Hünnap Neye İyi Gelir?

- 14:06
İsmen ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Görüntü olarak iğde meyvesine benzer. Hatta çoğu zaman iğde ile karıştırılır, karşılaştırılır, arasındaki farklar konuşulur, tartışılır. Lakin hünnap bir iğde değildir. Benzer özellikleri olabilir, normaldir. Aslen Çin üzerinde uzun zamandır kullanılan Hünnap meyvesi, bitkisel tedavilerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Tabi sadece tat olarak değil, fayda olarak da çok önemlidir diyebiliriz.
Doğadaki besin ögelerini bir araya toplamış bir hap gibi olan Hünnap meyvesi, pek çok konuda sağlıklıdır. Çin hurması olarak da bilinen Hünnap meyvesi, kiraz ya da erik boyutlarında olabiliyor. İncedir, yenilebilir bir kabuğu vardır ve beyaz bir içeriğe sahiptir. Doku olarak da oldukça yumuşaktır. Ham ve yeşil olduğu pek çok zamanda yenebilen Hünnap meyvesi, olgunlaştığı zaman farklı bir renge bürünür. Bu renk daha çok mor bir renk olarak çıkar karşımıza. Tamamen olgun bir Hünnap meyvesi, kuru üzüme benzemektedir. Renk olarak da iğde rengine sahiptir.

meyvelerin faydaları

Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Hünnap meyvesini tanıdıktan sonra, Hünnap meyvesinin faydalarına geçebiliriz değerli arkadaşlar. Aslında pek çok faydaya ortaktır ama biz yine de listeleyerek yazalım ve detaylarını daha düzenli şekilde çıkaralım karşınıza.

1- İçerdiği C vitamini sayesinde, pek çok C vitamini kullanımı gerektiren yerde kullanılır. Vücuttaki serbest radikallerin oluşturmuş olduğu hazarları azaltmaya yönelik bir takviye sunan Hünnap meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirmek için de çok önemli detaylar ve içerikler sunar.

2- Hünnap meyvesi içerdiği C vitaminine ek olarak, B3 vitaminini de bünyesinde barındırmaktadır. Niasin olarak bilinen B3 vitamini, oldukça önemli bir vitamindir ve bu vitamin kan dolaşımını en ideal seviyeye getirir. Kan basıncındaki etkiyi daha verimli hale getirir ve kan basıncını düşürür. Bu da Hünnap meyvesindeki sodyum içeriğinin az tuzlu oluşundan dolayıdır.

3- İçinde kalsiyum barındırdığı için, süt gibi bir etki sunar. Kemik gücünüzü artırmaya yönelik oldukça önemlidir ve magnezyum kas dokusunu artırmak için çok etkili bir mevyedir.

4- Çin biliminde ve Çin tıbbında daha çok meme kanseri tedavilerinde kullanılır.

5- Kore tıbbı da aynı meyveyi kullanır ve bu kez anti bakteriyel ve anki ülser özellikleri olduğu için yoğun kullanılır.

6- Hünnap meyvesi stresi ve anksiyeteyi azaltma konusunda önemli bir meyvedir.

7- İştahsızlık durumuna çözüm üretir.

8- İshal ile ilgili sorunlar için kullanılır.

9- Yorgunluk ve anemi durumlarında tercih edilir

10- Histeri ve ateş gibi durumlarda kullanılır

11- Astım ve iltihap gibi durumlarda tercih edilir,

12- Göz hastalıkları ve buna benzeyen diğer göz sorunları ile ilgili durumlarda kullanılır.

13- Sağlıklı bir karaciğer işleyişi için çok önemli bir meyve olan Hünnap meyvesi, içerdiği antioksidanlar sayesinde karaciğerinizin kolaylıkla yenilenmesini sağlamaktadır.

14- Kahvaltıda hünnap meyvesinin reçeli ve pekmezi besleyicidir, uzun süre tok tutar.
→ Bir önceki Dutun Sağlığa Faydaları başlıklı yazımızda 'dut hangi hastalığa iyi gelir, pekmezi, reçeli ve faydaları' hakkında bilgiler verildi.