsak suyu kullanımı bazı kişilerde baş dönmesi ve mide bulantısına da sebep olabilmektedir. 

Aynı zamanda Sarımsak ve Faydaları ile ilgili Yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Sarımsak çayı ve Sarımsak zayıflatır mı ?

Sarımsağın En az Bilinen Faydaları 

Limon ve Sarımsak Kürü Karışımı Nasıl Yapılır ?