Elma Sirkesinin Sağlığa Faydaları ve Zayıflama

- 20:31
Elma sirkesi adeta doğal bir ilaçtır. Elma sirkesi yüzlerce yıldan bu yana hastalıkların tedavisinde kullanılır. Faydaları saymakla bitmez. Bilim insanları tarafından en çok incelenen besin maddelerinden biridir. Elma sirkesi uygun miktarlarda tüketildiğinde başlı başına bir şifa ve güzellik kaynağıdır.
elma sirkesi

Elma sirkesi sağlık için bu kadar faydalı olmasını içeriğindeki yüksek vitamin, mineral ve etken madde oranına borçludur. Yüksek miktarda C vitamin, potasyum, sodyum ve kalsiyum içerir. Bu harika içeceğin faydalarına bir göz atalım;

Elma Sirkesinin Faydaları

Elma sirkesi bilinen en iyi C vitamini kaynaklarından biridir. Adeta bir C vitamini deposudur. Bu özelliği nedeniyle vücut direncini arttırmada etkilidir. Hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Vücudun kuvvetlenmesini ve mikroplarla daha etkili bir şekilde mücadele etmesini sağlar.

Elma sirkesi sindirim sistemi için de oldukça faydalı bir içecektir. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde bağırsaklarda oluşabilecek spazmları önler. İçeriğindeki yüksek faydalı bakteri oranı sayesinde bağırsakları düzenler. İshale karşı etkilidir.

Elma sirkesi yüzlerce yıldır hazımsızlık sorunu çekenlerce kullanılmaktadır. Bir bardak kadar elma sirkesine bir kaşık bal karıştırılarak içilir. Hazımsızlığın doğal ilacıdır. Elma sirkesi içerisinde bulunan probiyotik bakteriler bağırsak sağlığı için oldukça faydalıdır.

Elma sirkesinin sinüzit iltihaplarına karşı da etkili olduğu bilinmektedir. Elma sirkesi buharı uygulayarak siniş iltihaplarından kurtulabilirsiniz. Sinüzite karşı elma sirkesi kullanın.

Elma sirkesinin kan şekerini düzenleyici etkisi bilinmektedir. Bir bardak suya 3 kaşık kadar elma sirkesi içerek tüketirseniz kan şekerinizin düzelmeye başladığını göreceksiniz. Elma sirkesi midenin sindirimine de yardımcı olur.

Elma sirkesinin kötü kokuları engellediği bilinmektedir. Ayak kokusu elma sirkesi ile giderilir. Elma sirkesi ile yıkadığınız yer bir süre sirke koksa da kısa bir sürede sirke kokusu dağılacaktır.

Elma sirkesi içerek laktik asit birikimini önlersiniz. Kaslarda biriken laktik asit kasların yorulmasına neden olur. Elma sirkesi tüketerek daha zor yorulursunuz.

Elma sirkesinin diş eti iltihabına iyi geldiği bilinmektedir. Elma sirkesi yüksek asidik özellikte bir içecektir. Bu sayede su ile karıştırılarak agaragara yapıldığında diş eti iltihaplarına karşı etkin mücadele sağlar. Ağız kokusunun giderilmesinde de etkilidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ağzınız bir süre sirke koksa da sirke kokusu çabuk dağılacaktır. Gargara sonrası maydanoz çiğnemek kokunun çabuk dağılmasını sağlar.

Elma sirkesi cilt sağlığı için de oldukça faydalıdır. Antiseptik özelliği bulunan elma sirkesi bu sayede cilt temizliğinde de kullanılır.

Elma Sirkesi İle Zayıflayın

Elma sirkesinin son zamanlarda bu kadar popüler olmasının nedeni kilo vermeyi ciddi anlamda kolaylaştırmasıdır. Asidik özelliği olan elma sirkesi midedeki hazmı kolaylaştırır ve arttırır. Bu kısa sürede daha fazla sindirim gerçekleşmesini ve dolayısı ile uygun diyetle daha çok kilo verilmesini sağlar. Zayıflamaya bir diğer etkisi de bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlamaktan ileri gelir.
Tavsiye Yazı
→ Elma Sirkesi Nasıl Yağ Yakar?
Elma sirkesi kullanırken dikkatli olmalısınız. Kendi yaptığınız elma sirkelerini kullanmaya çalışın. Yapımı oldukça basittir. Elma sirkesi asidik özelliği yüksek olduğu için mide sorunları olanlar için oldukça tehlikelidir. Ülser gibi rahatsızlıkları olanlar kesinlikle kullanmamalıdır. Gün içerisinde yüksek miktarlarda elma sirkesi kullanmak fayda yerine zarar getirir. Elma sirkesinin yüksek asidik özelliğini unutmadan uygun miktarlarda su ile karıştırarak kullanın.
→ Bir önceki Gece Yemek Yeme Kilo Aldırır mı? başlıklı yazımızda 'gece yemek yeme, sendromu, kilo yapar mı, sağlıklı zayıflama' hakkında bilgiler verildi.