İştah Açıcı İlaçlar, Doktorlara Sorulan Sorular ve Cevaplar

- 15:25
Kilo verebilmek gibi çağımızın önemli problemleri arasında bulunan iştahsızlık ve kilo alamama problemi de bebeklerden yetişkinlere hemen her yaş kesiminde kendini göstermektedir. Bebeklerde dahi görülen yemek yememe problemine dair alanında uzman doktorlardan cevaplar ve iştah açıcı ilaçlar listesi ...

Sizler tarafından gönderilen soruları Çocuk Doktorumuz Erdal Beye yönelttik. Sizlerden gelen soruları cevaplayan Dr. Erginer ayrıca çocuklarınız için iştah açıcı ilaçlar ve şurupların listesini de röportajın sonunda sizlerle paylaşmak istediğini belirtti. Ayrıca konuya dair olarak ilginç cevaplar ve yöntemler vermeyi de ihmal etmedi.

Soru 1-)  

Bu aralar hiç iştahım yok. Bana iştah açıcı önerebileceğiniz yiyecekler ve ilaçlar var mıdır ?

Cevap 1-)

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanımızın bu soruya verdiği cevap şöyle : İştah açıcı besin ve ilaçlar değilde, size farklı bir beslenme yöntemi tavsiye edebilirim. Yemek tükettiğiniz ana öğünlerde ve ara öğünlerde sıvı tüketimini elinizden geldiğince kesmeye çalışın. Ana ve ara öğünlerde çorba yerine katı yiyecekler tüketmeye çalışın. Pilav ya da makarna tüketebilirsiniz. Kahvaltıda tahin-pekmez, yer fıstığı ve Antep fıstığı ezmesi veya taze sıkılmış meyve suyu tüketebilirsiniz. Küçük porsiyonlar ile daha fazla kalori almanın yollarına bakmalısınız. Bu yüzden tükettiğiniz tatlıların içerisine fındık, fıstık, ceviz ve benzeri yiyecekler ilave ederek kalori oranını arttırmaya başlayabilirsiniz.

Az az ve sık sık beslenmeye dikkat edin. Günlük tükettiğiniz besinleri not edin, yediklerinizi kaşık kaşık not alın ve ne kadar arttırdığınızı takip etmeyi ihmal etmeyin. Bu adımları uygularken en önemlisi sabırlı olmayı asla bırakmayın. Her ay ortalama olarak 1 ile 2 kg ağırlık kazanmanız bile sizler için büyük bir başarı sayılır. Bu yüzden en ufak bir değişikliği bile görmemezlikten gelmeyin. Yaptığınız ve uyguladığınız işlemleri kesinlikle hafife almayın. Devamlılık şarttır. Disiplinli olmak zorundasınız.

Soru 2-) 

Çocuğum çok iştahsız bunun için bana önerebileceğiniz şurup var mı ?

Cevap 2-)

Çocuk Doktoru Murat Bey'in bu soruya karşı takipçilerimiz  için önerdiği Minadeks şuruptur.



Soru 3-)

Sayın doktorumuz önerebileceğiniz herhangi bir iştah açıcı hap, ilaç veya şurup var mı ? Ama hocam o kadar önerilen ilaçları kullanmamıza rağmen pek işe yarayanı olmadı. Acaba gerçekten işe yarayacak bir ilaç bize bildirir misiniz ?

Cevap 3-)

Öncelikle bu konu hakkında bir diyetisyene başvurmanızı önerebilirim sizlere. Ayrıca Gnc Brewer Yeast kullanmanızı önerebilirim. Çünkü B vitamini tüketiminin iştah açıcı özelliği vardır.


Soru 4-) 

3 Yaşında bir kız çocuğumuz var. Ne yaptık ne ettiysek işe yaramıyor hiç bir şey yemiyor. Unadix iştah açıcı şurup önerir misiniz ?

Cevap 4-)

Kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Ancak öncesinde bir doktora başvurmanız sizin için daha sağlıklı ve doğru bir tercih olacaktır.

Soru 5-)

Merhabalar hocam, iştah açarak yemek yediren ve  B vitamini de içeren bir vitamin ismi alabilir miyim ? Sizin önerdiğiniz bir vitamin var mıdır ? Pediakid bu tercihimiz için uygun mu ?

Cevap 5-)

Özellikle B grubu vitaminleri içeren ve B vitamini vermek istiyorsanız çocuğuuza becozym c şuruğ da iyi bir alternatif tercihtir. Pediakid ise hem b gurubu hem de diğer yağda çözünebilen vitaminleri içeren ve günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak dozda bir vitamindir. Bu yüzden gönül rahatlığıyla pediakid de kullanabilirsiniz.

Soru 6-)

Kilo almak için iştah açıcı sıpraktın şurup kullansam faydası olur mu ? Varsa olası yan etkileri neler olabilir ?

Cevap 6-)

Sipraktin antialerjik olarak kullanılan bir ilaçtır. Aynı zamanda iştah açıcı etkisi olduğu da bilinmektedir. Olası yan etkileri bulunmaktadır. Yan etkileri arasında ; uyku hali, baş ağrısı, sinirlilik, karın ağrısı, bulantı, faranjit ve artralji gibi rahatsızlıklar yer almaktadır. Daha düşük olasılıklı yan etkileri arasında; depresyon, hemolitik, anemi, hepatit, lökopeni, sedasyon, trombositopeni vs. görülebilmektedir. Sipraktin kullanımı yerine sizlere enerji bakımından daha zengin ve b grubu vitaminleri içeren besinleri tüketmenizi tavsiye ederim.