Düz Karın Diyeti İçin Beklemeyin

- 00:03
Kilo vermek isteyenlerin bir çoğu karın ve bel bölgesinden şikayetçidir. Karın inceltme diyetlerine de genelde yaz öncesi başlanır. Bu yıl bir değişiklik yaparak hemen şimdi harekete geçmenizde yarar var. Diyet Evim düz karına ulaşmanın yollarını, düz karın diyetinin ipuçlarını sizler için açıklıyor. Kusursuz bir bel ve karın bölgesi için bizden ayrılmayın.
Bel ve Karın Bölgesi belli bir yaştan sonra kalınlaşmaya başlar. Bu durum aslında belli başlı rahatsızlıkların ilk belirtileridir. Bel bölgesinde yağlanmaya başlayan kişi nasıl beslenmelidir? Düz karın diyetleri yapılırken en çok neye dikkat edilmelidir? Bel ve karın bölgesini incelten besin grupları nelerdir? Merak edilen soruları hemen cevaplıyoruz.

Bel ve Karın Bölgesi Yağlanması Neden Olur?

İnsülin direnci, hipotroidi, böbrek üstü bezlerin fazla çalışması, kortizol fazlalığı gibi rahatsızlıklar abdominal yağlanma denilen karın ve bel bölgesi yağlanmasına neden olur. Aynı zamanda düzensiz beslenme, hareketsizlik, alkol ve hamur işi yağlı yiyeceklerin çok fazla tüketilmesi yağlanmaya neden oluyor. Karın bölgesinin kalınlaşması kaçınılmaz duruma geliyor. Yapılan son araştırmalar devamlı stres altında yaşayanlarda da bel bölgesi yağlanma yaşadıklarını gösteriyor.

düz karın diyeti

Karın Bölgesinin Kalınlaşması

Karın bölgesinde kalınlaşma yaşayan kişi beslenme düzenine tekrar gözden geçirmesi gerekir. Ne zaman, hangi yiyecekleri tüketiyorsunuz? sorusunu kendinize sorun. Notlar alarak yanlış olan beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. Yağlı yiyeceklerin kilo yaptığı gibi karbonhidrat grubu yiyecekler de kilo ve yağlanma yapar. Simit, poğaça, börek, cips, çikolata, salata sosları gibi gıdaların fazla tüketilmesi yağlanmayı arttırır.

Düz Karın Diyeti Önerileri

Düz karın diyetlerine başlamadan önce konsantrasyonunuzu sağlayın. Asla yarıda bırakırım, arada kaçamak yaparım düşüncesiyle diyetlere başlamayın. 3 öğün ve 2 ara öğün beslenmeye dikkat edin. Düz karın diyetleri mutlaka egzersizlerle desteklenmesi gerekir. Vücuttan yağlar atılırken bel ve karın bölgesinin sıkılaştırmanın yolu da bölgeyi çalıştıran hareketler yapmanızı öneririm. Yeteri kadar su içmek ise düz karın diyetinin olmazsa olmazlarındandır. Karın bölgesinde yağlanma probleminiz varsa hiç beklemeden 'sonra yaparım' demeden hemen başlayın.
Tavsiye Yazı
→ Düz Karın İçin Dr. Mehmet Öz'den Öneriler
Düz Karın Egzersizleri Nasıl Yapılır?
Diyet ile azalan yağları egzersiz ile desteklemek daha hızlı forma girmenizi sağlayacaktır. Düz bir karın için bazı günler yürüyüş bazı günler ise düz karın hareketleri iyi bir tercih olacaktır. Mekik çekmek, karın bölgesini çalıştıran egzersizler yaparak daha hızlı sonuç alırsınız. İnterval kardiyo ise yağların daha hızlı yakılmasını sağlıyor.

Düz Karın Diyeti Yaparken Neler Tüketilmelidir?
  • Yapılan araştırmalarda süt grubu ( süt, peynir, kaşar, ayran, yoğurt...) besinlerin karın inceltme diyetlerinde daha etkili olduğu görüldü.
  • Posalı yiyecekleri diyet listesine eklemek karın ve bel çevresindeki yağları azaltıyor. Pirinç yerine bulgur, beyaz makarna yerine tahıllı makarna, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmek tüketin.
  • Meyvenin suyunu sıkmak yerine meyvenin kendisini yiyin.
Su Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Sadece diyet yaparken değil her zaman günlük 2,5 litre su tüketmeliyiz. Diyetin daha etkili olmasını sağlayan sudur. Su metabolizmayı düzenler, hızlı çalışmasını sağlar. Hızlı çalışan metabolizma daha hızlı yağ yakar. İdeal su içme zamanı ise yemeklerde önce 1 bardak su içilmesidir. Ana öğünler ve ara öğünler dahildir. 8-10 bardak su içilmesi vücut sağlığı açısından da çok faydalıdır.
→ Bir önceki Zayıflamak İçin Acı Çehre Tohumu başlıklı yazımızda 'acı çehre tohumu nedir, zayıflatır mı, bitkisel zayıflama, nasıl kullanılır' hakkında bilgiler verildi.