Vücut Geliştirme Sporuna Başladıktan Sonra Beslenme Nasıl Olmalıdır? 7 Günlük

- 23:41
Vücut geliştirme sporuna yeni başladıysanız öncelikle beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Vücut sporunda beslenme her zaman önemlidir. Ama yeni başladıysanız daha da önemlidir. İlk olarak şeker, un, ve yağlı gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. 
BİRİNCİ GÜN
Sabah kalkınca önce bir kâse yulaf ezmesinin içine bir miktar süt ilave edip o şekilde yemelisiniz. Daha sonra bir su bardağı taze sıkılmış meyve suyu ve beş adet haşlanmış yumurtanın dört tanesinin sadece beyazını, bir tanesinin de tamamını yemelisiniz. Ara öğün olarak bir adet yeşil elma yemelisiniz. Öğlen yemeğinde ise haşlanmış tavukgöğsü yanında az miktar esmer bulgur pilavı, salata ve küçük bir kâse yoğurt yemelisiniz.

vucut gelistirme

Ekmek olarak iki dilim kepek ekmeği yiye bilirsiniz. Öğleden sonra ara öğün olarak sabah olduğu gibi bir adet yeşil elma yemelisiniz. Akşam yemeğinizi en geç saat 19:00 da yemelisiniz. Ve her haftanın altı günü bu şekilde uygulamalısınız. Akşam yemeğinizde daha hafif gıdaları tercih etmelisiniz. Bir kâse çorba, ıspanak yemeği ve yanında soğanlı marul salatası yemelisiniz. Akşam yemekten sonra şekersiz kahve içtikten sonra sabaha kadar yiyip içmemelisiniz.

İKİNCİ GÜN
Sabah kahvaltınız, bir su bardağı süt, üç dilim az yağlı beyaz peynir, dört adet yumurtanın tamamını yemelisiniz. Ara öğün olarak bir fincan şekersiz kahve içmelisiniz. Öğlen yemeğinizde bir kâse çorba haşlanmış kırmızı et ve çoban salatası yemelisiniz. Ara öğün olarak bir adet yeşil elma yemelisiniz. Akşam yemeğinizde haşlanmış tavukgöğsü, Marul salatası ve bir kâse yoğurt yemelisiniz. Yatmadan öncede bir çay kaşığı balı bir su bardağı sıcak süte karıştırarak içmelisiniz.

vucut gelistirme beslenme

ÜÇÜNCÜ GÜN
Bir kâse yulaf ezmesinin içine bir adet ayıklanmış ceviz, yarım muz ile bir miktar sütü karıştırarak yemelisiniz. Altı adet yumurtanın sadece beyazını yemelisiniz. Ara öğün olarak şekersiz kahve içmelisiniz. Öğlen yemeğinde kızarmış somon balığı, esmer pirinç pilavı ve bir kâse yoğurt yemelisiniz. Ara öğün olarak da bir adet yeşil elma yemelisiniz. Akşam yemeğinde bir kâse çorba, haşlanmış brokoli ve marul salatası yemelisiniz. Yatmadan önce bir su bardağı süt içmelisiniz.

DÖRDÜNCÜ GÜN
Birinci gün uygulamış olduğunuz beslenmenizin aynısını tekrarlamalısınız.

BEŞİNCİ GÜN
İkinci gün uygulamış olduğunuz beslenmenizin aynısını tekrarlamalısınız.

ALTINCI GÜN
Vücut gelişimi için bir su bardağı portakal suyu, bir kâse yulaf ezmesinin içine bir miktar süt eklemek yemelisiniz. Dört adet yumurtanın ikisinin sadece beyazını diğer ikisinin tamamını yemelisiniz. Ara öğün olarak bir adet yeşil elma yemelisiniz. Öğle yemeğinde Izgara köfte, esmer pirinç pilavı ve bir kâse yoğurt yemelisiniz. Ara öğün olarak bir adet yeşil elma yemelisiniz. Akşam yemeğinde bir kâse çorba, haşlanmış havuç ve çoban salatası yemelisiniz.

YEDİNCİ GÜN
Vücut geliştirme- Bu haftanın son gününde aşırı olmayacak şekilde serbest beslene bilirsiniz. Her haftanın sonunda bu şekilde bir gün kuralları çiğneyiniz. Çünkü vücudunuz kendini sürekli baskı altında hissetmemeli. Bu diyet kurallarına uyduğunuz takdirde amacınıza ulaşacaksınız.