Detoksla Kendini Hisset

- 23:17
Detoksun sağlığa faydaları saymakla bitmez; detoks, vücudumuzda biriken toksik maddelerin yardımcı gıdalarla vücuttan atılması anlamına gelmektedir. Vücudumuz beslendiği sürece toksik maddeler oluşturur. Beslenerek aldığımız her besinin adeta şifreleri vardır. Bu şifreleri kendi sağlığımıza göre beslenme şeklimize uyarlamaksa bizim elimizdedir.
Vücudumuza giren her şey bize geri döner; kendimize iyilik yapmak istiyorsak aldığımız her besini özenle tüketmeliyiz. Zaman içinde tükettiğimiz ve bize iyi olarak dönmeyen maddeler biriktiğinde ise devreye detoks girer. Evet, detoksla vücudumuza nefes aldırarak kendimizi hissedebiliriz. Doğanın bize sunduğu olağanüstü besinler... İşte bu besinler bizim nefes almamızı sağlar. Detoks yöntemi ile de bu besinleri tüketerek kendimize iyilik yapmış oluruz.

detokla kendini iyi hisset

 Detoks yapmak istediğimizde kendimize göre bir metod oluşturmalıyız, adeta karteladan renk seçer gibi. Sevdiğimiz sağlıklı meyveleri ve sebzeleri belirlemeli ve onlarla bir beslenme düzeni oluşturmalıyız. Bu beslenme düzeni artık bizim detoksumuzdur. Gelelim detoksumuzun nasıl olması gerektiği konusuna... 

Detoks yaparken ağır gıdalardan uzak durmalı, meyve, sebze, süt ve çay türü gıdalardan faydalanmalıyız. Olabildiğince detoks evresinde yağlardan uzak durmalıyız; duramasak bile badem, ceviz ve kaju gibi yemişlerin (fazla olmamak kaydıyla) sağlıklı yağlarını tüketmeliyiz. Bu detoks adı verilen beslenme düzeni kişiden kişiye değişmekle beraber iki haftayı aşmamalıdır. Detoks sayesinde ikinci günden itibaren artık vücudumuzun hafifleyip nefes aldığını anlamış ve aslında kendimizi hissetmeye başlamış oluruz.