Diyette Zayıflamak İçin Bilinçaltını Hazırlayın!

- 17:17
Kilo vermek için öncelikle bu konuda kararlı olmak gerekir. Bu noktada diyette bilinçaltını hazırlamak önemli bir yere sahiptir. Kilo verme ile ilgili olarak başarıyı garanti ettiği iddia edilen bilinçaltı diyeti ile daha ince bir vücuda sahip olunabilir. Bunun için ilk olarak bilinçaltını diyete hazırlamak gerekir. Genellikle kilo verme süresince pek çok insan her şeyi yaptığı halde bir türlü kilo veremediğini düşünür.
Spor ve diyet listeleri eğer etkili olmuyorsa bu durumda yapılanları tekrar gözden geçirmekte yarar vardır. Buna göre diyet listesinde eksiksiz şekilde uyulması önem taşır. Aksi takdirde kilo vermek daha zor bir hal alacaktır. İkinci olarak ise spor yapmaya mutlaka vakit ayrılmalıdır. Bunun için hareketli bir yaşam tarzı benimsenmelidir. Bu ikisi de yapılmasına rağmen hala kilo verilemiyorsa bu durumda bilinçaltı henüz kilo vermeye hazır değil demektir.

zayıflama

Bilinçaltını Hazırlayarak Kilo Vermek

Diyet yaparken genellikle kilo verememenin en önemli nedenlerinin başında bilinçaltının buna hazır olmaması gelir. Bunun için insanlar genelde yiyeceklerin mutluluk verici taraflarını düşünür. Oysa bilinçaltı ile kilo vermek için hazır olunduğunda o yiyeceğin zararları düşünülür ve yemekten vazgeçilir. Bu durum aslında çocukluktan gelen bir inanışın etkisidir.

Eğer sağlıklı ve dengeli beslenme üzerine çocuk yetiştirilseydi bu durumda kilo sorunu tamamen ortadan kalkardı. Dolayısıyla bu alışkanlığın sonradan kazanılması biraz daha zor olmaktadır.
Tavsiye Yazı
Düşünce Gücü İle Zayıflayın

Zihin Gücüyle İstenmeyen Kilolardan Kurtulmak

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre kilo verme işi beyinde biter. Depresyonu, çeşitli hastalıklar ve buna benzer durumları yaratan zihin kilo vermek üzerinde de etkilidir. Bunu elde edebilmek için öncelikle bir zihin temizliği yapılması tavsiye edilir. Buna yönelik olarak yapılan yanlış davranışlardan kurtulmak önemlidir.

Örneğin beyne tekrar kilo alırım mesajını göndermemek adına “tekrar kilo alırsam bu kıyafetleri yine kullanırım, o yüzden atmamayım” düşüncesi tamamen yanlıştır. Bunun yanı sıra kilo sınırlaması da yapılmamalıdır. Bu amaçla her gün tartılmak yerine tartıyı kaldırmak oldukça etkilidir. Çünkü kilo verilmeye başlandığında kişi kendine bir durma noktası koyar. Bu da kilo vermeyi daha yavaş hale getirebilir. Bu süreçte amaç beyne doğru mesajları gönderebilmektir.

Bilinçaltı Diyeti Nasıl Yapılır?

Bilinçaltı diyeti yapmak için zihne kilo verme ve beslenmeye dikkat etme mantığının oturtulması gerekir. Bunun için öncelikle kilo vermenin yararları düşünülebilir. Buna göre kilo vermek sağlıklıdır, insanın kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olur, hayatın daha kolay devam etmesini sağlar ve tüketilen besinlerin sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Bunlar düşünüldüğünde kilo verme süreci daha verimli hale gelecektir.

Genellikle insanlar aç şekilde bir dakika bile yaşayamayacaklarına inanırlar. Bu da bilinçaltının henüz kilo vermek için ikna olmadığını gösterir. Bundan dolayı kilo verme sürecinin büyük bir bölümü bilinçaltından geçer. Zayıflamanın olumlu yönleri düşünüldüğünde iş daha kolay bir hal alacaktır.

Diyette Bilinçaltıyla Zayıflamak İçin Öneriler

Diyet yaparken genellikle insanlar küçük kaçamaklar yapmayı sever. Ancak bazı küçük kaçamaklar istenmeyen büyük sorunlar yaratabilir. Buna yönelik olarak diyet yapmaya başladıktan iki gün sonra bırakılması eski kiloya hemen geri dönülmesine yol açar. Bu da kabul edilecek bir durum değildir. Böyle bir durum yaşamamak adına kişinin kendini diyette bilinçaltı telkinleri için karşı hazırlaması tavsiye edilir.

Kilo vermek hem kişi için hem de sevdikleri için çok sayıda olumlu etki meydana getireceğinden dolayı bu süreçte olumlu düşünmek her zaman işe yarar. Böylece kilo vermek daha sağlıklı ve eğlenceli hale gelecektir.

Diyette Zayıflamak İçin Bilinçaltı

Diyet yaparken istenilen sonuca ulaşabilmek adına bilinçaltının bahaneler üretip diyetten vazgeçmesine izin vermemek gerekir. Bunu mümkün kılmak adına kişi kendini kilo vermiş hayal etmeli ve mutlu olmalıdır. Bu amaçla sağlıklı beslenme tarzı yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Böylece kısa süre içerisinde sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermek mümkün olacaktır.

Diyet düşüncesi bilinçaltına yerleştiğinde hiç farkında olmadan iştah kendiliğinden kapanacaktır. Bu da kısa süre içerisinde midenin küçülmesine yardım edecektir. Bu sayede kilo vermek daha kolay hale gelecektir. Bunun için diyette bilinçaltının önemi iyi bir şekilde anlaşılmalı ve buna yönelik olumlu ve etkili telkinlerde bulunulmalıdır.