İncir Kaç Kalori?

- 20:00
İncir dutgiller familyasından olmakla birlikte kendi cinsinde 800 tür arasında meyve veren tek üyedir. İncir A, B1, B2, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum ve potasyumdan zengin bir meyvedir. Özellikle gelişme çağındaki çocuklar, hamile ve emziren kadınlar ile menopoz sonrası kadınlar için son derece önemli bir meyvedir.
2 Adet taze incir kalsiyum içeriği açısından 1 bardak süte eşdeğerdir. Aynı zamanda süt alerjisi olan bireyler için de kalsiyum kaynağı olarak çok güzel bir alternatiftir.
Besin Değerleri
100 gram incir:
Karbonhidrat : 20 gr
Protein : 0.78 gr
Yağ : 0.3 gr
Lif : 2.9 gr
Kolesterol: 0
Potasyum: 232 mg
Kalsiyum: 35 mg
A Vitamini: 142 mg
C Vitamini: 2 mg
Demir: 0.3 mg
50
KALORİ

Kalsiyum ve fosfor gibi kemik ve dişler için çok kritik öneme sahip maddeleri bünyesinde bulundurur. Kemik ve diş gelişiminin yanı sıra, özellikle kuru incir tüketimi, insan bedeninin hücrelerini yenilemesi konusunda yardımcı olur.
incirin kalori değeri nedir

100 gram kuru incir tüketildiği zaman, vücudun günlük olarak ihtiyaç duyduğu kalsiyum miktarının %17’si, demir ve magnezyum ihtiyacının %30'’u, fosfor ihtiyacının %20’'si, B1 vitamin ihtiyacının %5'’i ve B2 vitamin ihtiyacının %4'’ü tedarik edilmiş olur. Aynı zamanda kabızlık problemleri olanlar için 3-4 adet kuru inciri ılık su ile 10-15 dakika demleyerek içmeleri tavsiye edilir. İncirin içinde bulunan benzaldehit kanserli hücrelerin büyümesini engellemeye yardımcı olur. İncir badem ile birlikte tüketilirse sindirim sistemini düzenler.

Bu faydalarının içinde incir kaç kaloridir sorusu akıllara takılır? Öncelikle kalori kavramı 1 gram suyun enerjisini 1 derece yükseltecek enerji miktarını ifade eder. Besin değeri olarak ifade edilen kalori aslında kilo kaloridir. 1 kalori aslında 1000 kilo kaloridir. Buradan hareketle bir adet orta boy yaş incir 48 kcal (65 g) dir. Bir adet orta boy kuru incir 50 kcal (20 g) dir.

Tüm bunların yanında incirde diğer meyveler gibi karbonhidrat ve şeker oranı yüksektir. Diyabetli hastaların fazla tüketmemeye dikkat etmesi gerekir. Aynı zamanda incirin fazla tüketimi bağırsak hareketlerini de arttırır.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...