Metabolizmayı Hızlandırmak İçin 10 Adım!

- 14:56
Hatalı beslenme, stres, kirli hava nedeniyle bedenimiz sık sık toksinlerle karşı karşıya gelir. Bu alışkanlıklar ve şartlar devam ettikçe toksin maddeler birikir ve bağışıklık sistemini güçsüzleştirir. Yorgunluk gibi şikayetlerinizden kurtulmak için 'detoks' yapabilirsiniz. Detoks nasıl yapılır?
Vücudumuzdaki istenmeyen maddeleri vücuttan atmanın yolu ise detokstan geçiyor. Toksinlerden temizlenen beden daha güçlü hale geliyor. Peki detoks ne zaman yapılmalıdır?

Vücut rahatsızlığını belli sinyallerle dışarıya vurur. Çok sık yaşanan kas ağrıları, şişlik, uykusuzluk, kabızlık şikayetleri artıyorsa detoks zamanınız artık gelmiştir. Karaciğer dostu yiyecekler tüketmek detoks yapmanın en iyi yoludur.
metabolizma detoks

1- Doğal Beslenme

Detoks yaptığınız sürece hatta her zaman doğal beslenmeyi tercih edin. Vücutta toksinlerin birikmemesi için doğal beslenme süreci çok önemlidir. Beden temizliği için bu öneriye dikkat edin.

2- Sebze ve Meyve Tüketin

Doğal sebze ve meyveleri hayvansal gıdalar yerine detoks dönemince tüketin. Doğal besinler toksin maddelerin barınmasını ve birikmesini engeller.

3- Çay ve Kahve

Kahve ve çay tüketimini mümkün olduğunca azaltın. Sigara'dan ise uzak durun.

4- Egzersiz Yaparak Toksin Atın

Her gün egzersiz yapmak vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur. Yüzme, yürüyüş egzersiz hareketleri gibi faaliyetler zinde kalmanızı sağlar. Metabolizma daha iyi çalışmaya başlar. Kilo vermeye iyi bir zemin hazırlanmış olursunuz.

5- Buhar Banyosu Yapın

Egzersiz sonrası buhar banyosu yapmak toksinlerin vücuttan daha iyi atılmasını sağlar. Toksinlerin temizlenmesiyle cilt parlak bir görünüme kavuşur.

6- Şekerli yiyecekler
Serbest radikallerin vücutta çoğalmasını sağlar. Detoks dönemimde aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durun.

7- Koyu yeşil renkli sebzeler
Detoks döneminde en çok ihtiyacınız olan besinlerdir. Karnabahar, maydanoz, roka, lahana, brokoli gibi besinler tüketin. Bu yiyecekler toksin maddeleri vücuttan uzak tutar.

8- Su İçin!

Detoks yaparken su içmek yabancı maddelerin vücuttan atılmasını hızlandırır. Günlük 3 litre su için.

9- Kabızlık

Kilo verme ve detoks sürecinde kabızlık problemi yaşıyorsanız size etkili bir önerim var. Probiyotik yoğurt ile keten tohumunu karıştırın. bir süre sonra kabızlık probleminin çözüldüğünü göreceksiniz.

10- Sağlıklı Beslenin

Aç kalarak kilo vermek vücudunuza daha fazla zarar verir. Detoks yapmak için sağlıklı beslenmeye devam etmeniz gerekir. Sağlıklı beslenme yöntemleri daha iyi yol almanızı sağlar. Aç kalmak hiç bir zaman çözüm değildir. Bunun için detoks diyetler sizin için çok etkili olacaktır.
→ Bir önceki 10 Günde 3 Kilo Verme Diyeti başlıklı yazımızda '10 günde 3 kilo, diyet listesi, hızlı kilo verdiren, diyetler ' hakkında bilgiler verildi.