Hipnoz ile 35 Kilo Verilir mi?

- 00:59
Bir haber: hipnoz ile midesinde kelepçe takılı olduğu inandırılan genç kız 35 kilo verdi.
Bu haberi okuyunca gerçekten mi deyip şaşkınlığımla 5 saniye öylece durakladığımı hatırlıyorum. Demek ki tüm diyet listeleri bir yalandan ibaretmiş. Mevzu sadece ve sadece beyinde başlıyor ve bitiyormuş. Araştırmacı gazeteciliğimi ön plana atarak hemen konuyu araştırmaya başladım.
Hipnoz ile zayıflama nasıl gerçekleşiyor?

Hipnoz ile kilo vermenin bir kaç çeşidi bulunuyor. Bunlardan ilki ve en çok işe yarayanı telkinlerle yapılıyor. Hipnoz edilen kişi bir şeylere inandırılıyor. Haber okuduğunuz gibi mideye kelepçe takıldığını düşündürülüyor. Kişi normal hayatına devam ediyor. Yalnız tek farkı midesinde kelepçe olduğunu biliyor ve ona göre hayatını sürdürüyor. Çok uzun süre etkisinin sürmemesi yöntemin eksi yönlerindendir.

Kilo problemlerinin altında mutlaka bir neden bulunmaktadır. Kiminde yalnızlık, kiminde sevgisizlik, kiminde ise öz güven eksikliği. Bu ve buna benzer duygu yoksunluğu kişiye fazla yemek yeme isteği uyandırır. Fazla yiyerek bu boşluk doldurulur. Kilo almaya sebep olan duygu bulunarak o duygu ile yemek yeme arasındaki bağ zayıflatılıyor. Çeşitli telkinlerle kişinin aklı uyarılarak doygunluk ve açlık duygularını daha iyi hissetmesi sağlanmaktadır. Bu duygulara karşı hassas olan kişi daha kolay kilo veriyor.
hipnoz kilo verme
Hipnoz ile Zayıflama
Hipnoz bir yana kişinin kilo vermesi için önce kendine inanması gerekiyor. Zayıflarsanız; öz güveniniz yerinde olur, güzel olursunuz, mutlu olursunuz, her yerde kabul görürsünüz, bütün problemleriniz çözülmese de hayata bakış açınız daha da farklı olur. Kilo sorununun altında yatan bir neden varsa onu bulun ve onunla olan bağınızı koparın. Neden kilo aldığınızı bulduğunuz zaman zayıflamaya asıl o zaman başlayacaksınız. DiyetEvimYaşamKoçu
→ Bir önceki "Fazla Kilolu Olmanın Faydaları" başlıklı yazımızda 'fazla kilo, kilolu olmak, faydaları, kilo almak güzel mi' hakkında bilgiler verildi.