Kışın Kilo Almamak İçin Neler Yapıyorum

- 23:51
Kış aylarında vücudumuz daha yavaş çalışmaya başlar. Kışın çok daha fazla karbonhidratlı yiyecekler yemek isteriz. Eğer dikkat etmezsek kışın sonunda kilo artışının olması muhtemel sonuçlardandır. Peki kışın zayıflamak, kilo almamak için neler yapmalıyız?
Öncelikle sağlığımızı korumak için bağışıklık sistemimizi biraz geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için mevsim sebze ve meyvelerini bolca tüketmeliyiz. Kışın gelmesiyle beraber hormanal değişikler görülebilir. Bu değişikliğin en başında kabızlık gelmektedir. Bunu önlemek için bol sıvı tüketmeliyiz.

Kışın beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Kahvaltınızı uzun yapmaya çalışarak yediğiniz besinleri zamana yayın. İyi bir kahvaltı hem direncinizi hem de güne mutlu bir şekilde başlamanızı sağlayacaktır. Böylece metabolizma hızının yükselecek daha fazla kalori yakmaya başlayacaksınız.

Kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan sıcak çayları ve bitki çaylarını yanınızdan eksik etmeyiniz. Hem sizi gün içinde oluşan stresten koruyacak hem de içinizi ısıtacaktır. Benim tavsiyem c vitamini bol kuşburnu çayıdır.

Hafta içerisinde mutlaka 2-3 defa balık yiyin. Kış mevsiminde yeterli d vitamini alamayız. Balıkta bulunan d vitamini kış mevsiminde çok önemli bir yere sahiptir. Aynı zaman da Balık yemek kalbi korur.

Süresi uzun süren açlık durumlarından kaçınılmalıdır. Ana öğünler arasına mutlaka ara öğünler konulmalıdır.

Bu yazı "Hatice Y." tarafından "YAZAR OL" bağlantısıyla yazılmıştır...