Yersek Koyun Gibi Oluruz : Prof. Dr. Canan Karatay

- 09:38
Profesör Doktor Canan Karatay'dan yine çok konuşulacak bir açıklama geldi. Oldukça tartışmaya müsait olan bu açıklamanın hedefinde hayvansal ürünlerle beslenmeyi reddeden veganlar vardı.

canan karatay haberleri
Canan Karatay
 Canan Karatay, ' Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl hayvan yemidir. ' dedi. Katıldığı televizyon programı vasıtası ile veganlara yönelik bu açıklamanın ardından veganların Karatay'ı şikayet etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Prof. Dr. Canan Karatay, açıklamalarını gerçekleştirdiği canlı yayında aynı zamanda veganlığın bir hastalık olduğunu da belirtmiştir.

Canan Karatay'ın açıklamaları üzerine konu ile alakalı olarak Türkiye Vegan Derneği Yönteim Kurulu Üyesi Güzide Erden'den Karatay'a karşı açıklamalar geldi. Güzide Erden yaptığı açıklamada " Canan hanımın kendi bilgi alanı olmayan ve bilmediği bir konu hakkında ki bu söylemlerini doğru bulmuyoruz. Veganlar tahıl beyinli değil. Biz de bütün insanlar gibi aynı beyine sahibiz " dedi. Bu açıklamaların ardından şikayet sürecinin nasıl işleyeceği hakkında net bir bilgi söylenmemiştir.

Canan Karatay'a gelen tepkiler sadece veganlar tarafından da gelmedi. Canan Karatay'a doktorlardan da tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Profesörü Dr. Osman Erk tarafından da Karatay'ın yaptığı açıklamaya karşı değerlendirme mesajı geldi. Osman Erk yaptığı açıklamada,  Karatay'ın üslup olarak çok yanlış bir üsluba sahip olduğu, yaptığı açıklamalarda bilimsel gerçeklerle uyuşmayan cümleler olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Karatay'ın bu davranışını sansasyonel amaçlı, dikkat çekme amaçlı olsa gerek diye düşündüğünü dile getirdi.