Yılbaşı Gecesi Diyet Önerileri

- 22:43
2017 yılına çok az bir zaman kaldı. Yılbaşı gecesi hazırlıkları başladı, planlar yapıldı. Eğlence mekanlarına, otellere, restoranlara rezervasyonlar başladı. Büyük bir heyecanla 2017 yılının o ilk dakikalarını bekliyoruz. Diyet yapanları ise bu gece büyük bir sınav bekliyor. Akıllardaki sorusu ise "yılbaşı gecesi kilo alır mıyım?" Gece sonunda üzülmemek, yılın ilk günlerinde de formda kalmak için şimdiden doğru kararlar almanız gerekiyor. Kararlı olarak, iradenize kontrol altında tutun. Sizlerle paylaşacağım diyet önerilerine uyarak hem formunuzu korumuş olacak hem de sağlıklı bir yılbaşı gecesi geçirmiş olacaksın.

Yılbaşı Gecesine Hazırlık Yapın

29-30-31 Aralık Diyet Programı
Bugünlerde yediğiniz öğünlerdeki porsiyonları biraz azaltarak kalori alımınızı biraz kısıtlayın. Az yağlı yiyecekler tercih edin. Gün içinde yemeklerden 1 saat sonra bir porsiyon meyve ve sebze tüketin. 2 litre su için. Ana öğünlerde sebze tüketin. 31 Aralık günü güne 1 bardak limonlu sıcak su ile başlayın. İmkanınız varsa kahvaltıdan önce 20 dakika bir yürüyüş yapın. Günün sonuna kadar önerilen şekilde beslenmeye devam edin. Böyle beslenmemizin nedeni yılbaşı gecesi ister istemez kalori alımı fazla olacaktır. 3 gün öncesi kalori alımını azaltarak dengeleme diyeti yapıyoruz.

beslenme 2017

Yılbaşını Nerede Geçireceksiniz?

Yılbaşı Gecesi Parti Var
Partiye gitmeden önce hafif sağlıklı atıştırmalar yapmanız yerinde olacaktır. İkram edilen küçük bombalar, bol kalori almanıza neden olacaktır. Partide açık büfe var ise tabağınızın yarısından fazlasını sebze ve meyve salatalarıyla doldurun. Parti de dans etmek için can atın. Dansın olduğu hareketli bir parti aldığınız kalorileri yakmanızı sağlar. 60 dakika boyunca yaptığınız dans etme aktivitesi 250 kalori yakmanızı sağlayacaktır.

Yılbaşı Gecesi Restoranda Yemek Yiyelim
Yılbaşı gecesi şehrin en güzel restorasyonun sevgilinizle, eşinizle veya sevdiklerinizle yemek yemeyi planlıyorsanız sağlık sorunları yaşamamak, kilo almamak için bu önerilere dikkat edin.
  • Gideceğiniz programın yılbaşı menüsüne önceden ulaşın. Kalorisi yüksek besinleri menüden çıkarak yılbaşı gecesi fazla kilo almaktan korunmuş olursunuz. 
  • Çorba, zeytin yağlı salata, yoğurtlu mezeler tercih edilmelidir. Yemeklerin az yağlı olmasına da dikkat edilmelidir. Yemekten sonra ikram edilen tatlıyı ise sütlü meyveli tatlılardan seçmeye çalışın. Karbonhidrat içeren yiyecekleri çok fazla tüketmekten kaçının.
Yılbaşı Gecesi Evde PTT
Yılbaşı gecesini evde geçirecekseniz geceye asla aç başlamayın. 31 Aralık günü öğünlerinizi atlamayın. Akşam yemeğinde hindi eti yiyebilirsiniz. Hindi eti yağsız olduğu için kırmızı ete göre daha sağlıklıdır. Ana yemeğin yanında salata tercih edebilirsiniz. Pilav yiyecekseniz çorba içmeyin. Fazla karbonhidrat kilo almanıza neden olur. Tatlı olarak da meyveli veya sütlü tatlılara sofranızda yer açın. Gece süresince atıştırmalık olarak salatalık, kuru meyveler, havuç, brokoli gibi sebzeler ve çeşitli meyveler, yoğurt tercih edebilirsiniz. Bu yiyecekler sizin yüksek kalorili yiyeceklerden uzak tutacaktır. Kendinize bir kuru yemiş kasesi hazırlayın. 2 ceviz, 5 fındık, 5 fıstık, 8 yaban mersini, erik ve üzüm kurusu, 1 yemek kaşığı da beyaz leblebi ekleyin. (PTT= pijama, terlik, televizyon)

Yılbaşı Gecesi Alkol Tüketimi Nasıl Olmalıdır?
Diyet yapanlar için alkol yasaklar listesindedir. Benimde sizlere önerim alkol tüketimi sadece yılbaşı gecesi değil hiç bir zaman tüketmeyin. Alkol kilo alımını tetikleyen, metabolizmayı yavaşlatan bir içecektir. Yine de alkol alacaksanız yılbaşı sabahı pişman olmayacağınız kadar için. Tercihinizi şaraptan yana kullanmanızı öneririm.

Yılbaşı gecesini nerede geçirirseniz geçirin ikramlara karşı HAYIR demekten korkmayın. Kalorisi bol güzel bir çok yiyeceğe karşı dik durun, iradenizi güçlü tutun. Sonunda kazanacak olan siz olacaksınız.

 "1 Ocak Detoksu ve Detoks Çayı" başlıklı yazımızda 'detoks, detoks çayı, 1 ocak detoksu, arınma diyeti, yeni yıl detoksu' hakkında bilgiler verildi.