Tarçınlı Su İçerek Zayıflamak Mümkün mü?

- 21:36
Tarçınlı su içerek istenmeyen kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Uzun ve sıkıcı diyet listeleri canınızı sıkıyor ve spor egzersizleri yapmayı sevmiyorsanız zayıflamak için aradığınız diyet tarifi; Tarçınlı Su. Tarçın ile su karışımından oluşan tamamen doğal bu diyet tarifi ile zayıflamam mümkün.

Baharat olarak tarçın, yiyeceklere katıldığında aroması ve tadı ile farklı bir lezzet katan, tüketildiğinde ise yağları daha hızlı yakması ve metabolizmayı hızlandıran özellikleri ile bilinmektedir. Kolay ve basit hazırlanışı ve doğal olması sebebi ile tarçınlı su diyeti, zayıflamak isteyen bireylerin çokça tercih ettiği bir tariftir.

Kısa bilgilendirmelerin ardından tarçınlı su içerek zayıflamak mümkün mü, tarçınlı su diyeti tarifi, tarçınlı su içmenin faydaları; gibi sorularınızın cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz.

Tarçınlı Su İçmek Zayıflatır mı ?

Tarçınlı su içerek zayıflamanın mümkün olduğunu duyanların düşündüğü ilk soru: " Tarçınlı su içmek gerçekten zayıflatıyor mu ? Tarçınlı su içmek nasıl zayıflatıyor ? "

Bir baharat olarak tarçın, keskin bir tat ve aromaya sahip olduğu için tek başına tüketmek hiç de kolay değildir. Tarçını genellikle tatlıların üzerinde tüketiriz. Durum böyle olunca kilo da veremeyiz. Fakat tarçının öğütülmemiş kabuk hali ile hazırlanmış tarçınlı su diyeti içildiğinde kilo vermek için gereken ilk hamle yapılmış olur. Çünkü tarçın yağ yakımını oldukça hızlandıran bir baharat türüdür. Ayrıca tarçın, sindirim sistemini düzenler ve  metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak, zayıflama süreci içerisinde tarçınlı su diyeti kullananlara yardımcı olur.

 Tarçınlı Su İçerek Kilo Verme başlıklı konumuz da ilginizi çekebilir.

Tarçınlı su diyeti ile nasıl kilo verebileceğimizi öğrendikten sonra; Tarçınlı su diyetinin nasıl hazırlanacağını inceleyelim.

Tarçınlı Su Tarifi: Nasıl Hazırlanır ? 


Tarçınlı su diyeti, hazırlanışı ve kullanışı oldukça basit bir tariftir. Tarçınlı su tarifini siz de kendi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Tarçında bir çok diğer yiyecekler gibi yan etkiler gösterebilir. Sizde bu yan etkilerden etkilenebilirsiniz. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora danışarak kullanın.

Gerekli Malzemeler :
  • 6-7 bardak su
  • 3 adet tarçın çubuğu
Hazırlanışı: 

Tarçın çubuklarını içerisine 6-7 bardak su koyduğumuz tencerenin içerisine ekliyoruz. Tencerede ki karışım kaynamaya başlayınca, suyun renginin değiştiğini görebiliriz. Su kaynamaya başlayınca, ateşini orta dereceye getirin ve üstüne dörtte biri kadar soğuk su ekleyin. Ardından tekrar altını açarak kaynamasını sağlayın. Bu işlemi üst üste dört defa tekrarlayın. Böylece su daha kırmızı ve tarçın rengini alacak. Bu işlemi su daha koyu hale gelene kadar da tekrarlayabilirsiniz. Bu işleme devam ettikçe, tarçın çubuklarının yağı da suya çıkacak ve içeceğinizin içinde yağda bulunacaktır.

Su sıcakken isteğe bağlı olarak içerisine şeker de atılabilir. Tarçınlı su sıcak halde içilebildiği gibi soğutulduktan sonra da içilebilir. 



Hazırlanan tarçınlı su, sabahları aç olarak ya da akşam yatmada önce bir bardak kadar tüketilebilir. Bu diyeti 2 hafta boyunca düzenli halde kullanırsanız daha kesin sonuçlar alabilirsiniz. Ancak 2 haftanın sonunda bırakmanız ve devam etmemeniz gereklidir.

Tarçınlı Suyun Faydaları Nelerdir ?

Tarçınlı su ve diyeti hakkında bilgiler paylaştık. Bu bilgilere artı olarak tükettiğiniz tarçınlı suyun faydaları hakkında da bilgilenmeniz için faydalarını sizler için derledik.
  • Düzenli içilen tarçınlı su, yağları yakmanın yanı sıra vücutta yağ toplanmasını ve kiloya dönüşmesine engel olur.
  • İnsülin direncini artırarak, metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Aynı zamanda tarçın diyabet hastalarına tavsiye edilen baharatlardan birisidir. 
  • Tokluk hissi yaratır ve iştah keser. Özellikle şeker bağımlılığı kazanmış kişilerin kullanması faydalıdır.
  • Tarçın aynı zamanda bir anti bakteriyeldir. Bu yüzden sindirim sistemini düzenlerken yanı sıra sindirimi zorlaştıran bakterileri de ortadan kaldırır.
  • Kötü kolesterol seviyesini düşürerek düzenler ve iyi kolesterole karşı da faydalıdır.
  • Baş ağrısı ve migren rahatsızlığı olan kişilere de iyi gelir. 
  • Vücutta ki serbest radikallerin oluşumu önler ve var olanlar ile savaşır.
  • Anti bakteriyel özelliği sayesinde ağız sağlığı ve diş sağlığını korur.
  • Boğaz ağrısı ve öksürük problemlerine iyi gelir.
  • Adet öncesi yaşanan ağrılara da iyi geldiği bilinmektedir.