Limon Sarımsak Kürü Karışımı Nasıl Yapılır?

- 00:51
Sarımsak ve limon kendi başlarına şifa kaynağıdır. Bu ürünler birçok hastalığın doğal olarak tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. İşte şimdi sizlere bu iki mucizevi ürünü birleştirdiğimiz de ortaya çıkan şifalı, güzel bir kürden ve faydalarından bahsetmek istiyorum. Limon Sarımsak Kürü mucizesini beraberce inceleyelim.

mucize karışım

Limon Sarımsak Kürünün Faydaları Nedir?

  • Bu mucize karışım vücudu toksinlerden arındırarak detoks etkisi ile doğal temizlik yapar. Diyet yapmadan önce uygulanan bu kür zayıflamaya yardımcı olur.
  • Vücutta bulunan kan damarlarını esnek hale getirerek tıkanıklıkların açılmasında önemli rol oynar.
  • Yüksek kolesterole iyi gelerek yüksek olan trigliseridi normal seviyelerine indirir.
  • Kalp krizi gibi gerçekleştiğinde vücudu ve kalbi yoran hastalıklara durumlara karşı kalbi güçlendirir.
  • Felç riskini azaltır. 
  • Anjiyo etkisi gösterir.
  • Vücudu olduğu yaştan daha genç bir yaş olarak hissettirir.
  • Kansere karşı koruyucu olarak görev alır.
  • Uzun ve sağlıklı bir şekil de yaşamınızı sürdürmenize yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hafıza gelişimin de olumlu bir şekilde görev yapar.

Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır?

Yapımı oldukça basittir. Öncelikle malzemelerimiz neler onlardan bahsedelim.

* 500 gram sarımsak yaklaşık olarak 45 diş sarımsağa denk gelmektedir.
* 1 kilogram limon
* 1.5 litre su
* Yapılan kürün ışık almaması gerektiği için koyu renkli bir kavanoz

Limonun ışık ile teması durumunda limonun sağlıklı olan etkileri yok olduğundan kürü ışık almayan bir ortamda hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır. Sarımsakları yıkamadan bir havan içerisinde iyice döverek ezin. Eliniz de bulunan koyu renkli kavanoza ezmiş olduğunuz sarımsakları dökün. Sonra 1.5 litre suya elimizde bulunan 1 kilogram limonun hepsini sıkıyoruz. Tabi sıkma işlemini yapar iken limon çekirdeklerinin düşmemesine dikkat ediyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz limonlu suyumuzu kavanoz içerisinde bulunan ezmiş olduğumuz sarımsağımızın üzerine ekliyoruz. Kapağını hemen kapatıyoruz. Daha sonrasında ise karışımımızı iyice çalkalıyoruz ve oda sıcaklığında ışık almayacağı bir yer de saklamaya başlıyoruz. 25 gün boyunca her gün bu karışımımızı düzenli olarak çalkalıyoruz. Böylece 25. günün sonunda limon sarımsak kürü hazır olmuş oluyor.
Tavsiye Yazı
→ Yeşil çay + Limon + Maden Suyu Kürü

Limon Sarımsak Kürü Nasıl Kullanılır?

Limon sarımsak kürü karışımı hakkında en fazla merak edilen sorulardan biri 'ne kadar kullanılmalı' dır. Hemen bu soruyu cevaplayalım. Hazırlamış olduğumuz kürümüzü günlük olarak sabahları aç karnına kahvaltılarımızdan yarım saat önce yaklaşık olarak 1 çay bardağı gibi bir miktar da içiyoruz. Tabi ki içme işlemini yapmadan önce kavanozu mutlaka çalkalıyoruz. Çalkalamadan içmeyiniz bu kürü. Bu işlemi 25 gün boyunca her gün aynı saat de yapmaya devam ediyoruz. Aynı saat de olmasına özen gösteriyoruz. 25. günün sonunda 10 gün boyunca ara veriyoruz. Bu 10 günlük süre dolduktan sonra yine aynı şekilde 25 gün boyunca düzenli olarak içiyoruz. Bu işlemin yılda en az 2 kere tekrarlanması oldukça fayda sağlayacak bir durum olup doktorlar tarafından önerilmektedir.

Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunmaktadır. Limon sarımsak kürü tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir. Bu nedenle kürü kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Bu yöntemin uzun yıllardan beri Rusya da doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Sizler de doğanın bizlere sunduğu bu mucizeyi kaçırmayın.
→ Bir önceki Muz Nasıl Bir Yiyecektir? başlıklı yazımızda 'muzun faydaları, sağlığa yararları, zararları, kaç kalori, kilo aldırır mı' hakkında bilgiler verildi.