Gece Yemek Yeme Kilo Aldırır mı?

- 22:22
Herkes gibi sen de yemek yemeyi çok seviyorsun. Özellikle gece saatlerinde aklından yemek düşüncesini bir türlü atamıyorsan gece yemek yeme sendromuna yakalanmış olabilirsin. Bu zamanlarda açlık hissine daha çok yakalanmanız düzensiz bir beslenme düzeniniz olduğunu gösteriyor. İş temposundan az yemek yemiş yada stres ve üzüntüden sınırı biraz aşmış olabilirsiniz.
Bütün bu düzensiz beslenme hayatınız sizi gece atıştırmalarına yöneltiyor. Bu saatlerde yemek yemeye karşı koyamıyorsanız ne yediğiniz daha fazla önemli oluyor. Bu çok önemli bir konu. Lütfen bu önerileri bir yere not edin.

Gece Gece Neden Acıkırız?

Gece saatlerinde açlık nöbetleri yaşamanın en temel sebebi gün boyu düzenli bir beslenme düzenine sahip olmamaktır. Gündüz 4-5 saatten az olan vücutta kan şeker dengesizlikleri gözlemlenir. Yapılan araştırmalar bu kişilerin daha fazla gece yemek yeme eğiliminde olduğunu gösteriyor.
kilo aldırır mı

Gece saatlerinde acıkmanın sebeplerinden biri de uyku düzeni hatalarıdır. Yapılan araştırmalar daha az uyuyan kişiler daha fazla yemek yemektedir. Çok geç yatan, uyku düzensizliği yaşayan kişiler gece yemek yeme sendromuna yakalanma olasılıkları daha yüksektir.

Kan şekeri hastalıkları (hipoglisemi) rahatsızlığı bulunanlar gece açlıklarına daha çok yaşarlar. Hatta bazı kişiler de gece uyanıp yemek yeme belirtileri de görülebilir. Böyle kişilerin yatmadan 2,5 saat önce kan şekerini düşürmeyen protein ve karbonhidrattan oluşan bir öğün tüketmeleri önerilmektedir.
Tavsiye YazıGece Atıştırmaları Nasıl Önlenir?
Gece yemek yeme sendromu nedenleri arasında en ağır basan ise psikolojik olması. Gece kalkıp veya yatmadan önce farkında olmadan buzdolabını karıştırıyorsanız veya mutfakta yemek için bir şeyler arıyorsanız gece yemek yeme sendromuna yakalanmış olabilirsiniz.

Gece Atıştırmalıkları Nasıl Olmalıdır?

Ben gece yemek yemeden duramam, mutlaka bir şeyler yemeliyim diye düşünüyorsanız o zaman yiyecek önerilerini mutlaka not edin.
  • 1 bardak süt, kefir, yoğurt, ayran.
  • 1 dilim olmak üzere tüm çiğ sebzeler
  • 1 veya 2 tane meyve.
  • Yarım avuç kadar kuru yemiş
  • Yağsız patlamış mısır.

Gece Yemek Yeme Kilo Yapar mı?

Günlük kalori ihtiyacınız üzerinde kalori alımında kişi kilo almaya başlar. bu açıklamaya göre gündüz yenen yemek ile gece yenen yemek arasında hiç fark yok gibi gözüküyor. Yalnız başka faktörler işin içine girince bu açıklama biraz yetersiz kalıyor. Vücut metabolizmasının etkin saatleri sabah saatleridir. Sindirim sistemleri, hormonlar ve diğer sistemler gece saatlerine doğru yavaşlar. Uzmanların akşam yemeklerini daha hafif tüketin demelerinin nedeni de budur. Yapılan araştırmalar gece yenen yemeğin gündüze göre 2 kat daha fazla kilo aldırdığını gösteriyor. Yatmadan önce 2 saate kadar günlük almanız gereken kaloriyi tamamlayın.
→ Bir önceki Hızlı Oruç Diyeti başlıklı yazımızda 'hızlı kilo verme, zayıflama, oruç diyeti, fasting diet, sağlıklı zayıflama' hakkında bilgiler verildi.