Ayça Kaya'dan Çok Özel Yoğurt Diyeti

- 22:59
Yoğurt içerik olarak düşünüldüğünde en önemli diyet besinlerinden biridir. 3 temel besin kaynağı olan protein, karbonhidrat ve yağı içeriğinde bulunan eşsiz bir besin kaynağıdır. İster ara öğünlerde olsun ister ana öğünlerde olsun yoğurt tüketmek diyet yapanlar için çok faydalıdır. Bir çok uzmanın önerdiği yoğurt Dr. Ayça Kaya tarafından da sık sık diyet yapanlara önerilmektedir. Hatta Ayça Kaya yoğurt diyeti ile zayıflayanlar da bir hayli fazladır.
Dr. Ayça Kaya'ya göre yoğurt kilo verirken baş tacı edilecek bir besindir. Metabolizmayı hızlandırır, bel inceltmek için birebirdir. İçeriğindeki kalsiyum ise özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesine karşı korur.
diyet listesi

Ayça Kaya Yoğurt Diyeti

1. GÜN

Sabah
Yoğurt diyetinde kahvaltıda kuru domates, biber ve yeşillikleri karıştırın. Üzerine limon sıkarak tüketin. 2 adet etimek ve 3 yemek kaşığı lor peyniri.

Öğle
160 gram ton balığını yağını süzerek tüketin. Bol yeşillik, 1 su bardağı ayran, 1 dilim esmer ekmek.

Ara
1 su bardağı sütlü kahve.

Akşam
Haşlanmış ıspanak, 1 kase sütlü kabak çorbası, 1 kase yoğurt, bol salata.

2. GÜN

Sabah
2 tane yumurta beyazı ile mantarlı yumurta, yeşillik, biber.

Öğle
1 kase yoğurt, salata, ızgara sebze

Ara
1 bardak ayran, 1 tane yağsız beyaz peynirli tost.

Akşam
1 kase mercimek çorbası, 1 kase yoğurtlu semiz otu, salata.
Yatmadan önce 1 tane portakal.

3. GÜN

Sabah
Yoğurt diyetinde kahvaltıda 1 bardak kadar yoğurt ile 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini karıştırın. İçerisine 1 armut dilimleyerek tüketin.

Öğle
5 tane ızgara köfte yada tavuk göğsü eti, 1 kase yoğurt, 2 dilim ekmek ve 1 kase salata

Ara
1 tane şeftali, 8 çiğ badem, 1 bardak yoğurt, 1 çay kaşığı tarçın. Hepsini karıştırın.

Akşam
1 kase mercimek çorbası, 1 kase yoğurt, haşlanmış sebze.

Ayça Kaya yoğurt diyeti 3 gün yapıldıktan sonra 1 kere daha tekrarlanabilir. 3 gün boyunca en az 2 kilo verilmesi hedeflenmektedir. Aç kalmadan diyet yapmak istiyorsanız çok rahat zaman geçirebileceğiniz kolay bir listedir. Diyete ek olarak zayıflama hareketleri veya günlük 45 dakikalık yürüyüşler ile desteklemenizi öneririm. Böylece daha hızlı kilo vermenin keyfine varın.
→ Bir önceki Kilo Aldıran Vitaminler başlıklı yazımızda 'kilo alma, vitaminler, kilo almak için, hangi vitamin' hakkında bilgiler verildi.