Gül Suyu Faydaları Nelerdir? Evde Gül Suyu Yapımı

- 01:39
Gül suyunun daha adını duyduğumuz andan itibaren hepimizin de içi rahatlıyor. Bu kesinlikle net bir gerçek diyebiliriz. O bayıldığımız mis kokan güllerin suyunun ne denli güzel ve faydalı olabileceğini bir düşünsenize… Kadınların bakım rutinlerinin vazgeçilmez ögelerinden biri haline gelen bu eşsiz ürünün faydalarını say say bitiremeyiz sahiden. Peki her bir detayıyla muhteşem olan gül suyunun faydaları nelerdir? Evde gül suyu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

Gül Suyu Nedir?

Gül çiçeğinin taç denilen yapraklarının basınçlı olan bir su buharıyla beraber damıtılması sonucunda gül yağı meydana gelir. Gül suyu da, yaprakların ikinci kez damıtılması neticesinde meydana gelen suyla beraber karıştırılarak ortaya çıkan önemli bir ürün olmaktadır.

Gül suyu tüm güllerden çıkarılamaz. Sadece Mayıs Gülü adıyla bilinen bir gül türünden çıkarılır. Bu gülün yaprağından üretildiği bilinir. İlk defa İranlı kişiler tarafından elde edilen bu ürün, Avrupa taraflarına yayılarak kozmetik ve mutfak sektöründe adeta çığır açmıştır.

Orijinal Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?

Gül suyunun sayısız faydası var ama bizler sizler için bu faydaları tek tek not ettik. İşte o faydalar ve güzellik sırları…
  1. Bu ürün, her cilt tipine uyum sağlar ve temizleyici, tonik görevi görür.
  2. Ferahlatıcı bir özelliği vardır. Bu nedenle de cildi yeniler ve uzun süreli olarak taze ve parlak kalmasını sağlar.
  3. Cildin nem ve pH dengesini korur.
  4. Fazla olan yağların yüz üzerinden giderilmesine yardım ederek akne ve sivilce oluşumunun tamamen önüne geçer.
  5. Antioksidan içeriklidir. Bu nedenle cilt üzerindeki yaşlılık etkilerini geciktirir.
  6. Göz altı şişkinliklerini azalttığı kanıtlanmış bir durum olmasıyla bilinir.
  7. Hassas ciltte oluşan kızarıklıkları azaltır. Bu kızarıklıkların daha kısa sürede geçmesine yardım etmiş olur.
Cilde İyi Gelen Besinler

Evde Gül Suyu Yapımı - Nasıl Yapılır?

Evde gül suyu yapmak için;
İlk yöntem kaynatma yöntemidir. 
Malzemeler: 5 gül, 1 litre damıtılmış su. 
Yapılışı: Gül yapraklarını ayırın. Ilık su ile yıkayın. Büyük bir kap içerisine yaprakları bırakın ve üzerine suyu dökün. Suyu sadece üzerini kapatacak kadar olması önemlidir. Kapağı kapatın ve yapraklar renklerini kaybedene kadar kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra cam kavanozda saklayın.