Kekiğin Kalorisi Faydaları ve Kekik ile Zayıflama

- 02:46
Mutfaklarımızda çok sık kullandığımız kekik, sağlık açısında sayısız faydalara sahiptir. Dünyanın bir çok yerinde kekik yemeklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Açık yeşil bir renge sahiptir. Çalı tarzında yetişir. Boyları 15 cm kadar uzar. Aromatik tadı ile bir çok kişiyi büyülemiştir.
Kekiğin kalorisini ve faydalarını inceleyelim. Kekik ile zayıflama hakkında bilgiler verelim.
Sağlığımız açısından vücudumuzun ihtiyacı olan bir çok vitamini kekik tüketerek karşılayabilirsiniz.

Kaç Kalori  > 100 gram Kekik Kaç Kalori?

BESİN DEĞERİ
100 gram kekik
Karbonhidrat : 24 gr
Protein : 5.5 gr
Yağ : 1.6 gr
Potasyum:  609 mg
Diyet Lifi: 14 gr
Kalsiyum: 405 mg
A vitamini: 4751 IU
C vitamini: 160 mg
Demir: 17 mg
101
KALORİ
Kaynak: Ulusal Besin Veri Tabanı

Kekik Kaç Kalori

İçeriğinde potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve selenyum bulunur. Vitamin bakımından da zengin olan kekik, A, C, E, K ve B vitaminlerini içeriğinde bulundurur. Beta karoten ve folik asit kaynağı olarak da kullanılır. 100 gram kekik 101 kaloridir.
kekik hakkında çok önemli bilgiler

Kekiğin Faydaları

Kekik sağlığımıza katkıları çok fazladır. Özetle kekiğin faydalarını sıralayalım.

Meme Kanseri
Kekik kanserli hücrelerin yayılmasını azaltır. Son yıllarda sayısı artmakta olan kansere karşı önleyici etkisi bulunmaktadır.

Cilt Sağlığı
Cilt üzerindeki bakterilerin yok edilmesi için kekikten faydalanılır. Akne, sivilce tedavisinde kekik suyu kullanılmaktadır. Cilt ve deri rahatsızlıklarını gidermek için kekik kullanılarak bir çok karışım yapılmaktadır. Böcek, sivrisinek sokmalarına da iyi gelmektedir. Kekik suyunu cildinize sürerek parlaklık verebilirsiniz.

Saç Sağlığı
Bitkisel karışımlı şampuanların içine eklenerek saçların canlanmasına yardımcı olur, dökülmesini engeller.

Kekik Bağışıklığı Güçlendirir
Tam  bir antioksidan deposudur. Potasyum, demir ve magnezyum açısından zengindir. Kan akışını hızlandırır. Hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Soğuk algınlığı hastalıklarına karşı içilmesi önerilmektedir.

Strese Karşı Kekik
B vitaminlerini bulunduran kekik, beynin daha sağlıklı çalışmasını sağlar, konsantrasyon eksikliğine karşı faydalıdır. Sakinleştiricidir.

Demir Deposu Kekik
Günlük demir ihtiyacının bir bölümünü kekik karşılayabilmektedir. Demir eksikliği bağışıklık sistemini güçsüzleştirdiği için demir içeren besinlerden olan kekiği sofralarımızdan eksik etmeyin.

Uykusuzluğa Kekik
Kekiğin sakinleştirici özelliği uyku sorunu çekenler için çare olabilir. Yatmadan önce sıcak bir bardak suyun içine 1 kaşık kekik atın. demlendikten sonra süzün ve için. Kısa süre sonra uykunuzun geldiğini göreceksiniz.

Öksürüğe Karşı Kekik

Kekik bilinen en iyi balgam söktürücü bitkilerden biridir. Soğuk algınlığından kaynaklanan öksürüğe karşı iyi gelmektedir. Solunum yollarını açar, ferahlık verir.

OKUYUN → Kilo Verdiren Diğer Baharatları İnceleyin...

Kekik Suyu ile Zayıflama

kekik suyu hazırlamaKekik suyunun zayıflamak isteyenler açısından en büyük faydası zayıflatmaya yardımcı olmasıdır. kekik suyu tarifi ile zayıflayabilirsiniz. Zayıflamak için taze kekik yaprakları daha etkilidir. Yalnız evde yoksa kuru kekik yapraklarıyla da kekik suyu tarifini hazırlayabilirsiniz.
Sindirim sistemine detoks etkisi sağlayarak, hücrelerde ve kanda bulunan toksin yağ kalıntılarını dışarı atar. Tarifi evde hazırlayabileceğiniz gibi marketlerde hazır olarak da alabilirsiniz. Evde hazırlayacağınız
Kekik Suyu Hazırlama
İlk içildiğinde tadı acı gelecektir. Limon ile tadını biraz inceltebilirsiniz. Kekik yapraklarını sıcak suda kaynatın. Süzerek yemeklerden 1-2 saat sonra için. Diğer bir yöntem ise bir fincana sıcak su koyun. Üzerine 1 çay kaşığı kekik dökün. Kekikler çökünce kekik suyunu için.  Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa aç karnına içebilirsiniz. 2 hafta kullandıktan sonra 2 hafta ara vermenizi öneririm. Fazla tüketilmesi mide sorunlarına ve rahatsızlıklara yol açabiliyor. Hamileler, guatr hastaları veya riski olanların kullanması uygun değildir.
→ Bir önceki Tam Tahıllı Beslenmenin 10 Faydası başlıklı yazımızda 'tam tahıllı beslenme, tahıllı besinlerin faydaları, tahıl diyeti, tam tahıllı besinler' hakkında bilgiler verildi.