Koşu Bandı ile Zayıflamak Mümkün mü?

- 16:35
Zayıflamak için yapılması gereken o kadar çok alternatif seçenekler mevcut ki, gün geçtikçe de üzerine hala yenileri eklenmektedir. Kilo vermek için can atanlar, fazla kilolarının farkında olup zayıflamak isteyenler, fazla kilolarından dolayı  çeşitli sağlık problemleri yaşayanlar için koşu bandı ile zayıflamak ve eski sağlıklı günlerine dönmek mümkün. 


Çeşitli zayıflama yöntemlerinin mevcut olması kilo verme konusunda paralel bir başarı çizelgesini beraberinde getirmemektedir. Maalesef bu kadar fazla alternatifin bulunması başarıyı da beraberinde getirmemektedir. Fakat tüm uzman ve diyetisyenlerin hemfikir olduğu iki sağlıklı ve başarılı yöntemden birisi dengeli ve düzenli besleme ve düzenli spor egzersizleri yapmaktır. 

Maalesef günümüzde belirli sektörlerde yapılan yanlışlar ve para kazanma hırsı gibi ana faktörlere bağlı olarak sağlıklı ve dengeli beslenme tam olarak başarılamamaktadır. Hormonlu ürünlerin üretimi ve tüketiminin bu kadar arttığı dönemlerde bu aşamanın başarılması pek de mümkün değildir. 

Diğer bir adım olarak spor yapmak ve egzersiz faaliyetlerinde bulunmak, biraz emek verilirse başarılması olasılıklar dahilinde bir eylemdir. Fakat bu yöntemi de uygulan pek az kimse mevcuttur. Bu oran hiçte iç açıcı değildir. 

Bu ve bunun gibi sıralayacağımız bir çok etkene bağlı olarak insanlar gün geçtikçe kilo almaya ve kilo aldıkça da çeşitli rahatsızlıklara yakalanma eğilimi taşıyorlar. Bu oran her geçen gün biraz daha artmaya devam ediyor. Çünkü insan yaşlandıkça metabolizma hızı yavaşlıyor, yağ yakımı azalıyor ve hücreler yaşlanmaya devam ediyor. 

Sağlıklı bir bedene sahip olmak, sağlıklı bir yaşam sürdürmek, daha muhteşem ve fit bir görünüme kavuşmak için spor yapmak şarttır. Ve spor yapmak içinde bunlardan daha ikna edici özelliklere sahip olmak gerekmemektedir. Çünkü bunlar bile başlı başına yeterli ve ikna edicidir. 

Zaten diyet yapmak,  yeterli ve dengeli beslenmek bile tek başına zayıflamak için yeterli değildir. Bu koşulda göz önünde bulundurulduğunda spor yapmak vazgeçilmez bir etkinlik olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Spor yapmak için herhangi bir araç gerece ihtiyacımız bulunmamaktadır. Fakat yaptığımız spordan daha fazla fayda sağlamak ve doğru bir spor yapmak için koşu bandı ve benzeri bir çok spor aletleri bulunmaktadır.  

Koşu bandı bir çok özelliğe sahip spor araçlarından birisidir. Koşu ve yürüyüş yapmak için vazgeçilmezdir. Özellikleri arasında, koşu ve yürüyüşlerde zemine eğim vermek, müzik dinleme, televizyon dinleme, mesafe kaydetme, kalp ritmi ve nabız kontrolü gibi bir çok gelişmiş ve kolaylıklar sunan özellikler bulunmaktadır. 

Koşu bandı kullanımı doğru ve etkili bir şekilde yapıldığında, zayıflama bakımından oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Koşu bandında bulunan güzel bir özellik ise ne kadar kalori yaktığınızı belirtmesidir. Ama biz yinede merak edenler için paylaşmak istedik.

Koşu bandı üzerinde yavaş tempoda saatte 6 km hızla yapılan bir yürüyüş 460 kalori yaktırır. Harcanan kalori miktarını arttırmak için koşu bandına eğim verilmesi gerekmektedir. %10'luk eğim verilmesi bu miktarı 640 seviyesine kadar yükseltir. Genellikle yeni geliştirilen koşu bantlarının ön dijital panellerinde ne kadar kalori yaktığınız ve yürüyüşü tamamlamanız durumunda ne kadar kalori yakabileceğiniz gösterilmektedir. 

Koşu bandı üzerinde orta tempoda yapacağınız bir koşu ise 600 ile 1000 kalori arasında kalori yakmanızı sağlayacaktır. Eğer koşu bandı üzerinde daha fazla kalori yakmak istiyorsanız, koşu sürecine çeşitli egzersiz hareketleri ekleyebilirsiniz. Yaptığınız koşu aralarına mekik ve kardiyo hareketleri dahil ederek yaktığınız kalori miktarını arttırabilirsiniz. 

Ancak koşu bandı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalarda mevcuttur. Nabzınızı yükselterek sizi  yoracak seviyelere getirebilir. Ailesinde kardiyolojik sıkıntı olanlar, yaşı yüksek kişiler ve fazla kilolu kişilerde oluşturabileceği rahatsızlıklar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Zira koşu bandına verilen az bir eğim bile yakılan kalori miktarı ve nabız artışına oldukça önemli seviyede etki etmektedir. 

Koşu bandı üzerinde geçirilen zamanların sıkıcı olmaması için etkinlik sırasında müzik dinlemek, televizyon izlemek ve hayal kurmak gibi çeşitli faaliyetler önerilmektedir. Koşu bandından alınan verimin arttırılması için koşu ve yürüyüş sırasında değişen tempolu faaliyetler uygulamanız tavsiye edilmektedir. Zaman zaman değişen tempolar ile yapılan koşu ve yürüyüş egzersizleri alınan verimi oldukça faydalı bir hale getirmektedir. 

Yine koşu bandı kullanımı öncesinde alınan yağ yakıcı besin takviyeleri ile daha fazla kalori yakabilirsiniz. Bu besin takviyeleri sayesinde sağlanan enerji ile daha uzun süreli koşular gerçekleştirebilirsiniz. 

Koşu bantları fiyatları günümüzde oldukça makul seviyelerdedir. Evinizde kullanabileceğiniz ideal bir koşu bandı fiyatı 500₺'den başlamaktadır. Ayrıca letgo ve diğer 2.el eşya alım satım gibi platformlar daha uygun ve kullanışlı ucuz eşyalar almanızı kolaylaştırmaktadır. 

Sağlıklı ve mutlu bir hayat için bizi takip etmeyi ihmal etmeyin !