Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

- 15:43
Çörek otu binlerce yıldır insanlık tarafından hastalıkların tedavisinde kullanılan mucizevi bir bitkidir. Çörek otu tohumu faydaları hala araştırılan ve her geçen sene bulunan bir başka faydası ile bilim insanlarını şaşırtan mucizevi bir bitkidir. Oldukça faydalı olan çörek otunun yağı nasıl kullanılırsa etkili olur Diyet Evim açıklıyor. Çörek otu yağı; çörek otunun tüm etken maddelerini ve sağlıklı yönlerini barındırır.

Çörek Otu Yağının Faydaları

Çörek otu yağı faydaları saymakla bitmez. Her geçen sene yeni bir faydası keşfedilmektedir. Bilim insanlarının üzerinde en çok çalıştığı bitkilerden biridir. Çörek otu yağının bilinen en pratik faydalarından biri kadınların adet sancıları üzerinde tedavi edici etkiye sahip olmasıdır. Adet gecikmesi ve adet düzensizliği yaşayan kadınlara da çörek otu yağı kullanmaları önerilir.

Çörek otu yağı sinüzite karşı bilinen en faydalı bitkisel çözümlerden biridir. Sinüzit tedavisinde kullanılır. Çörek otu yağı ile buharlama işlemi yapılarak sinüslerdeki iltihaplanma atılır. Çörek otu yağının sinüs iltihaplarını söktürücü etkisi karşısında şaşıracaksınız.
çörek otu

Çeşitli üniversitelerde yapılan çalışmalar ile çörek otu yağının astım hastalığı, romatizma ve şeker hastalığına karşı tedavi edici olduğu kanıtlanmıştır. Çörek otu yağı içerisindeki yüksek oranlı omega - 3 ve omega – 6 yağları ile tam bir sağlık kaynağıdır.

Kan dolaşımını güçlendirir ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Çörek otu yağı ile saçlar yıkanırsa, saçlar güçlendirilir. Saç dökülmesine karşı etkilidir. Çörek Otu Yağı Kullanımı Çörek otu yağı bir fincan kadar suya 3 – 5 damla çörek otu yağı damlatarak içilebilir. Ayrıca cilde ve saçlara sürülerek de uygulanabilir. Ilık su ile karıştırılarak saç yıkanabilir.
Tavsiye Yazı
→ Çörek Otu Yağının Saçta Kullanımı

Çörek Otu Nasıl Zayıflatır?

Çörek otu ve çörek otu yağı zayıflamak isteyenler tarafından da kullanılır. Çörek otu yağı bu etkisini karaciğeri temizlemesi, metabolizmayı hızlandırması ve bağırsaklarda müshil etkisi göstererek bağırsakların daha hızlı ve iyi çalışmasını sağlayarak gösterir.

Çörek Otu Yağı Kullanımı
Kahvaltılardan önce 1 bardak su ile bir tatlı kaşığı kadar çörek otu yutulabilir. Ya da bir fincan suya 5 damla kadar çörek oyu yağı damlatılır ve içilir. Bu işlem kahvaltıya başlamadan yarım saat önce yapılmalıdır. Çörek otu bu şekilde yemeklerden önce aç karnına alınır. Çörek otunun tam sindirilmesi için öğütülerek yenmesi önerilmektedir. Öğütülmeden yenen çörek otları tam sindirilmemektedir. Kahve öğütücü makine gibi makineler yardımı ile ya da dibekte dövülerek öğütülebilir. Öğütme işleminden hemen sonra tüketilmelidir. Çörek otu öğütüldükten sonra bekletilmesi zararlıdır. 

Aktarlardan hazır öğütülmüş çörek otları alınması tavsiye edilmez. Evinizde dibek yardımı ile kendiniz öğüterek tüketmek daha faydalıdır. Biraz zahmetli bir iş olsa da sonunda çok iyi bir ürün elde edeceksiniz.

Çörek Otu Nasıl Kilo Aldırır?

Çörek otu sindirim sisteminin daha iyi ve hızlı çalışmasını sağlayarak kilolu kişilerin kilo vermesini sağlar. Çörek otunun bir diğer faydası da iştah arttırıcı özelliği ile kilo alma sorunu yaşayan kişilerin kilo almasına yardımcı olmasıdır. Çörek otu ile bal karıştırılarak yemeklerden yarım saat önce tüketilir. Bu durum yeme iştahını oldukça açacak ve kilo almaya yardımcı olacaktır.
→ Bir önceki Altın Çilek Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'altın çilek nedir, nasıl yenir, zayıflatır mı, sağlıklı mı, faydaları nelerdir' hakkında bilgiler verildi.