Ceviz Yağının Faydaları

- 14:54
Ceviz yağı çoğu kişi tarafından bilindiği üzere bağışıklık sistemi ve de beyin hücrelerinin güçlenme durumunu sağlayan, kalp sağlığını koruyan omega 3 yağ asiti içeren oldukça zengin bir kaynaktır.

Ceviz Yağı Faydaları

Bilindiği gibi insan vücudu omega 3 yağ asitlerini kendi kendine üretemeyen bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile sağlığımız açısından inanılmaz derecede faydalar içeren bu yağ asitlerini dışarıdan almak gerekir. Bunun dışında ceviz yağı potasyum, magnezyum, bakır ve de protein gibi insan sağlığı açısından son derece gerekli besinler içerir.

ceviz yağı saç

Ceviz yağının faydaları yüksek derecede pişirim durumunda etkisini tamamen yitirecektir. Bunun içindir ki salata ve soslara ekleyerek kullanımı daha uygun ve de faydalı olacaktır.

Cilde Faydaları

Cilt için özellikle kırışıklıklara karşı ceviz yağı kullanımı çok etki sağlar. Cilt güzelliğine olan etkisi bilim dünyasınca onaylı bir şekilde kabul görmüştür. Bunun en büyük sebebi içinde bulunan E vitamini ve de aminoasitlerdir. Bunlar sayesinde cilt tamamen onarılır ve yumaşar ve kırışıklık ve de yıpranmalar son bulur.

Ayaklarda oluşan mantarlardan kurtulmak içinde ceviz yağı birebirdir. Bir çok etkili diye piyasaya sürülen mantar ilaçları ceviz yağı kadar etki göstermez. Ceviz yağını mantarlı bölgeye iyice sürerek bu sorundan kurtarılır.
Tavsiye Yazı
→ Ceviz Suyu ile Zayıflama
Hastalıklara karşı ceviz yağı tüketimi çok önemlidir. Özellikle egzema ve de sedef hastaları için ceviz yağı en doğal ve bitkisel yağlar içerir. Kaşınma durumuna ve kızarıklık durumuna son verir.

Ceviz Yağı Saç İçin Tüketimi

İçermiş olduğu protein desteği ile saç derisinde bulunan bakterileri ve de ölü hücreleri tamamen yok ederek saç dökülmesini azaltır. Saç kök güçlendirici etkisi ile sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlar. Saça son derece parlak ve canlı bir görüntü kazanımı sunar. Ayrıca bunun yanında kepek sorununa karşı da birebirdir. Saçın son derece hızlı uzamasını ve de güçlenmesini sağlar. En etkili sonucu almak üzere haftada iki kere banyodan önce masaj şeklinde saça uygulanmalıdır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar beyaz saça'da iyi geldiğini göstermektedir.

Ceviz Yağı Neye İyi Gelir?

Hafızayı son derece güçlendirir, kan şekerinin dengelenmesini sağlar, öksürün giderilmesine etkide bulunur, dikkat bozukluğu giderme adına son derece etkili olur, bronzlaşma krem görevi görür ve de ayrıca en çok merak edilen durumu iştahı keser ve zayıflamayı sağlar . Bununla beraber ayrıca kolesterol düşürür, safta ve müstil artırıcı etkisi vardır. romatizmalara da iyi gelir.

Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?

Ceviz yağı raf ömrü az olan bitkisel bir yağdır. Raf ömrü yaklaşık 8 ya da 10 ay kadardır. Diğer bitkisel yağlara göre biraz pahalıdır. Yüksek ateşte ısıtıldığı zaman acı bir tat alma durumu olur. Sağlık açısından da bu pek önerilen bir durum değildir. Daha çok salatalarla ve soslara eklenerek tüketimi uygun olur ve bu şekilde tüketimi önerilir.
→ Bir önceki Kavunun Faydaları başlıklı yazımızda 'kavun, sağlığa faydaları, neye iyi gelir' hakkında bilgiler verildi.