Cildimiz için işe Yarar Yaramazlar!

- 17:56
Merhaba arkadaşlar;
Bugün çok farklı bir konu ile karşınızdayım. Diyetlerin daha etkili olması için şeker, tuz, kafein ve karbonhidratlardan uzak durur; taze meyve ve sebze, yağsız et, tahıllı yiyeceklerle beslenmeye devam ederiz. Aslında kilo almamak için harika bir fikir değil mi? Yine de siz yaramazları hayatınızdan o kadar da uzaklaştırmayın. Onları içeride kullanacağımıza dışarıda kullanalım. Güzelliğimize güzellik katsın. Tuz, şeker, kahve, mayonez, şeker, çay, hatta çikolatayı cildimiz için nasıl kullanacağız? Cildimiz için doğal maskeler ile cildinizi yenileyin.

Mayonez ile Saç Maskesi

Mayonez tam bir yağ bombasıdır. Saçlarda ışıltılı bir parlaklık yakalamak için bu saç maskesini mutlaka deneyin. Kirli hava saç sağlığınızı gün boyu olumsuz yönden etkiler. Bu maskeyi saçınıza uygulama saç tellerinizi yenileyecektir. Mayonezi saçınıza sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından şampuan ile 2 kere yıkayın.

Ayaklar İçin Tuz

Ülkemizde tuz tüketim oranı oldukça fazla. Siz siz olun çocuklarınıza fazla tuz tüketimini kısıtlayın. Çünkü fazla tuz kan basıncını yükseltiyor ve felce neden oluyor. Diyet yaparken de tuz tüketimini sınırlayın. Artık tuzluğu yemeğinize değil tuz banyosuna saklayın. Haftada 1-2 kere ayak banyosu yaparak ayak kokularının önüne geçin. Özellikle deniz tuzu anti-bakteriyeldir. Bakteri oluşmasını önler, temizler. Aynı zamanda ayaklarda oluşan ödemi engellemek ve rahatlamak için yapabilirsiniz.

Şeker Kuru Ciltleri Yumuşatır

Şeker kilo vermek isteyenler için çok faydalı olmasa da cildimizi yenilenmesi ve yumuşatması için çok rahatlıkla kullanılabilir. Tonik olarak sürüldüğünde ölü deriyi atarak cildin yenilenmesine büyük katkı sağlar. Cildimiz için bakım kürünün hazırlanması çok kolay. Bir bardak suyun içine yarım yemek kaşığı şeker atın ve karıştırın. İstediğiniz bölgeye uygulayın. Cildinizin daha çok nemlenmesi için zeytin yağını veya hindistan cevizi yağını karışma ekleyebilirsiniz.

Kahve ile Selülitlere Son

cilt bakımı

Stres seviyelerinizi kontrol amaçlı kahve tüketmek yararlıdır. Yalnız fazla kaçırırsanız hormon dengenizi bozmuş olabilirsiniz. Kalçalarda ve bacaklarda oluşan selülitleri yok etmek için kahve kullanın. Selülit kremlerini incelediğinizde içeriğin de kahve olduğunu görürsünüz. Çünkü kahve cildi sıkılaştırır.
Öğütülmüş kahveyi bir sünger yardımıyla selülitli bölgeye dairesel hareketlerle masaj yapın. Duruladıktan sonra selülitlerin azaldığını hatta zamanlar yok olduğunu göreceksiniz. Selülit diyeti ile beraber yapıldığında daha etkilidir.

Çikolata ile Yüz Maskesi

Diyetimizi bozacak bir besin olsa da cildimiz için rahatlıkla kullanılabilir. Çikolata ile yüz maskesi yaparken şekere oranı az, kakao oranı fazla olan siyah çikolataları seçin. Bu çikolatalar flavonol ve antioksidan kaynağıdır. Sade çikolata tozunu hindistan cevizi yağı ile karıştırın. Yüzünüze maske halinde sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Yıkadıktan sonra nemlendirici krem sürün.

Kapanış
Diyet yaparken bazı besinlerden uzak durmamız gerekebilir. Bu besinleri başka amaçlarla yani cildimiz için kullanabileceğimizi yazımızla öğrenmiş olduk. Cildimiz için önerilerinizi DiyetEvim okuyucularıyla paylaşmak isterseniz yorum yazabilirsiniz.

Bir önceki "Yeşil Çay Zayıflatır mı? Yararları Zararları" başlıklı yazımızda 'Yeşil çay nedir, nasıl yapılır, faydaları, zararları, kaç kalori' hakkında bilgiler verildi. Mucizeyi keşfedin.