5 Günde Göbek Ertimek için Neler Yapılır?

- 21:05
Göbek bölgesinde depolanan yağlar, yıkılması ve yakılması oldukça zor ve meşakkatli yağ depolarıdır. Fazla kiloları sebebi ile göbek problemi yaşayan kişiler, bundan kurtulmak için oldukça yoğun bir çaba içerisindedirler. Bizlerde bu arayışlarınıza çözüm olabilecek nitelikte, 5 günde göbek yağlarınızdan nasıl kurtulmanız gerektiğini sizler için paylaştık.

5 günde göbek yağları

Öncelikle gerekli bilgilendirmeler ve tavsiyeleri sizlerle paylaşıp ardından da 5 gün boyunca neler yapmanız gerektiğini paylaşacağız.

Göbek yağı gibi zor ve inatçı yağlardan kurtulmak için öncelikle yağ, şeker ve tuz içeren yiyeceklerin tüketimini kısıtlıyoruz. Bu yiyecekleri hayatınızdan çıkartmak hayali bir teklif olacağı için kısıtlayarak başlamanızı tavsiye ediyoruz.

Vücutta yağ depolanmasını sağlayan bu besin maddelerini hayatımızdan çıkardıktan sonra etkili detoks içeceği hazırlayarak da bu süreci hızlandırmaya devam edebiliriz.

Yukarıda ki göbek yağlarını eritmek için ön bilgilendirme ve tavsiyeleri iyice kavradıktan sonra, ikinci adım olan göbek yağlarını eritmek için en etkili yöntemlerin yer aldığı spor ve egzersiz faaliyetlerine geçiyoruz.

Yaptığımız düzenli spor ve egzersizler göbek yağlarını eritmek için tercih edilebilecek en etkili çözüm yoludur. Gün içerisinde spor ve egzersiz yapmak için yeterli zaman bulamıyorsanız yada bu tarz etkinlikleri sevmiyorsanız detoks suyu tarifleri ve sağlıklı beslenme programlarını uygulayarak en azından kilo almayı önleyerek, düzenli olarak uygulamanız halinde yavaş yavaş göbek yağlarını da eritmeye başlayabilirsiniz.

Ancak sempatik ve dinamik bir kişiliğe sahip ve spor yapmayı sevenler için paylaştığımız bu spor ve egzersiz yöntemleri, kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde göbek yağlarını eritmelerine yardımcı olacaktır. Düzenli olarak spor ve egzersiz yapan kişiler hem yağları kasa dönüştürecek hem de vücutlarında ki yağların tamamından kurtulacaklardır.

Spor ve egzersiz faaliyetlerini düzenli olarak yapan kişilere ayrıca bir tavsiyemiz daha vardır. Yaptığınız bu etkinliklerden fayda görebilmek için sizlerde mutlaka beslenme programlarınızı yeterli ve düzenli olarak ayarlamak zorundasınız.

→ Göbek Eriten 10 Etkili Yöntemi okumak için tıklayınız.

5 Günde Göbek Eritmek İçin Yapılması Gerekenler

göbek eritme


5 günlük egzersiz faaliyetleri ile düz ve sıkı karın yapısına kavuşabilirsiniz. 5 gün boyunca ayrı ayrı hareketler ile düzenlenen egzersiz listesine bağlılığınızı koruyarak sıkı çalışmalısınız.

1. Gün Yapılması Gereken Egzersizler

Egzersizlere başladığımız ilk gün olması nedeniyle basit ve kolay hareketler ile bu zorlu sürece başlıyoruz.

1.Egzersiz - Nefesimizi kontrol ediyoruz ve düzenli nefes alıp vererek, 3 set halinde ve her sette yirmi tane mekik çekiyoruz.

2.Egzersiz - Sırt üstü yatarak mekik pozisyonuna geliyoruz. Mekik pozisyonu halindeyken nefesimizi alıyoruz, sağa ve sola dönerek kalkarken nefesimizi veriyoruz. Bu hareketi her sette 12 adet olmak üzere 3 set halinde yapıyoruz.

3.Egzersiz -  Beliniz yere yapışmış bir vaziyette sırt üstü yatıyorsunuz. Nefes vererek kalkıyoruz, kalkarken bir sağ bacağı ileri doğru uzatıyoruz, bir sol bacağı. Bu hareketi de 12 adet olmak üzere toplam 3 set halinde yapıyoruz.

2. Gün Yapılması Gereken Egzersizler

1.Egzersiz - Sırt üstü uzanıp, ayaklarınızla 90 derecelik bir açı yapın. Ellerinizi başınızın arkasına koyarak mekik çekmeye başlayın. Bu hareketi 3 set halinde ve her sette 16 adet yapın.

2.Egzersiz - Yine ayaklarımızla 90 derecelik bir açı yapıyoruz. Bu defe kalkarken sağa ve sola dönerek kalkıyoruz. Bu hareketi de 3 set ve her sette 12 adet olmak üzere yapıyoruz.

3.Egzersiz - Ters mekik olarak nitelendirilen bu hareket için, yüz üstü yere yatıyoruz. Ellerimizi başımızın arkasına koyarak yavaşça kalkıyoruz. Bu hareketi her sette 12 adet olmak üzere 3 set yapıyoruz.

