Kilo Vermem Durdu Diyenlere 5 Harika Öneri

- 12:05
Selahattin Dönmez'den Kilo vermeleri duranlara 5 mucize formül.
Zayıflayan kişiler kilo vermeleri durduğunda hedeflerine ulaşmaları hayal olacak diye endişelenmeye başlıyor. Bugün sizlerle zayıflama sürecinde kilo duraksaması yaşamamanız için pratik ama mucize etki yaratan beş ipucu paylaşacağım. Kilo vermek; kişinin hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyileşmesine yardımcı olan bir değişim sürecidir.
Fiziksel olarak incelmek, doğru zayıflama adımları ile sıkılaşmak kişinin kendine olan öz güveninin artmasında anahtar rol üstlenir. Ruhsal olarak ise her giydiğinin yakışması, yaşlanmadan zayıfladığının çevredeki kişiler tarafından söylenmesi ve en önemlisi sinir sistemini harap etmeden dilediğini yiyerek zayıflamanın farkına varılması zayıflayan kişide doğru kilo koruma ile ilgili kaygılarının da ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Ancak zayıflama sürecinin başında diyet yapan kişinin aklında pek çok soru oluşur.
İlk beliren soru "Acaba hedefime ulaşacak mıyım?" olur.
İkincisi "Gerçekten irademe sahip olabilecek miyim?"
Üçüncüsü ise "Kilo vermem durursa ne yaparım?"
Zayıflayan kişiler kilo vermeleri durduğunda 'Hedefime ulaşmam bir hayal mi olacak?' diye endişelenmeye başlıyor. Bugün sizlerle zayıflama sürecinde kilo duraksaması yaşamamanız için pratik ama mucize etki yaratan ipuçları paylaşacağım. İki veya 20 kilo fazlanız olabilir. Bu sihirli adımları hayata koyduğunuzda zayıflama süreci sizin için çok daha kolay hale gelecek.

Sağlıklı besinlerle kahvaltı yapın:
Düzenli zayıflamanın ilk kuralı kahvaltı yapmak ve uyandıktan sonra en fazla iki saat içinde kahvaltı öğününü bitirmek. Eğer bu kuralı uygularsanız vücudunuz gün içinde çok daha fazla kalori harcayacak ve düzenli kilo vermeniz de kolaylaşacaktır. Kilo duraksaması yaşamak istemiyorsanız kahvaltınızda mutlaka bir küçük su bardağı az yağlı süt içmeyi ihmal etmeyin.

zayıflamam durdu

Aralarda kuru meyve yerine kuru yemiş tüketin:
Ara öğünlerde kuru meyve hem taşınması kolay olduğu hem de zevkle yendiği için en çok tercih edilen sağlıklı atıştırmalıkların başında geliyor. Ancak kuru meyvelerin şeker deposu olduğunu unutmamak gerek. Glikoz ve fruktozu ara öğünde yüklemeye neden olan kuru meyveler kan şekerinin hızla yükselmesine ve doyma yerine atıştırmayı arttırma hissine neden olabilir. Düzenli ve duraksamadan kilo vermenin sırrı ceviz, badem, fıstık, fındık, kabak çekirdeği ve leblebi gibi kuru yemişleri yemekten geçiyor.

Çok fazla su içmemeye özen gösterin:
Fazla su içmek tokluk değil açlık hissinizi arttırabilir. Mide belirli bir miktar su alımından sonra eğer katı bir yiyeceğin girişini algılamaz ise açlık sinyallerini artırarak doyma şansınızı düşürür. Bu nedenle üç ana öğün öncesinde bir büyük bardak su içip üzerine yemeye başlarsanız hızla doyacak ve gün içinde de dengeli kalori yakımı ile duraksamadan zayıflamanız kolay bir şekilde ilerleyecektir.

