Beta Glukan Nedir?

- 13:22
Ekmek mayasının hücre duvarından elde edilen basit bir polisakkarit olan beta glukan bağışıklık sistemini destekleyici tamamen doğal olan bir besin desteğidir. Beta glukan bağışıklık sistem içerisinde savunmada ilk olarak görev alan makrofajlar üzerinde özel bölgelere bağlanarak bağışıklık sistemini aktif hale getirir.
Beta glukan maddesinin hasta kişiler de kullanıldığında zararlı mikroorganizmalar ile savaşma da görev alan hücreleri aktif hale getirirken sağlıklı kişiler de kullanıldığında kişiye güç, kuvvet verdiği gözlemlenmiştir.

Beta Glukan Maddesi Hangi Besinlerde Bulunur?

Yulaf, arpa gibi bazı tahıl ürünleri, mantar ve maya gibi maddelerin de hücre duvarlarında beta glukan bulunur. Eczaneler de ise ticari isimlerle etken maddesi beta glukan olan ilaç formları satılmaktadır.
nedir, hakkında, bilgiler, sözlük

Beta Glukan Maddesinin Özellikleri Nelerdir?
  • Öncelikli olarak her beta glukan maddesinin aynı olmadığını belirtmek isterim. Bağışıklık sisteminin aktif hale gelmesi için kullanılan beta glukan maddesi beta glukan 1,3/1,6 bağ yapısına sahip olanıdır.
  • Vücut savunmasında beta glukanın önemli olan özelliği partikül büyüklüğüdür. Bağışıklık sistem hücreleri için uygun olan beta glukan partikül büyüklüğü 10 mikrondan küçük olmalıdır.
  • Eğer bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kullanılacaksa beta glukan maddesinin C vitamini ile beraber kullanılması tavsiye edilmektedir.
Tavsiye Yazı
→ Garcinia Cambogia Nasıl Kullanılır?

Beta Glukan Maddesinin Önemi Nedir?

Bağışıklık sisteminin zayıf olması demek o bireyin enfeksiyon riski taşıması anlamına gelir. Bu da vücudun hassaslaşmasına ve sık bir şekilde hastalanılmasına neden olmaktadır. Ancak beta glukan maddesi hem bağışıklık sistemi düzenler hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Beta Glukan Maddesi Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır?

  • Düzensiz ve sağlıksız şekilde beslenen kişilerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde
  • Grip, soğuk algınlığı, alt ve üst solunum yolu hastalıkları gibi durumlarda
  • Sürekli tekrarlayan enfeksiyon durumlarında
  • Virüslerin neden olduğu uçuk gibi durumların sürekli tekrarladığı durumlarda
  • Günlük yoğun iş durumları ve stres durumlarında vücudun dayanıklılığının arttırılması durumlarında kullanılmalıdır.

Beta Glukan Nasıl Kullanılır?

Beta glucan kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Çünkü bu bir maddedir ve vücudunuzun buna alerjisi olabilir. Gereken testler yapılmalı kullanılmasına herhangi bir engel görülmezse doktor tavsiyesi dahilinde kullanılabilir.

Kullanıldığında ise genel de günlük olarak kullanılır. Böylece gün içerisinde enerjik olmayı, vücudun güçlü olmasına ve hastalıklara karşı mücadelesinde destekleyici olarak görev alır.

Kullanım dozlarına bakacak olursak çocuklar için günlük olarak 10 mg beta glukan maddesi içeren şuruplar, yetişkinler için ise günlük olarak 20 mg kapsül ya da hap formları kullanılabilir. Ancak hastalık durumlarında bu söylenilen dozlar arttırılabilir.

Sizler de daha güçlü bir bağışıklık sistemim olsun, günlük yaşamın verdiği stresin ve sorunların yıkıcı etkilerine karşı daha dik durayım diyorsanız sizlere tavsiyem beta glukan kullanmanız yönündedir. Eczacınıza ve doktorunuza da danışabilirsiniz.
→ Bir önceki Selülit Tedavisi Yöntemleri başlıklı yazımızda 'selülit tedavisi, mezoterapi, soğuk lipoliz, proshock ice' hakkında bilgiler verildi.