Gece Atıştırmalıkları Kilo Aldırıyor

- 00:15
Televizyon karşısında, bilgisayar başında yada kitap okurken bir şeyler atıştırmak başka bir deyişle kaçamak yapmak hepimizin ortak sorunudur. Zayıflamak isteyenler için gece atıştırmaları büyük bir hatadır ve kilo almayla sonuçlanır. İşten yorgun geldiğimiz zamanlar gece atıştırmalık yemekler bir terapi gibi gelir bizi dinlendirir. Fazla kaçırdığımızda ise uykusuz geceler bizi bekler. Peki gece kaçamaklarını nasıl engelleriz?
Akşam yemeğinden sonra atıştırmalık yemekler uykusuzluk, sindirim sorunları ve kilo alma gibi zararları bulunuyor. Yalnız yaşayanlarda, depresyonda olanlarda bu alışkanlık daha fazla görülüyor. Gece atıştırmalarda yağlı, tuzlu, kalorisi fazla sağlıksız yiyecekler daha fazla tüketiliyor.

Gece Atıştırmalıkları Nelerdir?

Çok acıktığınızda yememek bir çözüm değildir. Geceleyin canınız bir şeyler çekiyorsa ve gerçekten aç olduğunuzu hissediyorsanız küçük atıştırmalıkların hiç bir sakıncası yok. Ama yine de bir kaç kurala dikkat etmemeniz gerekir.

Midemizi yormayacak hafif yağlı olmayan yiyecekler tercih edilmelidir. Gece atıştırmalıkları için en güzel seçim meyve ve sebzelerdir. Diyet bisküviler, 1-2 grisini, 1 avuç beyaz leblebi, yağsız yarım kase yoğurt tercih edilebilir. Yediğiniz yiyeceğin 100 kaloriden az olmasına dikkat ediniz

gece yemek yemeAlkolden, kafeinli içeceklerden ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmanızı öneririm. Abartmadan hafif yiyeceklerle açlığınızı bastırmaya çalışmalısınız.

Gece Kaçamakları Nasıl Önlenir?

Susamış Olabilirsiniz?
Geceleyin karnınızdan ses gelmeye başladığında hemen buz dolabına yönelmeyin. Susamış olabilirsiniz. Çünkü vücut yorgun haldeyken açlık sinyaliyle susuzluk sinyal birbirine karışabilir. Karnınız size açlık sinyalleri yolluyorsa ilk önce 1 bardak suyu 3 yudumda bekleyerek için. Bu sizi biraz olsun yemek yeme isteğinizi azaltacaktır. Eğer 15 dakika sonra tekrar açlık hissine kapılırsanız o zaman küçük atıştırmalıklar yiyebilirsiniz.

Gece yemek yeme alışkanlığınızı başka yöne yönlendirin.
Zamanında müdahale edilmediği için artık gece yemek yeme alışkanlığınız var ise bu alışkanlığınızı yönlendirmeye çalışın. Canınız sıkıldığı an mutfağa yönelmeyin. Kitap okuma, örgü yapma, internette dolaşma gibi kendinize başka bir uğraş bulun. Yine de için içinizi yiyorsa rahatlamak için güzel bir banyo yapın ve ardından doğru uyumaya gidin.

Yardım Alın
Akşam yemeğini yedikten sonra mutfağın kapısını kapatın. Hatta gerekirse suyunuzu yanınıza alın ve kilitleyin. Bu kararınıza uyacağınıza kendi kendinize söz verin. Eşiniz veya aile bireylerinden de bu konuda yardım alabilirsiniz.

Gün Boyu Aç Kalmayın
Gün içinde öğünlerinizi güzel düzenlemeniz gerekir. Kahvaltı, ara öğün, öğle yemeği, ara öğün ve akşam yemeği sırasıyla öğünlerinizi yapmaya çalışın. Kahvaltı büyük, akşam yemeği küçük olmalıdır. Gün boyu aç kalarak eve gelirseniz gece atıştırmalarına davetiye çıkarmış olursunuz.

Buzdolabınızı Temizleyin
Biz kadınların canı bir şey çektiğinde ilk olarak tatlılara yöneliriz. Bundan dolayı bizim için tehlikeli olan bu besinleri dolabımızdan uzak tutmalı ve diyet boyunca bu besinler yerine daha sağlıklı alışverişler yapmalıyız.

 Bir önceki "Zayıflama Aşısı Kilo Verdirir mi?" başlıklı yazımızda 'zayıflama aşısı, zayıflama aşısı zayıflatır mı, aşı ile zayıflama, açı kilo verdirir mi' hakkında bilgiler verildi.