Kilo Aldırmayan İçkiler: Diyette Hangi İçkiler İçilir?

- 22:45
Günümüzde kilo artışı insanların başında çok büyük bir problem olarak devam ediyor. Kimileri diyet yapıyor kimileri ise umursamadan yemeye devam ediyor. Bugün diyet yapanların ilgisini çeken bir konuya değineceğiz. İçki içmek her zaman olmasa da bazen belirli ortamlarda yapılan bir davranış. Bu davranışın bize bedeli bazen ağır olabiliyor çünkü içkilerin bilindiği üzere kalorisi çok yüksek. Ve eğer biz bir diyetteysek diyetimizi tehlikeye atabiliyor. Özellikle içkilerin yanında verilen mezeler kuru yemişler atıştırmalıklar içkiyle birleşince epeyi yüksek düzeyde bir kalori orta çıkıyor.

Bugün sizlerle beraber kalorisi düşük olan içki çeşitleri nedir bunlara bakacağız ve bir ortama girdiğimizde hangi içkiyi tercih etmeliyiz buna bakacağız. O halde yazımıza geçelim.

diyette içki

Düşük Kalorili İçkiler

İçkili bir ortamda eğer içeceksek ve diyetteysek bu söyleyeceğimiz içki çeşitlerini tercih etmememiz bizim için daha mantıklı olacaktır. Tabi unutmamalıyız bu içkilerin yanında meze ve atıştırmalıkları çok kaçırmamamız lazım.

Bu içkiler örnek verecek olursak ise cin, viski, rom, votka türlerini sayabiliriz. Bu türler yüksek dozda alkol barındırdığı için kalorileri diğer içkilere göre daha düşüktür. Kilo almak istemiyorsak içki içeceğimiz ortamda ilk olarak seçmemiz gereken içkiler bunlardır.

Orta Kalorili İçkiler

Bu içkilerin kalorileri az önce bahsettiğimiz içkilere göre bir tık daha yüksek. Yüksek olmasının sebebi alkol oranlarının az önceki içkilere göre daha az olmasıdır. Bu içkilere örnek verecek olursak kırmızı şarap, beyaz şarap ve şampanya iyi örnekler olacaktır. Karbonhidrat değerleri düşük olduğu için bu içki çeşitleri de fazla kilo aldırmayacaktır. Tabi yanında yediğimiz meze ve yemişlere dikkat etmek şartıyla.

diyette içilecek içkiler

Yüksek Kalorili İçkiler

Bu içki çeşitlerini hiç seçmemenizi öneriyoruz. Yüksek kalori miktarı ile bu içkiler düzenli de tüketirse daha çok kilo yapabilir. Bu içkilere örnek verecek olursak ise neredeyse tüm kokteyl tipleri, bira, likör yüksek karbonhidrat oranı ile seçim listenizin en sonunda bulunmalı.

Önemli Bilgiler

Eğer düzenli alkol alma alışkanlığınız varsa bu alışkanlığı bırakmanız lazım. Ne kadar düşük kalorili içkileri tercih ederseniz edin düzenli kullanımda kilo almanız çok normaldir.

Ayrıca bu içkilerin yanlarında verilen meze, yemiş gibi şeyler de size ek kalori getirecektir. Bunlardan da olabildiğince az hatta hiç tüketmemeye çalışmalısınız.

Eğer illa tüketecekseniz haftadan en fazla bir gün alkol alın.

Alkol aldığınız günlerde kendinize bir sınırlama koymanız kilo kontrolü açısından faydalı olacaktır. Belirli bir miktarın üzerinde alkol almak kilo almak demektir hele de düzenli olarak alınıyorsa.

Uzun süreli ve sık aralıklarla alkol almak metabolizma seyrimizi bozacaktır. Bu yüzden tüm vücuttaki sistemler olumsuz etkilenecektir.

Bu yazımızda kilo aldırmayan içkiler hakkında konuştuk. Siz de hem kilo almayım hem de ara sıra içki içeyim diyorsanız yukarda belirtilen içkilere bir göz atabilirsiniz.