Ana öğünlerde beyaz ete daha çok ağırlık verin:
Sürekli kırmızı et yiyenlerin daha fazla kilo duraksaması yaşadığı görülüyor. Beyaz et içerdiği çoklu doymamış yağ asitleri sayesinde zayıflamayı kolaylaştırıyor. Balık, köy tavuğu veya hindi tüketmek zayıflamanın düzenli hale gelmesini de tetikliyor. Ancak bir öğünde kadınlar için 100, erkekler için 200 gramdan fazla beyaz et tüketilmemesi gerekiyor.

Ana öğünlere çorba ile başlamayı kural haline getirin:
Çorbalar besleyici ama düşük kalorili ve sağlıklı yiyeceklerdir. Çorba içtikten sonra midede gerginlik azalır, açlık sinyalleri ortadan yavaşça kalkar. Çorba mideyi doldurarak daha az yemek yemenize sebep olur. Özellikle sebze ve kurubaklagil çorbalarını tercih edin. İçerdikleri lifler sayesinde midede daha fazla hacim sağlayarak uzun süre tok kalmanızı sağlar. Hem de ana yemekte en az 300 kalori daha alarak düzenli ve duraksamadan zayıflamayı garantilemiş olursunuz. Ancak sürekli zayıflamak istiyorsanız bir kase çorbanızın 300 gramı geçmemesini tavsiye ederim.

GÜNÜN SAĞLIĞI İYİLEŞTİREN FORMÜLÜ
Kilo duraksamasında size yardımcı olacak ve bu kabusu ortadan kaldırmanızı sağlayacak diğer sihirli besin bileşenleri antosiyaninlerdir. Bu yiyecekler zayıflamada size turbo etkisi sağlayacak kadar etkili yağ yakıcı performans gösterebilir. Zayıflama sürecinizde duraklamalar başladıysa ara öğünlerinizi kaldırın ve üç ana öğün yemeye geçip bu formülü de gece yatmadan önce içmeyi deneyin. Zayıflama hızınız artacaktır.
Malzemeler 
  • 1 çay bardağı taze nar
  • 1 çay bardağı taze yaban mersini
  • 1 salkım taze kırmızı üzüm
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
Tüm taze meyveleri katı meyve sıkacağından geçirin. İçine vanilya ile tarçın ekleyip karıştırarak için.

GÜNÜN BİLİMSEL NOTU
Mis gibi özel kokusu ile yemek ve salatalara lezzet katan fesleğen antibakteriyel etkili özel bir sebze. Bu antibakteriyel etkiyi estragol, eugenol, rosmarink asit, linalool, metikavikol ve alcandik asit gibi bileşenlerden dolayı gösteriyor. Oxidatire Medicine and Cellular Longevity adlı bilimsel dergide yayınlanan bir araştırmada yapılan çalışmada üç grup üzerinde yedi haftalık bir çalışma yürütülmüş ve ilk gruba yüksek kolesterol içerikli diyet ve fesleğen yaprağı verilmiş, ikinci gruba yüksek kalorili fesleğensiz diyet, üçüncü gruba da normal diyet verilmiştir. Araştırmanın sonucunda ilk gruptaki fesleğen tüketen grupta toplam kolesterol ve LDL (kötü kolesterol) miktarının diğer gruplara oranla daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Bilimsel araştırmalar sonucunda fesleğende bulunan ve suda çözünen iki biyoflavanoid olan 'orientin' ve 'vicenin'in DNA'yı radyasyonun ve ışınların zararından koruyabileceği görülmüştür. Fesleğenin stresi ve anksiyeteyi azalttığı ve kan şekerini düşürmede etkili olduğu da düşünülmektedir. Fesleğen tüketen kişilerin bağışıklık sisteminin de güçlendiği görülmüştür.
 Bir önceki "Kış Gelmeden Bunları Mutlaka Yapın" başlıklı yazımızda 'kış mevsimine hazırlık, soğuk algınlığı, nasıl beslenilmeli, neler yapılmalı' hakkında bilgiler verildi.