Mor Yiyecekler Mucizesi

- 21:52
Son zamanlarda yolunuz pazara düştüyse eğer tezgahlardaki mor meyveler ve sebzeler dikkatinizi çekmiştir. Böğürtlen, Mürdüm ve Anjelika Eriği, Kara Üzüm, İncir, Patlıcan, Mor Lahana... Mor yiyeceklerin sonbaharda ortaya çıkması ayrı bir mucize sayılır. Kış mevsimine bir hazırlık mı acaba? Biraz daha açık olmak gerekirse soğuklarla beraber hastalıklarda bir artış olur.

Mor yiyeceklerin hepsi birer antioksidan deposu olduğundan dolayı bu yiyecekler bizi soğuk algınlığına karşı ve diğer hastalıklara karşı korur. Bu mevyelerden ve sebzelerden bu mevsimde tüketirseniz kış boyu hastalıkları daha kolay atlatırsınız. Mor yiyeceklerin bunların yanında vücudumuza da bir çok faydası vardır.

Mor Yiyecekler Zayıflatır mı?

Mor yiyecekler vücudumuzdaki toksinleri atmada yardımcıdır. Yenildiğinde detoks etkisi yaparak vücudu temizler. Zayıflatmaya yardımcı olan mor yiyecekleri salatalarımızda ve ara öğünlerde sık sık tüketin.

Mor Gıdalar Kanseri Önler
Uzmanlar karadut, vişne, yaban mersini, böğürtlen ve nar gibi mor meyvelerin içeriğindeki maddeler kanserin çoğalmasını önlüyor. Bazı kanser hücrelerini de yok ettiği bulgular arasındadır. Meme kanserine yakalanma riskini azaltmak için biz kadınların bol bol mor renkli yiyeceklerle beslenmemiz gerekiyor.

Bağışıklı Sistemini Güçlendiriyor
Bu kışı antibiyotiksiz geçirmek istiyosanız mor yiyeceklerin tadına bakmadan geçmeyin. Vücut direncini arttırdığı için sonbahar mevsiminde bol bol tüketilmesi gerekiyor.

Cildinizi Korur, Yaşlanmayı Önler
Yazın aşırı sıcaklardan dolayı cildiniz nem kaybına uğrar. Güneş ışınlarının oluşturduğu hasarı önlemek için antioksidan bakımından zengin yiyecekler tercih edilmelidir. Mor renkli yiyecekler tüketerek cildinizi yenileyin.

Alzheimer Riskine Karşı Korur
Dün sabah ne yediğinizi unutuyorsanız bundan sonra et ve mor mevye ve sebzelerden yemeyi ihmal etmeyin.

mor meyveler

Sonbahar mevsiminde diyet yaparken ara öğünlerinizde mor renkli yiyeceklere mutlaka yer verin.

Mor Üzümün Faydaları

Mor renkli besinler antioksidan olduğunu ve kanser olma riskine karşı tüketebileceğimiz en ideal yiyeceklerdir. Mor üzümde bunlardan bir tanesi. Mor üzümün özellikle çekirdeği çok faydalıdır.
  • Antioksidan olan üzüm çekirdeği vücudu, kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur. 
  • Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri çok tanınmış antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat, E vitamininden ise 50 kat daha üstündür. Doğal yolla üretilmiş meyveler, sebzeler ve otlar sağlığımız için son derece yararlıdır.

Mürdüm Eriğinin Faydaları

  • Kan yapıcıdır.
  • Hızlı bir metabolizma için ara öğünlerde kuru mürdüm eriği yiyin.
  • İçeriğinde bol miktar potasyum bulunur. Tok tutar.
  • Tansiyon haslarına uzmanlar mürdüm eriği tavsiye ederler.
  • Düzenli adet görmek için tüketebilirsiniz. 
  • Antioksidandır, idrar söktürücü özelliği vardır.
Üzüm çekirdeği ve Mürdüm eriği ve diğer mor yiyecekler vücudumuzun direnci ve sağlığı için çok yararlıdır. Ancak beslenmenin bir bütün olduğunu unutmayalım. Sağlıklı bir hayat için her mevsimin kendine özgü meyve ve sebzelerinden mutlaka tüketin.

Bir önceki "Ayça Kaya Tatil Sonrası Diyet Listesi?" başlıklı yazımızda 'dr. ayça kaya diyeti, melek programı, tatil sonrası diyet, beslenme hataları, haftada 2 kilo verme'  hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.