Yaza Fit Girmenin 5 Önemli Yolu

- 20:00
Tatil ve bir çok şeyin hayallerini kurduğunuz yaz mevsimi en sonunda geldi. Bu mevsimde fit olmanın hayallerini kuranlarda bir hayli fazla. Bugün sizlere yaz mevsimini daha hafif ve fit girmenin yollarını anlatacağım. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Kısa aralıklı diyetler yerine uzun soluklu diyet programları daha iyi sonuçlar veriyor.
Kahvaltı
Her düzenli kahvaltı yapmak yağlanmayı azaltıyor. Yumurta, peynir, zeytin gibi protein grubu yiyeceklerden tüketin. 1-2 dilim tam tahıllı ekmekte seçenekleriniz arasında olabilir. Farklılıklar yaparak metabolizmanızı da şaşırtmak etkili olacaktır. 1 kase yoğurt içerisine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, mevsim meyvesi biraz da tarçını karıştırarak kahvaltınıza farklılık katabilirsiniz.

yazın kilo verme

Su İçin
Vücut yazın en fazla suya ihtiyaç duyar. Su ihtiyacı karşılanan metabolizma daha iyi çalışır ve yağları yakma da daha etkili olur. Ne kadar su içeceğinizi kolay bir yöntemle hesaplayabilirsiniz. Kilonuzu 30 ile çarpın çıkan sonucu 1000'e bölün. Bulduğunuz miktar sizin su ihtiyacınızı gösterir. Diyelim ki 68 kilosunuz. 68 çarpı 30, 2040 eder. 1000'e bölündüğünde ise 2,04 çıkar. İçmeniz gereken su miktarı 2 litredir.

Ara Öğünler
Yazın beslenme de en önemli kurallardan biri de ara öğünleri zamanında yapmaktır. Ara öğünü alışkanlığı geliştiren kişilerin kan şekeri dengelenir, tat krizlerine yakalanma riski azalır. Çok fazla acıkmadan diyet programını sağlıklı bir şekilde yürütmüş olursunuz.

Tuzlu Yiyeceklerden Uzak Durun
Hazır ve tuzlu gıdalar ödem yapabilir. Böyle gıdalardan uzak durmaya gayret edin. Ödem atıcı çay tarifi ile ödemden kurtulabilirsiniz. Ara öğünlerde yeşil çay içmenizi önerim. Daha iyi yağ yakmanızı sağlayacaktır.
Tavsiye Yazı
→ Yazı Formda Geçirin
Spor ve Egzersiz
Yapılan araştırmalar sabah aç karnına yapılan yürüyüşlerin kilo vermede daha etkili olduğunu gösteriyor. Kahvaltı yapmadan 45 dakikalık yürüyüşler yapmanızı günü daha zinde yaşamanızı ve daha fit olmanıza yardımcı olacaktır.
→ Bir önceki Kalp Dostu Yiyecekler Tüketin başlıklı yazımızda 'kalbe iyi gelen yiyecekler, kalp dostu besinler, kalp sağlığı' hakkında bilgiler verildi.