Kaşarlı, Peynirli, Kıymalı, Zeytinli Poğaça Kalori Miktarları

- 23:20
Her gün biraz daha fazla uyku için günün en önemli öğünü kahvaltıyı yapmadan evden çıkıyoruz. Yeni bir güne başlarken hazır peynirli, kıymalı, kaşarlı ve zeytinli poğaçalar ve hamur işi yiyeceklerle başlıyoruz. İşe giderken aldığımız poğaça, simit ve açmalar genellikle hızlı ve pratik bir menü olarak her zaman daha çekici olmayı başarmaktadır.



Çalışanlar için geçerli olan bu durum öğrenciler içinde pek farklı değildir. Sabah 15-20 dakika daha fazla uyuyabilmek için evden kahvaltı yapmadan çıkıyoruz. Okula veya işe geçerken ayaküstü bir kafede ya da okulda kantinden aldığımız çay, poğaça ve simit eşliğinde güne başlıyoruz. Evde kendi hazırlayacağımız güzel bir kahvaltı ile güne daha dinamik, canlı ve mutlu başlamak yerine hazır hamur işi yiyeceklerle güne başlıyoruz. Bu alışkanlığımızı sağlığımız açısından değerlendirecek olursak, bu durumun pek de sağlıklı bir alışkanlık olmadığını görebiliriz.

Sürekli dile getirdiğimiz ve sizlerinde artık bildiğini umduğumuz gibi günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltı gibi önemli bir öğünü domates, salatalık, peynir ve yumurta gibi sağlıklı bir şekilde yapmak yerine yağlı hamur işleriyle yapmanın vücudumuza etkilerini düşünmek gerekir.

 Poğaça yapımında kullanılan ana malzemeler genellikle un, yumurta, maya ve sıvı yağ olarak karşımıza çıkar. Poğaçanın yapımında kullanılan malzemeler ve içerisine konulan ek gıdaya göre kalori miktarı değişir. Zaten poğaçanın yapımında kullanılan malzemelerin genellikle kalori miktarı yüksek ve oldukça fazla miktarda karbonhidrat içermektedir. Bu yüzden tükettiğiniz poğaçalar acıkma süresini kısaltacaktır. Uzun süreli tokluk hissi yaratmayacaktır.

Zayıflamak isteyenler ve kilosunu korumak isteyenler kesinlikle sabah kahvaltısında poğaça tarzı hamur işleri tüketmemeli. Onun yerine daha sağlıklı bir tercih yaparak; bol yeşillik, peynir, yumurta, zeytin gibi sağlıklı yiyecekler içeren bir kahvaltı menüsü ile güne başlamalıdırlar.

Poğaçalar pastahanelerde genel olarak 60 gram kadar olarak hazırlanmaktadır. Poğaçanın patatesli, çikolatalı, peynirli, kaşarlı, zeytinli, dere otlu ve kıymalı olarak bir çok çeşidi hazırlanmakta ve her birinin de içerisinde bulunan kalori miktarı hazırlanışına göre değişiklik göstermektedir.

Poğaçanın hangi türü tüketilirse tüketilsin, sonuçta hamur işi bir yiyecek türü olduğundan dolayı vücuda fayda sağlamaktan ziyade zararı vardır. Çünkü fazla kalori içeren bir gıdadır. Poğaçalar kalorisi yüksek olan gıdalar olduğundan dolayı fazla tüketiminde kilo alınması mutlak bir sonuçtur.

Poğaça Çeşidine göre Kalori Miktarları


Poğaçaların kalori miktarları hesaplanırken 60 gram üzerinden hesaplanmıştır. Şimdi sizlerle paylaşacağımız poğaça kalori miktarları 60 gram poğaçaya göre hesaplanmıştır.

Bir adet Patatesli poğaça 170 kalori içermektedir.
Bir adet Beyaz Peynirli poğaça 190 kalori içermektedir.
Bir adet Kıymalı poğaça 250 kalori içermektedir.
Bir adet Zeytinli poğaça 185 kalori içermektedir.
Bir adet Dere otlu poğaça 203 kalori içermektedir.
Bir adet Kaşarlı poğaça 240 kalori içermektedir.