3. Gün Yapılması Gereken Egzersizler

1.Egzersiz - 20 saniye plank duruşunu 3 set halinde her sette 12 tekrar yaparak uyguluyoruz.

2.Egzersiz - Masa pozisyonu alıyoruz. Nefes vererek sağ kol sol bacağı ileriye doğru uzatıyoruz. Sol kol sağ bacak olacak şekilde sırayı devam ettiriyoruz. Bu hareketi uygularken dikkat etmemiz gereken nokta, beli aşağı doğru düşürmeden hareketi devam ettirmektir.

3.Egzersiz - Dirseğinizin üzerine yan pozisyonda olacak şekilde yatın ve bacaklarınızı çaprak ayarlayın. Nefes verirken vücudunuzu yukarıya doğru olabildiğince kaldırmaya çalışın. Bu hareketi her sette 12 adet olmak üzere 2 set yapın.

4.Egzersiz - Kollarınızı ileri doğru uzatmış bir vaziyette, yüzüstü uzanın. Nefes verirken sırasıyla önce sol kol sağ bacak sonra sağ kol sol bacak olacak şekilde kaldırıyoruz. Bu hareketi her sette 12 adet olmak şartı ile 3 set halinde yapıyoruz.

4. Gün Yapılması Gereken Egzersizler

1.Egzersiz - Yine sırt üstü yatarak bacaklarımız ile 90 derecelik bir açı yapacak şekilde kaldırıyoruz. Ellerimizi dizlerimizin yanında tutuyoruz. Sağ bacağı uzatırken sağ elimizi de ileriye doğru uzatıyoruz. Sol bacağı uzatırken sol elimizi de ileriye doğru uzatıyoruz. Bu egzersizi de 3 set halinde her sette bir bacak için 12 adet olmak üzere toplam 24 tane yapıyoruz.

2.Egzersiz - Yerde oturur vaziyeti alıyoruz. Ayaklarımızı hafifçe kaldırıyoruz. Nefes alırken geriye doğru yuvarlanarak, ileriye doğru atılıyoruz. Bu egzersizi her sette 8 adet olmak üzere 2 set halinde yapıyoruz. Hareketin püf noktası ise yaparken başımızı yere değdirmememizdir.

3.Egzersiz - Dirseğinizin üzerine yan pozisyonda olacak şekilde yatın ve bacaklarınızı çaprak ayarlayın. Nefes verirken vücudunuzu yukarıya doğru olabildiğince kaldırmaya çalışın. Bu hareketi her sette 12 adet olmak üzere 2 set yapın.

5. Gün Yapılması Gereken Egzersizler

1.Egzersiz - Yere dirseklerimiz de  yerde olmak üzere uzanıyoruz. Nefes alıyoruz. Nefesimizi verirken vücudumuzu yukarıya doğru kaldırıyoruz. Kalkık bir pozisyonda 30 saniye kadar bekliyoruz. Bu egzersizi 30 saniye süreyle 3 set halinde yapıyoruz.

2.Egzersiz - Ellerimizin üzerinde masa şeklini alıyoruz. Nefes verirken önce sağ dizimi sonra sol dizimizi karnımıza doğru çekiyoruz. Bu hareketi her sette 12 adet olmak üzere 3 set halinde yapıyoruz.

3.Egzersiz - Yüz üstü yere yatıyoruz. Ellerimizi başımızın arkasına koyarak yavaşça kalkıyoruz. Bu hareketi her sette 12 adet olmak üzere 3 set yapıyoruz.


5 gün boyunca uygulayacağımız bu egzersiz programı sayesinde göbek yağlarınızdan kurtulabileceksiniz. Ancak sizlere bu süreç zarfı içerisinde yardımcı olması için bir de kür tarifi veriyoruz. Sadece doğal bitkilerle hazırlayabileceğiniz bu kür ile sağlığınızı da güvence altına alırsınız.

→ Ayrıca Evde Göbek Eritme Hareketlerini İzleyin !

Göbek Eritmeye Yardımcı Kür Tarifi

göbek eritme suyu

Malzemeler :
  • 1 adet doğal (hormonsuz) salatalık
  • 1 demet maydanoz (Taze)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 bardak içme suyu
Hazırlanışı: 

Göbek eritmek için yaptığımız kür için gerekli olan malzemeleri doğrayarak bir robotun içerisine koyuyoruz. Robottan geçirdiğimiz malzemeler püre haline dönüşüyoruz. Püre halinde ki kürün suyunu iyice süzüyoruz. Çıkarttığımız kür suyuna biraz da sade su ekleyerek her gece yatmadan önce tüketiyoruz. 5 günlük egzersiz programımız boyunca taze olarak hazırlayıp içmeliyiz. Ayrıca bu 5 günlük süreç zarfı içerisinde yağlı, şekerli ve tuzlu yiyeceklerden uzak duruyoruz. 

→ Göbek Eritme Diyetini okumak ister misiniz ?

Bu şekilde 5 gün boyunca dikkatli ve düzenli beslenip, egzersizler de sürekliliği yakalayarak istemediğimiz göbek yağlarını kısa süre içinde ve sağlıklı bir şekilde eritebilirsiniz.