Kilo Aldıran Vitaminler Nelerdir?

- 23:29
Metabolizma hızı gündüz daha hızlı akşam daha yavaş çalışır. Bunu göz önüne alarak kilo almak isteyen kişi gece yemelerine devam ederse yakın zamanda istediği kiloya ulaşmış olur. Günümüzün şartlarında çoğu insan kilo vermek isterken diğer kısmı kilo almak istiyor. Bunun ne kadar düzende gittiği açıkçası merak konusudur.
Her ne kadar kilo almak isteyip alamayan kişi varsa kilo veremeyenlerin baskısından bunu dile getirmekte zorlanırlar. Çünkü üzerine yapılan baskı bunu bu hale getiriyor. Sizlerde eğer kilo almak istiyor ve bunu başaramıyor iseniz vitamin haplarını kesinlikle kullanmalısınız. Çünkü bazı vitamin hapları insanlarda kilo yapıyor. Bunu çevremizden de bazen duyarız şu vitamini içerken çok kilo aldırdı bende bıraktım kullanmayı tarzında. En bilindik olanı balık yağı olsa da kilo almak için. Öncelikle bir doktor kontrolünden geçmeniz de fayda var. Çünkü kilo alamamanın altındaki neden parazitlere ve hormonal bozukluklar ile alakalı olabilir. Bu durum teşhis edilirse doktorunuzun önermiş olduğu ilaçlar ile kilo alım hızınız artabilir. Tüm tahlilleriniz yapıldı ve sonuç olarak bir şey çıkmadı ise şu vitamin ilaçlarını kullanmalısınız.
kilo almak için vitamin

C Vitamini: Bu vitamin metabolizma hızını düşürerek, kilo alım için uygun zemin hazırlar. Bunun yanı sıra kilo almak için uygun diyetler uygularsanız ve karbonhidrattan zengin besinleri tercih ederseniz çok kısa sürede kilo almış olursunuz. C vitaminin vücuda doğal olarak alımı için turunçgiller yani portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveler ayrıca çilek, kivi gibi C vitamininden zengin besinler tercih edilmelidir. Sebze olarak ise soğan, yeşil çarliston biberleri, marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri tercih etmelisiniz.

B12 Vitamini: Bu vitamin eksikliği genellikle kan hastalıkları sorununu ortaya çıkarmaktadır. Takviyesi yapıldığı zaman ise aşırı şekilde İstah açar ve sürekli yemek yedirme çabası içine sokar. İştah azlığı nedeniyle kilo alamayan kişiler muhakkak. B12 vitamini almalıdırlar. B12 vitaminin takviyesi için bol miktarda Balık ve yumurta türlerini tüketmelisiniz.

B Grubu Vitaminleri: B12 vitaminde olduğu gibi bu vitamin grubu da iştah açmaya yöneliktir. Özellikle B1 vitamini bunun için sanki özel yapılan vitaminler arasındadır. B grubunun vitaminleri bol miktarda et ve et ürünleri,sakatatlar, yumurta ve sütten karşılanmaktadır.

D Vitamini: Kemik geliştirdiği için bebeklikte kullanımına başlanan bu vitamin, kemik yapısını geliştirdiği için kilo almaya elverişli hale geliyor. D vitaminin doğal takviyesi maalesef sadece güneşte bulunmaktadır. Güneş dışında sebze yada meyve ile alımı mümkün değildir.

Balık Yağları Vitaminleri: Balık yağı balıktan elde edildiği için vücudun kilo almasına elverişli yapıdadır. Bunu kullanan herkes en kısa sürede ideal kilosuna ulaşmıştır.

Sonucunda ise kilo almak istiyorsanız düzgün ve dengeli beslenmeniz şarttır. Kilo aldıracak nitelikteki besinler özenle seçilip özel diyet programı ile vücuda alımı sağlanmalıdır. Bu şekilde hayatınızı düzene koyduğunuz zaman sizlerde kolay ve kalıcı kilolar alabileceksiniz.
→ Bir önceki Sütün İçinde Bulunan Vitaminler başlıklı yazımızda 'sütün içinde, hangi vitaminler, sütün içeriği, vitaminler' hakkında bilgiler verildi.