Kabızlığa Karşı Denenmiş İşe Yarar Kür

- 22:11
Düzenli bir şekilde dışkı yapamama durumu belirli bir süre sonra problem olmaya başlar. İshal kadar kabızlık durumu da oldukça büyük bir sağlık sorunu olmaktadır. Saatlerce karın ağrısı çekmek, tuvalette dışkı gelmesini beklemek, karın şişliği durumunun oluşması kabızlığın önemli ortaya çıkan sonuçlarından bazılarıdır.
Tıp dilinde konstipasyon olarak anılan bu rahatsızlık eğer tedavi edilmezse hemoroit, kilo alma gibi sonuçlar görülebilir. Ayrıca çeşitli bir şekilde bağırsak hastalıklarına da yol açabilir. Birçok kişi doktora gidip tedavi olmayı seçerken birçok kişi de şifalı bitkiler ile yöntemleri araştırmaktadır. Şimdi sizlere kabızlığa iyi gelen denenmiş olan kürlerden bahsetmek istiyorum.

kabızlığa çözüm bulundu

Kabızlığa Karşı Etkili Olan Kür Tarifi Nedir?

Bu kür çok şiddetli ve kronik bir şekilde kabızlık şikayeti olanlar için faydalı olacaktır. Gereken malzemeler:

· 9-10 adet taze portakal yaprağı

· 1 bardak su gereklidir

Taze olan portakal yaprakları 1 bardak su ile hafif ateşte 6 dakika boyunca kaynatılır. Kaynadıktan sonra süzülür ve içilir. Bu kür sabah kahvaltılarından 1 saat sonra içilir ve 1 hafta boyunca da devam edilir. Her seferinde de taze bir şekilde hazırlanır. Ancak kabızlık durumu çok aşırı rahatsızlık verenler haftada 2-3 defa da uygulanabilir. Kurutulmuş olan portakal yaprağının etkisi olmaz bu nedenle de mutlaka taze bir portakal yaprağı olmalıdır.

Rahatlatan Bir Diğer Tarife Daha Bakacak Olursak

1 adet kuru incir, 2 adet kuru kayısı, 2 adet kuru eriği ufak bir şekilde doğrayıp, 1.5 çay bardağı su içerisinde haşlayın. Daha sonra içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyerek robot içerisinden geçirin. Marmelat formuna ulaşacak olan bu karışımdan her gün sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı ölçüsü ile 2 bardak ılık su yardımı ile tüketin. Kabızlık genel olarak zararsızdır ancak bu durum başka ciddi sorunların işaretçisi de olabilir. Laksatif etkili olan ilaçlar, sinameki gibi bitki çayları doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çünkü bu ilaçların uzun bir süre kullanımı bağırsak tembelliğine yol açabilir.
→ Bir önceki Bisfenol A Nedir? başlıklı yazımızda 'bisfenol a, nedir, nerelerde bulunur, korunma yolları' hakkında bilgiler verildi.