Bebeklerde Fonksiyonel Beslenme

- 23:52
Fonksiyonel beslenme = sağlıklı beslenme. Bebekler bazen anne sütünü kabul etmeyebilir veya annelerin sütü yeterli gelmez, bebek devamlı açlık çeker ve ağlar. Bir uzman yardımı ile onun beslenmesinde doğru düzen tutturmak gereklidir. İşte burada Fonksiyonel Beslenme denilen beslenme sistemi devreye girer, bebeğin sağlıklı gelişimini sürdürebilmesi için bu kaçınılmazdır, hastalıklardan korunabilmesi için gıdalarına özen gösterilmesi gerekir. İlk 1 yaşına kadar bebeğinize kesinlikle inek sütü ve mamulü vermemeniz onun bağırsak ve mide sağlığı için elzemdir. Bunun gerçeği bütün dünya kabul etmiştir.


Doğru beslenme bebeğin dengeli, beslenmesi ve olası hastalıklardan korunmasına yardımcı olacaktır. Anne sütü yetmiyor veya bir sorun varsa, Fonksiyonel Beslenme konusu gündeme gelir. Anne sütünde bulunan probiyotik maddesi, dışarıdan alınacak bebek besinlerinin birçoğunda da vardır, bu madde, bağırsak yapısını korumak için çok etkendir. Probiyotik, hastalıklara karşı direnci arttırır, sindirime yardımcı olur, ishal ve alerjiyi engelleyebilir.

İlk 1 yıl içinde dengeli ve sağlıklı beslenme bebeklerin hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına neden olduğu için önemlidir, anne sütü bu yüzden önerilmektedir, çünkü içinde her türlü mineral, vitamin ve probiyotik zaten vardır. 

Fonksiyonel Beslenme ileride oluşabilecek, şeker, obezite, kalp, tansiyon gibi birçok hastalığın önünü keser ve bebek gelişiminde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili rol oynar. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için bebek bakımın önem verilmeli ve bebeğin sağlıklı olması için bir takım bilgi birikimi edinilmelidir.