Ayak Bakımı ve Sağlığı İçin 6 Önemli Adım

- 23:23
Ayaklar gün boyu tüm vücudu taşıyan en önemli organlarımızdan biridir. Gün içinde çorap, ayakkabı içinde sıkışıp kalan ayaklarımıza soğuk havalarda daha fazla önem vermeliyiz. Ayak sağlığı ve bakımı bu nedenlerden dolayı onu çok önemli kılıyor.
Ayak sağlığım için ben her hafta pedikür yaptırıyorum diyenler olacaktır aranızda. Ayak bakımı için pedikür güzel bir hissiyat yaşamanın en kolay yoludur. Fiyatı biraz pahalı diyenler için de evde hazırlayacağınız kolay ayak bakım kürlerini bedavaya kendinize uygulayabilirsiniz.
sağlıklı ayaklar
-1- Büyük Küçük Ayakkabı
Seneye giyersin anlayışı artık eskise de bu şekilde düşünenlerin hala olabileceğini düşünerek bu öneriyi yapalım. Büyük veya küçük gelen ayakkabılar ayak sağlığını bozuyor. Ayağınıza tam olarak olan ayakkabıları tercih etmelisiniz.

-2- Yanlış Ayakkabı Seçimi
Büyük - küçük ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz etkilediği gibi yanlış ayakkabı seçimi de ayak sağlığı için tehlike oluşturur. Ayağınıza göre olan bir ayakkabıyı tercih etmek daha sağlıklı olacaktır. Yanlış seçilen bir ayakkabı nasır, mantar gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Kapalı tamamen plastikten yapılmış ayakkabı modellerini alışveriş listenizden çıkarın.
ayak bakımı -3- Topuk Bakımı
Özelikle kış aylarında daha fazla rastladığımız topuk çatlaklarını önlemenin en etkili yolu; banyodan çıkar çıkmaz nemlendirici ile masaj yaparak ovun. Uygulamaya devam ederseniz kısa sürede pamuk gibi topuklara sahip olabilirsiniz.

-4- Ayak Bakımı Tarifi Hazırlayın
Bir kova sıcak suyun içine 3 yemek kaşığı karbonatı atın ve karıştırın. Ayaklarınızı bu su ile ovun ve karbonatlı su da 15 dakika bekletin. 3 günde 1 bu tarifi uygulayın.

-5- Ayak Kokusu
Bu dertten muzdaripseniz okumaya devam edin. Yün çoraplar ve botlar için de ayakların verdiği tepkiye ayak kokusu diyebiliriz. Ayak  kokusunu önlemek için size etkili önerilerim var. Eve geldikten hemen sonra çoraplarınızı çıkarın ve sabun ile bir güzel yıkayın. Daha sonra nemlendirici ile güzelce ovun. Bazı günler eve gelince limon kolonyası ile ovduktan sonra aynı işlemleri yapabilirsiniz. 2-3 hafta içinde ayak kokusunun azaldığını fark edeceksiniz.

OkuyunEvde Ayak Detoksu Yapın

-6- Evde Ayak Güzelliği Bakım Kürü
Malzemeler: 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı toz karabiber, 4 çorba kaşığı zerdeçal, 2 çorba kaşığı bal.
Yapılışı: Bal, karabiber ve tarçını karıştırın. Zerdeçal tozunu gazete kağıdına dökün. Ayaklarınızı karışımı sürün. Üzerine zerdeçal tozunu dökün. Streç film ile sararak 4 saat bekletin.
→ Bir önceki "20 Ayda Ameliyatsız 74 Kilo Verdi" başlıklı yazımızda 'zayıflama haberi, kilo verme hikayesi, nasıl zayıfladı, ameliyatsız zayıflama' hakkında bilgiler verildi.