Greyfurt Suyu Zayıflatır mı? Diyetisyenden Notlar

- 13:20
Greyfurt suyu zayıflatır mı ? Greyfurt üzerine yapılan bilimsel araştırmalar ışığında diyetisyenden notlarla sizlerle birlikteyiz . Greyfurt suyunun kilo vermeye olan etkisi, faydaları ve merak edilen sorular ve cevaplarıyla sizlerle.. Greyfurt hakkında bilgiler ..


diyetisyenden zayıflama notları

Vitamin deposu olarak greyfurt kış aylarının harika meyveleri arasında yerini almaktadır. Greyfurt bünyesinde bol miktarda C vitamini ve potasyum içermektedir. Böylece diyet programınız boyunca ihtiyacınız olan miktarda C vitamini ve potasyum ihtiyacını karşılar. Potasyum diyet sürecinde kan basıncınızın dengelenmesini sağlar.

Greyfurt suyunu doğru zamanda ve yeteri kadar tükettiğinizde zayıflamanıza da yardımcı olur. Ayrıca greyfurt ve greyfurt suyunu tüketmeden önce mutlaka doktorunuzla iletişime geçerek, sağlığınız hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra tüketmeye başlamalısınız. Çünkü greyfurt ve greyfurt suyu, belirli bazı ilaçlarla kolayca etkileşime girebildiğinden dolayı sağlığınıza yan etkiler oluşturabilir.

Uzman Diyetisyen Metin Beye karşı sorduğumuz " Greyfurt Zayıflatır mı ? " sorumuzu şu şekilde cevaplıyor:  " Greyfurt posalı bir meyvedir.  Greyfurt suyunu özellikle sabahları güne ilk başladığımız sıralarda aç karnına tüketerek veyahut  doğrudan bir meyve olarak yediğimizde etkili bir yağ yakıcı özelliğini zaman içerisinde gözlemleyebiliriz. Ayrıca greyfurt insan sağlığına oldukça faydalıdır. Fakat bazı özellikleri nedeni ile tüketirken dikkat edilmesi gereken bir meyvedir."

Diyetisyenimiz Metin Bey'den aldığımız bu cevabın ardından bazı sorularımız ve bize verdiği notları da yazımızın devamında sizlerle buluşturuyoruz. Ayrıca sizler tarafından bize iletilen ve merak ettiğiniz soruların cevaplarını da yazımızın içerisinde sizlerle buluşturmanın sevinciyle iyi okumalar diliyoruz..

Greyfurt Suyu Kaç Kaloridir ?

100 mililitre greyfurt suyu ortalama olarak 39 kalori içermektedir. 10 mililitre greyfurt suyu ise ortalama olarak 1 çay bardağını dolduracak kadardır.

Greyfurt Suyu  Zayıflatır mı ?

Bu sorunun cevabını sizlere bir kaç bilimsel çalışmalar neticesinde ki oluşturulmuş bilgilerle vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere Tıbbi Gıda Dergisinde 2006 yılında greyfurt suyu ile alakalı olarak bilimsel nitelikte bir makale yayınlandı. Bu makalede greyfurt suyu ve greyfurt suyunun zayıflama üzerine etkisi hakkında bir deney yapıldığını öğrenmiş olduk.

Uygulanan deneyde seçilmiş kişiler, 12 hafta boyunca her yemekten önce 2 çay bardağı greyfurt suyu tüketmekteydi. ( 1 çay bardağı greyfurt suyunun 100 mililitre olduğunu kabul edersek, 2 çay bardağını 200 mililitre greyfurt suyu olarak kabul edebiliriz ) Bu deneydeki kişilerin  3 ay boyunca her yemekten önce greyfurt suyunu tüketmeleri sonucunda 1.5 kilo verdikleri belirtilmiştir. Buna ek olarak sizlerle bir örnek daha paylaşmak istiyorum.

Beslenme ve Metabolizma dergisi Şubat 2011 baskısında bir başka çalışma yayınlandı. Bu çalışma ise bizlere düşük kalorili diyet listelerine her yemekten önce 133 mililitre greyfurt suyu ekleyerek, 12 hafta boyunca düzenli olarak tüketildiğinde %7.1 oranında kilo kaybettiği belirtilmiştir.

Greyfurt suyu ve meyvesini doğrudan tüketerek kilo verenler ve zayıflayanlar bu deneyleri doğruluyor. Elbette sizlerde doğru bir diyet listesine greyfurt suyu ekleyerek daha fazla kilo vermeyi deneyebilirsiniz. Ancak öncesinde mutlaka bir doktora danışmalısınız. Çünkü sağlığın şakası olmaz.

Greyfurt Suyu ile Hemen Etkileşen İlaçlar 

Greyfurt ile etkileşime geçen ilaçlar arasında statinler, tansiyon ilaçları, antihistaminikler, antianksiyete ilaçları, anti-aritmi ilaçlarını gösterebiliriz. Peki, şimdi çoğu kişi greyfurt suyunun bu ilaçlarla ne gibi bir etkileşime girdiğini merak edebilir. Bunu şöyle açıklayabiliriz : greyfurt ya da greyfurt suyu tüketimi bu tarz ilaçların emilimini azaltarak ya da arttırarak vücudumuzda çeşitli yan etkiler oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden de tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.

Eğer sizinde kronik bir rahatsızlığınız varsa veya düzenli ilaç kullanıyorsanız, yemeklerden önce greyfurt veya greyfurt suyu tüketmek yerine su içmeyi deneyin. Bu sağlığınız açısından sizin için daha faydalıdır.

Greyfurt Suyu Hangi Öğünlerde İçilir ?

Greyfurt suyunu ara öğün olarak isimlendirdiğimiz ana yemeklerin arasında tüketebilirsiniz. Çünkü greyfurt suyunu yemeklerle birlikte içmenin zayıflamaya yardımcı bir etkisi yoktur. En azından yapılan çalışmalar bizlere bunun böyle olduğunu söylüyor.

Zayıflamak isteyenler greyfurt suyunu yemeklerden önce tüketmelidir. Yemeklerden 10 ile 15 dakika öncesinde tüketmeniz daha faydalı olacaktır. Çünkü içtiğiniz greyfurt suyu midenizi doldurarak daha az kalori almanızı sağlayacaktır. Böylece daha az kalori alacak ve doğal olarak yağlardan yakmaya başlayarak kilo vereceksiniz.

Greyfurt  Suyunu Zayıflamak için Nasıl İçmeliyiz ?

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki herhangi bir katkı yapılmamış ( tatlandırılmamış ) greyfurt sularını tercih etmelisiniz. Evet, şeker ve balla tatlandırılmış greyfurt suyunun lezzeti daha güzel, daha harika olabilir fakat buna nazaran kalori miktarı da o ölçüde yüksektir. 1 bardak katkısız greyfurt suyunun kalori miktarı ortalama 90 kalori iken tatlandırıcı eklenmiş greyfurt suyu ortalama olarak 120 kaloridir. Her yemekten önce içtiğinizi düşündüğümüzde günde 90 kalori fazladan almanız demektir.

Eğer sizde böyle düşünürseniz işin ciddiyetini ve gerekliliğini farklı bir bakış açısından kavramış olursunuz. Sağlıklı bir hayat ve mutlu bir gün diliyorum.