Diyette Süt İçmenin Faydaları

- 18:54
Diyet severler ve gerçekten yapmak zorunda olanlarda merak konusu olan " Diyette Süt İçilir mi ? " sorusuna, diyet yaparken sütün sağladığı faydaları paylaşarak cevap vermeye çalışacağız. Sende merak ediyor musun ? Cevabın evet ise, o zaman yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. :)




Diyette süt içmek çoğu zaman merak edilen ve oldukça tedirginlik veren bir durum. Süt seçiminin yanlış yapılmasının diyet sürecine vereceği zararlardan dolayı belki de haklıyız. Yağlı, yağsız ya da yarım yağlı süt ürünleri arasından özenle yapılmış tercihler sonucu tüketmeye bir nebze olsun kendimizi ikna edebiliyoruz. Fakat diyet yaparken süt içmek sanılanın aksine kişiye zarardan çok fayda sağlayan bir eylemdir. Bu yüzden yazımızın devamında hem sütü, hem de diyette içilen sütü oldukça detaylı olarak irdeleyeceğiz.

Diyet yaparken hem süt içen hemde gerçekten gözle görülür seviyelerde kilo veren oldukça fazla kişi vardır. Bu yüzden diyet yaparken süt içmekten çekinmemeliyiz. Ayrıca süt tüketiminin düzenli olarak uygulanması, diyeti destekleyerek vücudun sağlıklı halini korumasını sağlamaktadır.

Süt tüketimi ve diyette süt tüketimi hakkında sunulan birçok yanlış fikrin olması, sizin süt tüketimi hakkında verdiğiniz kararı değiştirmesine izin vermemelisiniz. Süt, insan sağlığını koruma, gelişimine destek olma ve kilo verme konusunda azımsanmayacak derecede desteklemektedir.

Süt Kaç Kalori ve Besin Değeri Nedir ?


Her gün tüketilen bir su bardağı süt, kilo vererek zayıflamak isteyen kişiler için doğru bir seçenektir. Fakat yağlı ve yağsız süt tercihleri arasından doğru seçimi yapmak önemli olan bir noktadır. Bunun sebebi ise oldukça basittir. İçerdikleri kalori ve besin değerlidir.

1 Su bardağı Tam yağlı Süt = 129 kaloridir.
1 Su bardağı Yağsız Süt = 69 kaloridir.

Bir su bardağı ortalama olarak 200 ml süt almaktadır. Verdiğimiz kalori değerleri bu miktar baz alınarak hesaplanmıştır. Yani siz gün içerisinde içeceğiniz bir su bardağı süt ile 129 ile 69 kalori arasında bir değer almış olacaksınız.

Besin değerlerini inceleyecek olursak; 11.05 karbonhidrat, 5.60 protein, 0,23 yağ içermektedir. 260 potasyum değerinin yanı sıra, 174 kalsiyum ve 74'de sodyum oranı bulunmaktadır.

Diyette Süt İçmenin Faydaları


Evet, yazımızın asıl başlığına gelmiş bulunuyoruz. Şimdi sizlerle diyet sürecinde tükettiğiniz sütlerin sağladığı faydalardan bahsedeceğiz.


  • Diyette iken sabah uyandığınızda aç karnına süt içtiğiniz ya da akşam yemeğinin ardından 2-3 saat sonra içilen süt, metabolizmanızın gün boyu çalışmasını sağlar.
  • Gün boyu metabolizmanın çalışmasını sağlamasından dolayı, yağların daha verimli bir şekilde yakılmasını ve daha fazla miktarda yağ kaybı sağlar. 
  • İçerdiği bol miktarda kalsiyum değeri sayesinde süt, yağların depolanmasına izin vermeden, yağların yakılmasını ve zayıflamanızı sağlar.
  • Her gün düzenli olarak süt içmek, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirecektir.
  • Diyet sürecinde daha uzun zamanlar güçlü ve dirayetli olmanızı sağlar. 
  • Diyet süreci içerisinde ihtiyaç duyulan enerjiyi, içerdiği laktoz ile sağlamaktadır.

Diyette Süt İçmek Zayıflatır mı ?

Bilimsel olarak kanıtlanmış ve aksini iddia eden yeni bir kanıtlanmış gerçek ortaya çıkana kadar gerçekliğini koruyan bir cevap verebiliriz bu soruya karşı; 

süt özellikle iştah kesme gibi bir etki yaptığı için ve tıbben de kanıtlandığı için zayıflama konusunda yardımcı bir destek içecektir.

Yapılan bir çok tartışma sonucunda da yine fikirlerin bir çoğu zayıflattığı yönünde birleşmiştir. Zayıflamak isteyen bir çok diyet listesi sahipleri, özellikle yediklerine ve içtiklerine oldukça fazla özen gösterirler. Diyet yaparken de, tokluk hissi veren, iştah kesen ve kilo vermeye yardımcı besinler tüketmeyi tercih ederler. Bu nedenle diyette süt içmek, kilo vermeye yardımcıdır.