Rezene Çayı Zayıflatır mı? Diyette İçilir mi?

- 22:37
Maydanozgiller familyasında yer alan rezene ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir. Rezenenin tohumları protein ve yağ bakımından oldukça zengindir ve rezene çayı tohumların ezilerek suda kaynatılıp demlenmesi ile hazırlanmaktadır.
Potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor ve birçok madde açısından zengin olan rezene aynı zamanda A ve C vitaminlerini de içeren bir bitkidir. Rezenenin yaprakları ve tohumları kurutularak yılın her mevsiminde rezene çayı hazırlanabilir. Şifa olarak bilinen rezene çayının birçok hastalığa faydası bulunur. Rezene çayı neye iyi gelir diyenlere rezene çayının faydalarından bahsedelim;

rezene çayı zayıflatır mı
  • Rezene çayı içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok virüs, bakteri ve serbest radikallerin oluşumunu önleyerek vücuttan atılmasında fayda sağlar.
  • Ciltte oluşan enfeksiyon rahatsızlıklarına faydalıdır.
  • Sindirim ve bağırsak rahatsızlıklarını gidermede etkilidir.
  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde kansere neden olan serbest radikallerin oluşmasını engeller.
  • Kalp ve damar sağlığını koruyan rezene aynı zamanda kolesterole de iyi gelmektedir.
  • Vücuttaki gazın giderilmesini sağlar.
  • Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimi için önemlidir ve kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasında etkilidir.
  • Bebek emziren annelerde anne sütünü artırıcı özelliği vardır. Fakat bu özelliğinden faydalanmak için bilinçsizce tüketilmemelidir.
  • Rezene çayının sakinleştirici özelliği vardır.
OKUYUN→ İyi Gelen Bitki Çayları

Rezene Çayı Diyette İçilir mi?

Mide ve bağırsak gazlarını giderici rezene çayı aynı zamanda idrar söktürücü ve iştah kesici özelliğe sahiptir. Bu özelliklerini düşününce rezene çayı kilo verdirir mi sorusu akla geliyor. Rezene çayının sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisinden diyette de faydalanmak mantıklıdır.

Rezene çayının tokluk hissi vermesi kilo vermede de etkili olmaktadır. Bu nedenle diyet yapanlar için günde 2-3 fincan rezene çayı tüketmek faydalı olacaktır. Ancak sizlere bu konuda önerimiz rezene çayını tüketmede aşırıya kaçmamanız ve diyette kullanacaksanız doktorunuza danışmanızdır. Rezene çayı sayesinde sindirim sorunlarının çözülmesini sağlayabilir, hazımsızlık probleminden de kurtulabilirsiniz.

Rezene çayı nasıl demlenir?
Rezene tohumları ya da yapraklarını 1 bardak kaynamış suya atarak 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve çayınızı afiyetle için. Diyet birlikte egzersiz ya da sporla desteklerseniz rezene çayından daha fazla verim alabilirsiniz.
→ Bir önceki Gül Yağı Neye İyi Gelir? Kilo Verdirir mi? başlıklı yazımızda 'gül yağının faydaları, sağlığa yararları, neye iyi gelir, zayıflatır mı' hakkında bilgiler verildi.