Diyet Günlüğü ile Sağlıklı Zayıflayın

- 01:47
Merhaba;
Bir çok kişinin çocukluktan kalan bir günlük tutma anısı vardır. Benim de oldu. Ama uzun süre devam ettiremedim. Yıllar sonra günlük tutmaya tekrar başladım. Bu sefer ki biraz farklı. Adı Diyet günlüğü. Neler yaptım, nerelere gittim yerine; neler yedim, ne zaman yedim, kaç bardak su içtim, hangi egzersizi ne kadar yaptım var satırlarımda.
Yapılan bir çok araştırma diyet yaparken günlük tutmanın motivasyonu arttırdığını ve zayıflama sürecine daha iyi adapte olduğunu ortaya koyuyor. Ben de 6 aydır diyet günlüğü tutuyorum. Doğru beslenmeyi öğrenmem de çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca diyetlerin devamının sağlanması açısından da diyet günlüğü tutmak çok faydalı bir etkinliktir.

Kilo kontrolümü de bu sayede sağlıyorum. Haftanın aynı günü aynı saatte tartılarak, bir önce ki kilomla karşılaştırma şansı bulabiliyorum. Kilo aldıysam bir sonraki hafta yediklerime daha çok ediyorum.

Diyet yaparken ruhsal açıdan iyi olmanız gerekiyor. Motivasyonunuz düşükse kendinizi buzdolabının önünde bulma olasılığınız yüksektir. Hangi ruh halinde olduğunuzu da diyet günlüğünüze yazın. Hangi ruh halinde neleri yediğinizi not ederek daha sonra önlem almak amacıyla bu bilgileri kullanabilirsiniz. Örneğin; çok mutlu olduğunuzda canınız meyve mi çekiyor, çikolata mı? Bunu diyet günlüğü ile öğrenebilirsiniz.

Kendi kendinizin öğretmeni olun. Diyet günlüğünde yazdıklarınızı geçmişe dönerek kontrol edin. Kilo vermeyi başaramıyorsanız nerede hata yaptığınızı araştırın. Unutmayın ki sizi sizden başkası çok iyi tanıyamaz. Problemlerinizi kendi başınıza çözmeyi deneyin. Bir süre sonra şunu fark edeceğinizi biliyorum. Yaşam şartlarımızı ve ruhsal halimiz yediklerimizi o kadar çok etkiliyor ki! Belki de kilo almanızın asıl nedeni bu sayede öğrenmiş olacaksınız.

diyet günlüğü zayıflama

Diyet Günlüğü'ne Başlıyoruz

1. Sayfada Neler Var?
  • Neden kilo vermek istediğinizi, bu kilodaki duygularınızı yazın.
  • Kilonuzu, ulaşmak istediğiniz hedefinizi, kaç kilo vermek istediğinizi ve tarihi büyük bir şekilde yazın.

Diğer Sayfalara Neler Yazacağız?
  • Ne yediğinizi ve ne içtiğinizi kaçamaklar dahil her şeyi kayıt edin.
  • Porsiyonunu, büyüklüğünü, gramını ve adetini yazın.
  • Yediklerinizin kalorilerini hesaplayın.
  • Öğünler halinde ve saat olarak ne zaman yediğinizi not edin. Günün hangi saatlerinde daha fazla yediğinizi böylece bulabilirsiniz.
  • Yemek yerken veya kaçamak yaparken başka bir şeyle uğraştınız mı? (Tv, bilgisayar, film izlemek, kitap okumak vb.)
  • Nerede yemek yediğinizi de mutlaka belirtin.
  • Yaptığınız egzersizleri ve sporları süreleriyle beraber yazın.
  • Yemeklerinizi yalnız mı yoksa arkadaşınızla mı yediniz?
  • Haftalık periyotlar halinde tartılın ve sonucu not alın. Bir önceki haftayla karşılaştırarak bir sonraki haftanın planını yapın.
Diyet Günlüğü ile beslenme hayatınızı daha iyi tanıyacak, diyet sürecinde en büyük yardımcınız o olacaktır.

 Bir önceki "Ender Saraç ile Yaza Hazırlık" başlıklı yazımızda 'ender saraç, zayıflama önerileri, kilo verdiren yiyecekler, diyet listesi' hakkında bilgiler verildi.