Diyet Kültürü ile Nasıl Savaşılır?

- 23:22
Bu yıl kilo vermek veya "forma girmek" için bir karar verdiyseniz, çok büyük bir gemidesiniz.
2021'de ABD'deki tüm Yeni Yıl kararlarının yarısı zindelik üzerine ve neredeyse yarısı kilo vermeye dayanıyordu. 2022'de de alınan kararların bir çoğu o yönde olduğu kaçınılmazdır. 

Özellikle biz kadınların kilo vermek için bir çok nedeni var. Yapılan araştırmalar kadınların en çok eski elbiselere girebilmek için kilo vermek istediğini biliyor musunuz?

Kilonuz, flört profiliniz, tıbbi sağlık sorunlarınız, yeni mayonuz gibi vücudunuzu değiştirmek istemeniz için sayısız neden var. Ama asıl suçlu genellikle diyet kültürü.

Diyet Kültürü adlandırılan kavram toplumsal şemaların bize baskılarıdır. İnsanın üzerinde kurduğu olması gereken kişi dayatmasıdır.

“Eğer ki bedenimiz belli bir şekilde ,kiloda ise daha değerli bir insan olduğumuzu söyleyen” toplu sosyal beklentiler dizesidir. İngiltere merkezli vücut imajı araştırmacısı Nadia Craddock, diyor.

Craddock ”Bu sadece markalaşma" diyor.


Bu günlerde diyet endüstrisinin mesajları daha çok moda, diyet, görünüş üzerine olduğu bariz şekilde görünmektedir. Ve bu görünüş, diyet idealleri hakkında olacak şeklinde uyarlandığını söylüyor. ”Ancak sağlık ve zayıflığı aynı kefeye koymak gibi bir hata yapıldığını da belirtiyor.”

Bu doğru. Tüm medya mesajları aksini haykırmasına rağmen zayıflık ve sağlık aynı şey değildir. Şişman olmakta kişinin hastalıklı ve sağlıksız olduğu anlamı da taşımaz.