Fazla Kilolu Olmanın Faydaları

- 23:31
Evet yanlış okumadınız başlığı. Fazla kilolu olmanın hiç de faydası yok mu? Uzun süre kiloluysanız bu durumun ve fazla yemek yemenin faydalarını daha iyi bilirsiniz. Fazla kilolu olmak size ne sağlıyor? Bir düşünün? Hiç bir şey mi? Bilinç düzeyinde cevap verdiğiniz de bu cevap gayet normaldir. Ama biraz bilinçaltına indiğinizde bu cevap biraz olsun farklılaşacaktır.
Kurtulmak istediğiniz kötü alışkanlıkların mutlaka 'size göre' bir faydası vardır. Faydası olduğunu düşünürüz ki ondan vazgeçemeyiz.

Gerçekten kilo vermek istiyorsanız buna inanmanız gerekir. Alışkanlıklar, düşünceler, inançlar bunların hepsini yeniden düzenlemeniz gerekebilir. Yaşam tarzındaki değişikliklerde buna dahildir. Siz kilo vermeye çalışırken bilinçaltınız size bahaneler uydurabilir.
    • 1 taneden bir şey olmaz...
    • Bugün ye yarın yeniden başlarsın...
    • Fazla kilolu olmak sana yakışıyor...
    • Kilolu olmaz kusurlarımı örtüyor...
    • Fazla kilolu seni zengin gösteriyor...
    • Daha anaç görünüyorsun...
    • Fazla kilo güçlü bir beden demek...
    • Daha büyük gözüküyorsun...
Bu bahaneler size bir yerlerden tanıdık geliyor olabilir. Çünkü bu örnekleri kilo vermek isteyen bir çok kişi yaşamıştır. Gerçekten kilo verip fit olmak, forma girmek istiyorsanız, kilolu olmanın size sağladığı gerçek faydayı bulmalısınız. Kilolu olmanın gerçek faydası eğer gerçekten 'hiç bir şey' ise o zaman hedefe ulaşmak için başka bir engeliniz kalmaz.
fazla kilo
Fazla Kilolu Olmak

Zayıfladık! Peki ya şimdi?

Zayıflayınca hayatınızdaki tüm sorunlar bitecek mi? İnsanız ve isteklerimiz hiç bitmiyor. Zayıflamayı çok istiyorsun ama  zayıflayınca ne olacak bunu hiç düşündün mü? Gerçekten zayıflamak istiyor musun?

Kağıt kalemi eline al ve zayıflayınca neler olacak? Hayatında ne gibi değişiklikler olacak? Fazla kilolarını verince ne hissedeceksin? Hayatına neler katacak, neler götürecek? Zayıflama sebeplerini maddeler halinde yaz. Öyle 3-5 tane değil. 15-20 tane olsun. Bakalım yeteri kadar zayıflama sebebiniz var mı? Bu sebeplerden bir tanesi bile tutsa o sebep size kilo verdirecektir.
Maddeleri en baştan tekrar tekrar okuyun. Okurken hangi sebep sizi en çok heyecanlandırdı. O sebebe sıkıca sarılın. Motivasyon kaynağınızı buldunuz. Gün içinde her yemek yediğinizde motivasyon kaynağınızı aklınızın bir köşesinde tutun. Her kaçamak anında zayıflama sebebinize ulaştığınızı hayal edin. Tatlı krizlerinde de en güçlü sebeplerinizi düşünün. Bu sebepler motivasyonunuzu yüksek tutacak kilo verme hedefinizden vazgeçmenizi engelleyecektir.
→ Bir önceki "Eve Koşu Bandı Alma Rehberi" başlıklı yazımızda 'eve koşu bandı, alınmalı mı, koşu bandı ile zayıflama, satın alma rehberi' hakkında bilgiler verildi.